sibirya ginsengi faydaları yan etkileri kullanım şekli

Sibirya ginsengi
Diğer İsimler: Acanthopanax Obovatus, Acanthopanax Obovatus Hoo, Acanthopanax senticosus, Buisson du Diable, Ci Wu Jia, Ciwujia, Ciwujia Kök, Ciwujia Kökü Ekstrakt, Şeytan Bush, Şeytan Çalı, Éleuthéro, Eleuthero Özü, Eleuthero Ginseng, Eleuthero Kök, Eleutherococci Radix, Eleutherococcus senticosus, Éleuthérocoque, Ginseng de Sibérie, Ginseng des Russes, Ginseng Kökü, Ginseng Siberiano, Ginseng Sibérien, Hedera senticosa, Kuzey Wu Jia Pi, Fitoestrojen, Plante Secrète des Russes, Poivre Sauvage, Prickly Eleutherococcus, Racine d'Eleuthérocoque, Racine de Ginseng, Racine Russe, Rus Kök, Shigoka, Sibirya Eleuthero, Sibirya Ginseng, Ücretsiz Karpuzu Dikenli Taşıyıcı, Touch-Me-Not, Dokunulmaz, Ussuri, Ussuryen Dikenli Pepperbrush, Yabani Biber, Wu Jia Pi, Wu-jia. 
Ayrıca bakınız: Acanthopanax Bark
Sibirya Ginsengi


Sibirya ginseng (Eleutherococcus senticosus) en yaygın kullanılan şifalı bitkilerden biridir ve Doğu Avrupa ve Çin boyunca yüzyıllardır kullanılmıştır. 
Sibirya ginsengi, tıbbi araştırmacıların bağışıklık sistemini uyarabileceğine inandıkları eleutherosides adlı kimyasalları içerir.

Sibirya ginsengi kullananların dikkat etmesi gereken hususlar

  • Uyku sorunu en sık görülen yan etkidir. Daha az görülen etkiler arasında baş ağrısı, ajitasyon, mide rahatsızlığı, adet sorunları (örneğin, olağandışı vajinal kanama), göğüs ağrısı ve baş dönmesi sayılabilir. Kan basıncında bir artış veya azalma da oluşabilir. Sibirya ginsengi ayrıca uyku hali, sinirlilik veya duygudurum değişikliklerine de neden olabilir. Bu etkilerden herhangi biri devam ederse veya kötüleşirse, derhal doktorunuza veya eczacınıza başvurun.
  • Bu olası ancak ciddi yan etkilerden herhangi biri ortaya çıkarsa derhal doktorunuza bildirin: hızlı / vurma / düzensiz kalp atışı.
  • Bu ürüne çok ciddi bir alerjik reaksiyon nadirdir. Ancak, ciddi bir alerjik reaksiyonun aşağıdaki belirtilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız derhal tıbbi yardım alın: kızarıklık, kaşıntı / şişme (özellikle de yüz / dil / boğaz), şiddetli baş dönmesi, solunum zorluğu.
  • Ginseng almadan önce, alerjiniz varsa doktorunuza veya eczacınıza söyleyin; veya ürün etiketinde listelenen diğer bileşenlere; veya başka alerjiniz varsa. Bu ürün, alerjik reaksiyonlara veya başka sorunlara neden olabilen aktif olmayan bileşenler içerebilir. Daha fazla bilgi için eczacınızla konuşun. Bir tür ginseng'e karşı alerjisi olan kişiler de başka türler almaktan kaçınmalıdır.
  • Aşağıdaki sağlık sorunlarınız varsa, bu ürünü kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışın: yüksek veya düşük tansiyon, kalp sorunları (örneğin, anormal kalp ritmi, romatizmal kalp hastalığı), kanama / pıhtılaşma sorunları, belirli bir zihin / ruh hali bozukluk (şizofreni), aşırı aktif bağışıklık sistemi bozuklukları (örn. lupus, romatoid artrit, multipl skleroz), östrojen tarafından etkilenen durumlar (örn., endometriozis, uterus fibroidleri, meme kanseri / uterus / yumurtalık).
  • Ginseng, özellikle şeker hastalığı olan kişilerde kan şekeri düzeylerini çok fazla düşürebilir. Sibirya ginseng kan şekeri düzeylerini düşürebilir veya yükseltebilir. Diyabetiniz varsa, bu ürünü kullanırken kan şekerinizi daha dikkatli bir şekilde izleyin ve herhangi bir olağandışı sonuçları veya semptomları doktorunuza bildirin. Doktorunuzun diyabet ilaçlarınızı ayarlaması gerekebilir.
  • Bu ürünün sıvı formları şeker ve / veya alkol içerebilir. Diyabet, alkol bağımlılığı veya karaciğer hastalığı varsa dikkatli olun. Bu ürünü güvenle kullanmanız için doktorunuza veya eczacınıza danışın.
  • Bu ürün sizi sersemletirebilir veya uykusuz yapabilir. Bu tür etkinlikleri güvenli bir şekilde gerçekleştirebileceğinizden emin oluncaya kadar sürmeyin, makineyi kullanmayın veya uyanıklık gerektiren herhangi bir aktivite yapmayın. Alkollü içecekleri sınırlayın.
  • Bu ürün hamilelik sırasında kullanılması tavsiye edilmez. Bu ürünü kullanmadan önce doktorunuza danışın.
  • Bu ürün anne sütüne geçerse bilinmemektedir. Emzirmeden önce doktorunuza danışın.

Sibirya ginsenginin yararları

Sibirya ginseng, soğuk algınlığı ve grip önlemek ve herpes simpleks virüsü tip 2 enfeksiyonlarının şiddetini azaltmak için kullanılmıştır.
  • Üst solunum yolları rahatsızlıkları ve Grip Tedavisi  : Sibirya ginsengi, Herb Growing & Marketing Network'e göre enfeksiyonlarla savaşmaya ve bağışıklığı teşvik etmeye yardımcı olabilir. Sağlıklı bireylerin bir ay süren tıbbi çalışmasında, Sibirya ginseng ekstresinin bağışıklık sistemi fonksiyonunda iyileşme sağladığı bildirildi, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi (UMMC). Bir başka çalışmada, Sibirya ginseng ve andrographis içeren bir ürün alan grip hastalarının, yaygın olarak reçete edilen antiviral amantadin kullanan hastalara kıyasla, semptomlarda daha hızlı bir azalma yaşadıkları saptanmıştır. UMMC, aynı ürünü almanın soğuk algınlığı veya üst solunum yolu enfeksiyonlarının şiddetini ve süresini azalttığını gösteren diğer çift kör çalışmalara değinmektedir.
  • Fiziksel Performansı Arttırmak: Tıbbi çalışmalar çelişkili sonuçlar sunsa da, UMMC, Sibirya ginseng'in kas gücünü ve fiziksel dayanıklılığını arttırmak için sıklıkla kullanıldığını söylüyor. Ağ, “Sibirya ginsengi, aşırı ve uzun süreli stresten kaynaklanan uzun süreli tükenme ve yatkınlık tedavisinde en etkilidir” diye belirtiyor. Siberian ginseng, uzun süreli egzersiz sırasında fiziksel performansı ve dayanıklılığı geliştirmek için bir spor eki olarak yaygın bir şekilde kullanılır, ancak tıbbi çalışmalardan elde edilen bulgular karıştırılmıştır, Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi'ni (UPMC) not eder.
  • Yorgunluk  : Eleuthero, yorgunluk belirtilerini azaltmak ve egzersiz toleransını artırmak için araştırmalarda gösterilmiştir. Çalışmalar ayrıca DNA hasarını azaltma yetenekleri nedeniyle sağlıklı yaşlanma yararları göstermektedir. Stres hormonu üretimini dengeleyerek ve adrenallerin stresle başa çıkmasına yardımcı olarak vücudu destekler.
  • Stresin Güçlendirilmesi ve Zihinsel Performansın İyileştirilmesi: Doğu Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerinde, Sibirya ginsenginin, bireylerin adaptojenik özelliklerinden dolayı, strese dayanma kabiliyetini geliştirmek için yaygın olarak kullanıldığı bilinmektedir. Bir çok kullanıcı tarafından, okul sınavları sırasında olduğu gibi, zihinsel dayanıklılığı geliştirmek için Sibirya ginsengine başvurulur. UMMC, Sibirya ginsengini alan ve hafıza ve zihinsel uyanıklıkta tecrübeli gelişmeler yaşayan orta yaşlı yetişkinlere yönelik üç aylık bir ön çalışmayı işaret etmektedir. Başka bir çalışmada, yaşlılar yaklaşık dört hafta boyunca Sibirya ginsengini aldıktan sonra sosyal işlevsellik ve zihinsel sağlık konusunda iyileşmeler yaşadılar, ancak faydalar sekiz hafta sonra azaldı, UMMC diyor.
  • Herpes Virüsünün Tedavisi : UMMC, Sibirya ginseng takviyelerinin alınması, herpes simplex virüs salgınlarının süresini, sıklığını ve şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir. Tip 2 herpes virüsü ya da genital herpes olan hastaların altı aylık bir çalışmasında, Sibirya ginsenginin alınması bu olumlu etkilerin tümüne sahipti. Altı aylık bir çift kör çalışmada, 2 gram Sibirya ginsenginin günlük alınmasının UPMC'ye göre tekrarlayan enfeksiyonlu erkek ve kadınlarda herpes sıklığını yüzde 50 azalttığı bulundu.
  • Hipo veya hipertiroidizm olan kişiler için etkili olabilir. Bu, bezi doğrudan etkilemez, ancak "vücudun stresli durumlara uyum sağlamasına yardımcı olur ve ayrıca bağışıklık sisteminin sağlığına yardımcı olur.
  • Kanser: Fu Zheng Terapisinde kullanılır

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget