it üzümü (köpek üzümü) siyah nightshade faydaları yan etkileri kulllanım şekli



Siyah Nightshade it(köpek) üzümü

Diğer İsimler: Crève-Chien, Bahçe Nightshade, Herbe à Gale, Herbe aux Magiciens, Herbe Maure, Houndsberry, Kakamachi, Kakmachi, Uzun Kui, Makoi, Morelle Noire, Myrtille de Jardin, Küçük Morel, Poisonberry, Raisin de Loup, Solanum nigrum , Tomate du Diable, Sal-Chien, Yerba Mora, zwarte Nachschade 
Siyah itüzümü bir bitkidir. Başlangıçta, siyah itüze “büyük morel” olarak bilinen daha zehirli türler, ölümcül abur cubur, ayırt etmek için “küçük (küçük) morel” olarak adlandırıldı. Yanlışlıkla "küçük" morel olarak adlandırılan siyah itüzümü duyabiliyorum Doğru terim, “küçük” ahlaki. İnsanlar, tıp yapmak için yaprak, meyve ve kök içeren bütün siyah itüzümü bitkilerini kullanırlar.

Siyah Nightshade Özel Önlemler

  • Siyah itüzümü ağızdan almak için UNSAFE. Solanin denen zehirli bir kimyasal içerir. Düşük dozlarda, bulantı, kusma, baş ağrısı ve diğer yan etkilere neden olabilir. Daha yüksek dozlarda, ciddi zehirlenmelere neden olabilir. Zehirlenme belirtileri arasında düzensiz kalp atışı, nefes darlığı, baş dönmesi, uyuşukluk, kol ve bacaklarda seğirme, kramplar, ishal, felç, koma ve ölüm bulunur.
  • Siyah itüzümü doğrudan cilde uygulamak güvenli olup olmadığını bilmek için yeterli bilgi yok.
  • Hamilelik ve emzirme: Eğer hamile iseniz, UNSAFE'nin siyah itüzümü alması. Doğum kusurlarına neden olabilir.

Siyah Nightshade'ın faydaları ve kullanımları

Ciddi güvenlik kaygılarına rağmen, S. nigrum oryantal tıbbında yaygın olarak kullanılan bir bitkidir ve antitümötrojenik, antioksidan, anti-inamatuar, hepatoprotektif, diüretik ve antipiretik olarak kabul edilir.
  • siyah itüzümü mide tahrişi, kramplar, spazmlar, ağrı ve sinirlilik için kullanılmıştır.
  • Geleneksel Hint ilaçlarında önemli bir bileşen. İnfüzyonlar dizanteri, mide şikayetleri ve ateşte kullanılır.
  • Bitkinin suyu ülser ve diğer cilt hastalıklarında kullanılır.
  • Meyveler tonik, müshil, iştah uyandırıcı ve astım ve aşırı susama tedavisinde kullanılır.
  • Geleneksel olarak bitki tüberkülozu tedavi etmek için kullanıldı.
  • Telangana bölgesinde peddakasha pandla koora olarak bilinir. Bu bitkinin yaprakları, Tamil Nadu, Hindistan'ın kış dönemlerinde meydana gelen ağız ülserlerinin tedavisinde kullanılır. Tamil Nadu'da manathakkali keerai ve Karnataka'daki kaage soppu olarak bilinir ve ağız ülserleri için bir ev ilacı olarak kullanılması dışında ıspanak gibi yemeklerde kullanılır.
  • Kuzey Hindistan'da, yaprak ve meyvelerin kaynatılmış ekstreleri de sarılık da dahil olmak üzere karaciğere bağlı rahatsızlıkları hafifletmek için kullanılır.
  • Assam'da köklerinden gelen meyve suyu, astıma ve boğmacaya karşı kullanılır.
  • Herpes zoster, sedef hastalığı, hemoroid ve derin cilt enfeksiyonları (apse) için bir tedavi olarak topikal olarak kullanılır. Zedelenmiş, taze yapraklar şişmeye (yanma), yanıklara ve ülserlere karşı cildin üzerine konur.
  • Çin deneyleri, bitkinin farelerde servikal karsinomun büyümesini engellediğini doğrular

Referanslar

  • Jain, SK, (1968) Tıbbi Bitkiler, Thomson Press (Hindistan) Ltd., pp133-134.
  • Kaushik, D., Jogpal1, V., Kaushik, P., Lal, S., Saneja, A., Sharma, C., Aneja, KR, Solanum nigrum meyve ekstresi Uygulamalı Bilimler Araştırma Arşivi'nin etkinliklerinin değerlendirilmesi; 2009, 1 (1): 43-50
  • Assam'ın Nath İnsanları arasında Geleneksel Fitoterapi http://www.krepublishers.com/02-Journals/S-EM/EM-02-0-000-08-Web/EM-02-1-000-08-Abst- PDF / EM-02-1-039-08-030-Sikdar-M / EM-02-1-039-08-030-Sikdar-M-Tt.pdf
  • Jain, R, Sharma, A, Gupta, S, Sarethy, IP, Gabrani, R., "Solanum nigrum: terapötik özellikler hakkındaki mevcut perspektifler." Altern Med Rev. 2011 Mar, 16 (1): 78-85 http://www.altmedrev.com/publications/16/1/78.pdf
  • Jian, L., Qingwang, L., Tao, F., Kun, L., (2008) Solanum nigrumunun sulu özütü, tümör taşıyan farelerin modüle edici bağışıklık tepkisi ve tümör hücrelerinin apoptozunu indükleyerek servikal karsinomun (U14) büyümesini inhibe eder. . Fitoterapia, 79 (7, 8): 548-556.
  • Wu, XF; Shi, HP; Tsang, P; Keung, E (2008). "Solanum nigrum L. Var. Pauciflorum Liou ve solasodin üretiminin tüylü köklerinin indüksiyonu ve in vitro kültürü". Fen zi xi bao sheng wu xue bao = Moleküler hücre biyolojisi / Zhongguo xi bao sheng wu xue xue hui zhu yasağı. 41 (3): 183-91. PMID 18630597 .

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget