baikal scullcap (baykal takke) otu faydaları yan etkileri kullanım şekli



Baykal takke otu

Diğer isimler: Scutellaria Baicalensis, huáng qín, Q 芩, Huang Qin, Radix Scutellariae, Scute, Baical Skullcap Kök, Çin Takke, Escutelaria Asiatica, Huangquin, Hwanggum, Ogon, Ou-gon, Racine de Scutellaire du Lac Baïkal, Radix Scutellariae, Scullcap , Scute, Scutellaire, Scutellaire Chinoise, Scutellaire du Lac Baïkal, Scutellaria, Scutellaria baicalensis, Scutellaria macrantha, Scutellariae Radix, Skullcap, Wogon 
Ayrıca bakınız: Huang Qin

Baykal takke otu


Baykal Kafatası Özel Önlemleri

  • Karaciğer toksisitesi: 1 ila 3 ay süren bitkinin başlamasından kaynaklanan sarılık ya da Çin kafatasına (Scutellaria biacalensis) sahip diyet takviyeleri ile ilgili birkaç rapor ve küçük bir dizi akut karaciğer hasarı olmuştur.
  • uyuşukluğa neden olabilir.
  • Baykal takke alan kişilerde ateş ve akciğer iltihabı bildirilmiştir. Fakat Baykal takkeinin bu yan etkilerin sebebi olup olmadığını bilmek için yeterli bilgi yoktur.
  • Baykal takılar içeren flavocoxid (Limbrel, Primus Pharmaceuticals) adlı özel bir kombinasyon ürünü, 12 haftaya kadar süren araştırma çalışmalarında güvenle kullanılmıştır. Bununla birlikte, bu kombinasyon ürününün bazı insanlarda karaciğer sorunlarına neden olabileceğine dair endişeler vardır. Bu yan etki ortak görünmemektedir ve sadece ona bir tür alerjik reaksiyon gösteren kişilerde ortaya çıkabilir.
  • Baykal takke, bir sağlık hizmeti sağlayıcısı tarafından intravenöz olarak (IV) verildiğinde çocuklarda güvenilir bir hastalıktır. Baykal takke, hor çiçeği ve hanımeli içeren bir intravenöz preparat, 7 güne kadar çocuklarda görünen güvenlik ile tıbbi gözetim altında kullanılmıştır. Baykal takke emniyetinin uzun süre kullanıldığında çocuklarda güvenliği konusunda yeterli bilgi yoktur.
  • Hamilelik ve emzirme: Hamilelik ve emzirme döneminde Baykal takısının kullanılması hakkında yeterli bilgi yoktur. Güvenli tarafta kalın ve kullanımından kaçının.
  • Diyabet: Baykal takke, diyabetli kişilerde kan şekeri seviyelerini etkileyebilir. Düşük kan şekeri (hipoglisemi) belirtileri olup olmadığını gözlemleyin ve diyabetiniz varsa ve Baikal kafatasını kullanıyorsanız kan şekerinizi dikkatle izleyin.
  • Alkol BAIKAL SKULLCAP ile etkileşime giriyor
  • Lityum BAIKAL SKULLCAP ile etkileşime giriyor
  • Diyabet için ilaçlar (Antidiabet ilaçları) BAIKAL SKULLCAP ile etkileşime girer
  • Sedatif ilaçlar (Benzodiazepinler) BAIKAL SKULLCAP ile etkileşime girer
  • Sedatif ilaçlar (CNS depresanlar) BAIKAL SKULLCAP ile etkileşime girer
  • Kolesterolü düşürmek için kullanılan ilaçlar (Statinler) BAIKAL SKULLCAP ile etkileşime girer

Baikal Skullcap'ın faydaları ve kullanımları

Baykal kafatası kapağındaki aktif kimyasalların inflamasyonu azaltabildiği, tümör büyümesini durdurabileceği ve tümör hücre çoğalmasını önleyebileceği düşünülmektedir.
  • Anti-Virüs: Çin takke çok etkili bir doğal antiviral ilaçtır. Herbal Antivirals adlı kitabında Stephen Harrod Buhner, Skullcap'ı Epstein-Barr, adeno virüsleri, kuş gribi, hepatit, SARS ve çocuk felci karşıtı etkilerine dayanarak en iyi ilaçlardan biri olarak kabul eder.
  • Baykal takke solunum yolu enfeksiyonlarını, saman nezlesi ve ateşi tedavi etmek için kullanılır. Ayrıca, gastrointestinal (GI) enfeksiyonlar ve viral hepatit ve sarılık gibi karaciğer problemleri için de kullanılır.
  • Bazı insanlar HIV / AIDS, böbrek enfeksiyonları, pelvik iltihap ve yara veya şişlik için Baykal takke kullanırlar. Aynı zamanda kızıl ateş, baş ağrısı, sinirlilik, kırmızı gözler, kızarık yüz, nöbetler, epilepsi, histeri, sinir gerginliği ve ağızda acı tadı gidermek için kullanılır.
  • Baykal takke aktif maddesi, baicalin, üst solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi etmek için shung hua ( ephedra ) ile birlikte kullanılır. Diğer otlar ile kombinasyon halinde, Baikal takke dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB), prostat kanseri, bronşiyolit, artrit ve hemoroid olarak adlandırılan bir akciğer durumu tedavisinde kullanılır.
  • Baykal takke de bazen sedef hastalığı için cilde uygulanır.
  • Kanser: Birçok deneysel çalışma, baikaleinin (5,6,7-trihidroksiflavon) kanser gelişimini bir dizi doğrudan ve dolaylı fizyolojik eylemle önlediğini ve inhibe ettiğini göstermektedir. Baicalein bir kanser kök hücre katili olduğu doğrulandı. Kanser kök hücreleri, geleneksel kanser tedavisinin başarısızlığından büyük oranda sorumludur.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget