agaricus mantarı faydaları yan etkileri kullanım şekli

Agaricus mantarı

Diğer isimler: Agaricus subrufescens, Agaricus blazei, Agaricus brasiliensis Agaricus rufotegulis, Himematsutake, 姫 松茸, Tanrı'nın mantarı, hayat mantarı, kraliyet güneşi agaricus, Mantar güneşi, badem mantarı, prenses 
agaricus mantarı

Türkiyede 4-5 türü yetişen genelde topladığımız mantar türüdür resmini gördüğünüzde muhtemelen tanımışsınızdır . Diğer birçok mantar ve tıbbi bitkilerin aksine uzak doğudan ziyade tıbbi yönden kullanımı  Batı'da başladı. ABD ve Kanada'nın kuzey doğu tarafında bulundu. Daha sonra Hawaii, Kaliforniya, İngiltere, Hollanda, Filipinler, Brezilya ve Tayvan'da tespit edildi. Halk hekimliğinde, agaricus, kanser ve diyabet gibi başlıca hastalıklar dahil olmak üzere çeşitli sağlık durumlarını tedavi etmek için kullanılır. Agaricus'un sağlık etkileri üzerine yapılan araştırmalar oldukça sınırlı olmasına rağmen, bazı ön çalışmalar agaricus'un bazı sağlık yararları sağlayabileceğini göstermektedir.

Agaricus'un Özel Önlemleri

  • Bu mantar türünü sakın ha zehirli olan ve çok toksik olan homeopatik ilaç Agaricus Muscarius ile karıştırmayın .
  • Uzun vadede agarikus almanın güvenliği hakkında çok az şey bilinmektedir. Bununla birlikte, agaricus'un karaciğer sağlığına zarar verebileceği endişesi vardır. Örneğin, 2006 tarihli Japon Klinik Onkoloji Dergisi raporunda, bilim adamları agarikus tüketimini kanser hastalarında ciddi karaciğer hasarına bağladı. Agarikus almak bazı karaciğer enzimleri düzeyinizi artırabilir.
  • Ayrıca, 2011 yılında Mikrobiyolojik Araştırma raporunda agaricus'un östrojen benzeri aktiviteye sahip olabileceği bulunmuştur. Bu nedenle tıbbi uzmanlar, hormona duyarlı kanserli kişilerin (bazı meme kanseri ve yumurtalık kanseri türleri dahil) agarikus tüketirken dikkatli olduklarını bildirmektedir.
  • Agaricus ayrıca kan şekeri seviyenizi azaltabileceğinden, kan şekerini düşürmek için ilaç kullanan hastalar agaricus tüketmeden önce bir doktora başvurmalıdır.
  • Destekleyici araştırma eksikliği nedeniyle, sağlık ile ilgili amaçlar için agaricus önermek için çok erken. Kronik bir durum için agaricus düşünüyorsanız, başlamadan önce doktorunuza danışın. Kronik bir durumu agaricus ile tedavi etmek ve standart bakımdan kaçınmak veya geciktirmek ciddi sonuçlar doğurabilir.

Agaricus'un faydaları

Agaricus, genellikle aşağıdaki sağlık sorunları için doğal bir ilaç olarak kabul edilir:
  • ateroskleroz
  • dermatit
  • Diyabet: Alternatif ve Tamamlayıcı Tıp Dergisi'nde yapılan bir araştırmaya göre, Agaricus diyabet kontrolüne yardımcı olabilir. Çalışma için tip 2 diyabetli 72 hastaya 12 hafta boyunca her gün agaricus ekstresi veya plasebo verildi. Çalışmanın sonunda agarikus grubunun üyeleri, plasebo verilenlere kıyasla insülin direncinde anlamlı derecede daha fazla iyileşme gösterdi. Bilim adamları, daha önce yapılmış bir çalışmada (2005'te Biyoteknoloji Mektupları'nda yayınlanmıştır), agarikusta bulunan beta-glukanın, diyabetik sıçanlarda kan şekeri seviyesini düşürdüğünü ve kolesterolü düşürdüğünü keşfetti.
  • hepatit
  • yüksek tansiyon
  • yüksek kolestorol
  • bağışıklık sistemini güçlendirmek: Agaricus'taki bazı bileşikler, Journal of Medicinal Food dergisinde yapılan bir araştırma araştırmasına göre, bağışıklık sistemini uyarmaya ve inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilir. Ancak, yazarın yazarları, insanlarda agaricus'un bağışıklık sistemini güçlendirici ve anti-inflamatuar etkilerini test etmek için klinik çalışmalara ihtiyaç olduğunu belirtmiştir.
  • Anti-viral: Mantar, antioksidan, antimutagenik ve antikanserojenik özellikleri nedeniyle Western Equine Encephalitis Virüsünün sitopatik etkisini azaltabilir.
  • sindirim sistemini uyarmak
  • osteoporoz karşı korumak
  • kilo vermek
  • Kanser: Bazı çalışmalar agarikusun bazı kanser türleriyle savaşmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Örneğin, 2009 tarihli Beslenme Biyokimyası Dergisi'nde, kanser hücreleri ve fareler üzerinde yapılan testler, agaricus ekstresinin prostat kanserinin büyümesini engelleyebileceğini ortaya koymuştur. Ayrıca, Biochimica ve Biophysica Acta'daki 2011 çalışmasında, agarikusun lösemi tedavisinde yardımcı olabilecek anti-tümör özelliklere sahip olabileceği bulunmuştur.
  • İmmünoterapilerde kullanılır .

Agaricus nerede bulunur

Yaygın olarak satışı genellikle  internet üzerinden olsada , agaricus içeren takviyeler, birçok doğal gıda mağazasında ve diyet takviyeleri konusunda uzmanlaşmış mağazalarda da satılmaktadır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget