Pleurotus Pulmonerus mantarının faydaları yan etkileri kullanım şekli

Pleurotus Pulmonerus

Diğer isimler: Hint Oyster, Phoenix Mantar, Akciğer Oyster

Pleurotus Pulmonerusun Özel Önlemleri

Pleurotus Pulmonarius'un faydaları ve kullanımları

  • P. pulmonarius'dan β-D-Glucan (bkz. Beta glukan ) olarak adlandırılan bir polisakkarit , farelerde ağrıya karşı duyarlılığı azaltır ve yeni analjezik ilaçlar için "çekici" bir temel olabilir.
  • Fareler üzerinde yapılan farklı bir çalışmada, P. pulmonarius'dan bir glukan güçlü anti-enflamatuar ve analjezik özellikler gösterdi.
  • P. pulmonarius'un bir metanol ekstresi, sırasıyla standart referans ilaçlar diklofenak ve sisplatin ile karşılaştırılabilir anti-enflamatuar ve antitümör aktivite göstermiştir.
  • 2010 yılında yapılan bir çalışmada, P. pulmonarius ekstrelerinin kanser hücrelerinin proliferasyonunu yüksek galektin-3 düzeyleri ile yavaşlattığı ve aynı zamanda tümör hücresine yapışmayı azaltabileceği ve bunun da doğrudan kanser ilerlemesi ve yayılımı ile ilişkili olduğu sonucuna varılmıştır. P. pulmonarius ekstreleri, farelerin diyetine karsinojenezi geciktirdi ve bu ekstrelerin kanser terapilerine yardımcı olarak yararlı olabileceğini düşündürdü.
  • P. pulmonarius'un ağızdan uygulanan sıcak su ekstraktının antihiperglisemik anlamlı bir etkisi vardı, diyabetin ilerlemesini durdurdu ve alloksanın neden olduğu diyabetik farelerin mortalitesini yaklaşık% 50 azalttı. Antidiyabetik ilaç glibenklamid ile sinerjik bir etki göstererek diyabet için glibenklamid ve P. pulmonarius'un etkili kombinasyon tedavisini desteklemektedir.
  • P. pulmonarius, saman nezlesinin tedavisinde histamin salımını inhibe ederek etkili olabilir. Toz haline getirilmiş P. pulmonerus mantarları, duyarlı bir şekilde farelere beslendiğinde hapşırmada ve nazal sürtünmede önemli bir azalmaya neden olmuştur, ancak etki haftalar boyunca yavaş yavaş artmaktadır. Günde 500 mg / kg verildiğinde, iki hafta sonra anlamlı bir etki gözlendi ve dört hafta önce 200 mg / kg'da anlamlı bir değişiklik gözlendi.
  • P. pulmonarius'un özleri, bir fare modelinde akut kolit gelişimini zayıflatmış, bu da kolit tedavisinde olası bir klinik kullanım olduğunu düşündürmektedir.
  • Aynı yazarlar tarafından yapılan bir başka çalışma, ekstrelerin farelerde kolit ile ilişkili kolon kanseri oluşumunu da engellediği sonucuna varmıştır.
  • P. pulmonarius'un ekstraktları antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve in vitro antioksidan aktivite gösterir.
  • Beta glukan kaynağı

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget