Barut ağacı kabuğu cascara veya akdiken faydaları yan etkileri kullanım şekli

Cascara veya frangula purshiana, Rhamnaceae ailesindeki bir cinstir. Kurutulmuş kabuğun kabuğu kullanılır ve uyarıcı laksatifler olarak hareket eden A ve B kaskadları içerir. Taze kabuk, ciddi kusmaya neden olabilen, emetik bir bileşik olan serbest bir antron içerir. Ancak, serbest anthron kabuğu en az bir yıl boyunca ya da ısı ve havalandırma ile yapay yaşlanma ile tahrip edilir. Cascara kabızlık için, safra taşları, karaciğer rahatsızlıkları, kanser, acı bir tonik olarak, müshil olarak kullanılır. Cascara ayrıca bazı güneş kremlerinin işlenmesinde kullanılır.


Ayrıca   Aulne Noir, Bitter Bark, Bois Noir, Bois à Poudre, Borzène, Bourgène, Buckthorn, California Buckthorn, Cáscara, Cascara Sagrada, Chittem Bark, Dogwood Bark, Écorce Sacrée, Nerprun, Pastel Bourd, Purshiana Bark, Rhamni Purshianae olarak da bilinir Korteks, Rhubarbe des Paysans, Kutsal Kabuk, Sagrada Kabuğu, Sarı Kabuk veya barut ağacı olarakta bilinir.

Hastalıklar ve Koşullar
Cascara muhtemelen kabızlık için etkilidir . Cascara bağırsak hazırlığı için muhtemelen etkisizdir .

Dikkat edilmesi gereken hususlar
Kask, bir haftaya kadar ağızdan tüketildiğinde güvenlidir . Bir haftayı aşkın bir süre boyunca tüketmek, elektrolit kaybına, bağımlılığa ve aşırı derecede düşük potasyum seviyelerine neden olabilir. Öyle güvensiz çocuklar, düşük potasyum düzeyleri ve elektrolit kaybı riskine Akdiken tüketmek için. Hamile kadınlar için kaskadın güvenliği konusunda yeterli bilgi yoktur; kaçınmak için en iyisi. Öyle olasılıkla güvensiz o anne sütü geçer ve bebeklerde ishale neden beri Akdiken tüketmeye emziren anneler için.

Kaskadın yaygın yan etkileri kolik, kramp ve hafif karın rahatsızlığıdır. Uzun süreli karkas tüketimi, albüminüri, potasyum tükenmesi, kalp fonksiyon bozukluğu, hematüri, kas zayıflığı, kaşeksi ve parmak delme gibi olumsuz etkilere neden olabilir.

İlaç Etkileşimleri
Kortikosteroidler, digoksin, klorotiazid (Diuril), klorthalidon (Thaliton), furosemid (Lasix), hidroklorotiyazid (HCTZ, Hidroürürid, Microzide) gibi diüretik ilaçlar ile birlikte kaskad kullanımı; uyarıcı laksatifler ve varfarin, etkileri veya yan etkileri artırabilir.

Ek ve Gıda Etkileşimleri
Cascar ile birlikte, ot ve glikozit içeren ve siyah hellebore, Kanada kenevir kökleri, digitalis yaprağı, hedge hardal, incir, vadi kökleri zamkı, motherwort, zakkum yaprağı, sülün göz bitkisi, pleurisy kökü, ampul ampul yaprak ölçekleri ve strophanthus tohumları; krom içeren otlar ve bilberry, bira mayası veya atkuyruğu gibi takviyeler; meyankökü ve uyarıcı müshil otlar yan etki riskini artırabilir.

Dozaj
Herhangi bir ekin doğru dozu, yaşınız, cinsiyetiniz, sağlık durumunuz, DNA'nız ve yaşam tarzınız dahil birçok faktörün kapsamlı bir analizini gerektirir.

Aktif bileşen, hidroksialönester türevleri, günde yirmi ila otuz miligram alınabilir. Bu, kesilmiş kabuktan, tozdan veya ekstraktlardan elde edilen caskarosid A olarak hesaplanır. Tipik bir doz, bir çay bardağı içerir ve bu, 2 ila 30 gram ince kıyılmış kabuğun 150 mL kaynar su içinde beş ila on dakika süreyle demlenmesiyle ve daha sonra süzülerek yapılır. Kaska sıvı ekstresi, günde üç kez 2-5 mL'lik bir dozda verilir. Uygun miktarda kasara, yumuşak dışkıları korumak için gerekli olan en küçük dozdur.

Gıdalar
Cascara, gıdalarda doğal olarak bulunmaz.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget