apiterapi nedir nelere fayda verir yan etkileri ve zararları nelerdir

Apiterapi


Diğer İsimler: Apipunktur, Apiterapi, Api-terapi, Api tedavisi, Apithérapie, Api-Venin-Thérapie, Arı Terapisi, Arı Arıtma, Arı Venom Tedavisi, Bal Arısı Venom Tedavisi, Thérapie des Abeilles, Thérapie par Venin d'Abeille, Traitement Piqûres d'Abeilles. 
apiterapi malzemeleri

Ayrıca bakınız :
Apiterapi: arı kovanı içindeki her şeyin tıbbi tedavi amaçlı kullanım şeklidir. Bunlar , arı zehiri, bal, kovanın bakteri ve mantarlara karşı dezenfektesi  (propolis) için kullanılan “arı tutkalı” gibi bal arısı ürünlerini ve kraliçe arıları (arı sütü) tıbbi amaçlarla beslemek için kullanılan özel bir gıdadan oluşur. Türkiyede apitherapy uygulayıcıları için özel bir eğitim veya lisans standardı yoktur. Birçok durumda, hemşireler, doktorlar, akupunkturistler veya naturopatlar tarafından apitherapy uygulanmaktadır.
astım bıronşitler ve akciğer sorunu yaşayanlar için apiterapi uygulaması


Dünyadan apiterapi uygulalamaları

Dikkat edilmesi gereken hususlar ve  Apiterapinin yan etkileri

  • Arı zehiri, bal, arı poleni ve arı sütü içeren arı ürünleri, uygun bir şekilde kullanıldığında güvenli görünüyor. Ancak, propolisin güvenli olup olmadığını bilmesi için yeterli bilgi yok diyebiliriz. Lakin son 20 yıldır yapılan bir çok klinik çalışmadan 1 yaş üzeri herkez için güvenli kabul edilmeye başlanmıştır. 
  • Arı sokması duyarsızlaştırma için arı zehiri sadece lisanslı bir sağlık uzmanı tarafından uygulanmalıdır. Arı zehiri genellikle enjeksiyonla verildiğinden, en yaygın yan etkiler, enjeksiyon bölgesinde lokal tahriş, şişme ve hassasiyeti içerir.
  • Arılara karşı alerjiniz varsa, arı sütü ve diğer tüm arı ürünlerinden kaçınmalısınız. Alerjik olanlar için yan etkiler arasında küçük ila şiddetli cilt tahrişleri, astım, boğazın şişmesi, nefes alma zorluğu ve aşırı durumlarda anafilaktik şok ve ölüler sayılabilir. Nadiren, mide ağrısı ve kanlı ishal ile birlikte kolonun kanamasına neden olabilir. Arı alerjiniz olup olmadığından emin değilseniz, sağlık çalışanınıza kraliyet jöle eklemeden önce, seçtiğiniz bir sağlık uzmanına danışın.
  • Arı ürünlerini ağızdan alan veya deriye uygulayan kişilerde alerjik reaksiyonlar da yaygındır. Bazı insanlar ciddi, yaşamı tehdit eden alerjik reaksiyonlar yaşayabilir. 
  • Çocuklar: Bal 12 aylıktan büyük çocuklar için güvenli Kabul edilir. Bununla birlikte, küçük çocuklara bal vermeyin çünkü çiğ bal, bebeklerde veya küçük çocuklarda botulizm zehirlenmesine neden olabilen Clostridium botulinum sporları ile kontamine olabilir. Bu büyük çocuklar veya yetişkinler için bir tehlike değildir. Bu bilgiyi her nekadar paylaşsamda çok rahatlıkla anti tez üretebilirim ben 5 nesildir herkesin her yaş grubunda bal yediği bir ailenin içerisinde büyüdüm ve aklım ereli bal yerim bal kadar doğal bir gıdanın insan oğlunun eline olduğunuda şahsen düşünmüyorum. 
  • Hamilelik ve emzirme: Besin miktarlarında bal tüketmek hamilelik ve emzirme sırasında oldukça güvenlidir.
  • Eğitimli bir sağlık uzmanı tarafından uygun dozlarda arı zehirleri çekilmesi güvenli olabilir. Şimdiye kadar, ciddi yan etkiler bildirilmemiştir. Ancak, yüksek dozda arı zehirinden kaçınmalısınız. Yüksek dozlarda histamin salgılanabilir ve bu durum rahim ağzının küçülmesine neden olabilir. Bazı sağlık çalışanları, arı zehirinin idame dozunu hamilelik sırasında yarıya indirir, sadece güvenli tarafta kalmak için.
  • Astım: Propolisin astımı daha da kötüleştirebileceğine dair bazı kanıtlar vardır. Astımınız varsa kullanmaktan kaçınmanız en iyisidir. Alerjik astım bronşit için durum tam tersidir. 
  • Astımınız varsa, arı sütünü kullanır iken dikkatli olun. Royal jöle genellikle yoğun kaşıntı, deri döküntüsü, egzama, şişmiş yüz ve göz kapakları, tahriş olmuş gözler, burun akıntısı, nefes darlığı ve astım atakları gibi alerjik belirtilere neden olur. Ağır vakalarda, arı sütü ciddi bir alerjik reaksiyona (anafilaksi) ve ölüme neden olabilir.
  • Alerjiler (atopi): Alerjik reaksiyonlar alma eğiliminiz varsa arı sütü kullanmaktan kaçının. Royal jöle genellikle yoğun kaşıntı, deri döküntüsü, egzama, şişmiş yüz ve göz kapakları, tahriş olmuş gözler, burun akıntısı, nefes darlığı ve astım atakları gibi alerjik belirtilere neden olur. Ağır vakalarda, kraliyet jölesi ciddi bir alerjik reaksiyona (anafilaksi) ve ölüme neden olabilir.
  • Multipl skleroz (MS), lupus (sistemik lupus erythematosus, SLE), romatoid artrit (RA) veya diğer durumlar gibi “bağışıklık sistemi hastalıkları”: Arı zehiri bağışıklık sisteminin daha aktif hale gelmesine neden olabilir ve bu durum otoimmün hastalıkların belirtileri. Bu şartlardan birine sahipseniz, arı zehirini kullanmaktan kaçınmak en iyisidir.
  • Cilt sorunları (dermatit): Cilt problemleriniz varsa arı sütü kullanmaktan kaçının. Durumunuzu daha da kötüleştirebilir.
  • Polen alerjileri: Polen alerjisi olan kişiler arı poleni ve diğer arı ürünlerine ciddi bir tepki verebilir. Alerjik reaksiyonlar kaşıntı, şişlik, nefes darlığı ve ışık başlığını içerebilir. Ciddi bir alerjik yanıt (anaflaksi) ölüme yol açabilir.
    arı sokması hassasiyeti olanlar için arı zehri uygulaması

Avantaj ve Apitherapy kullanımı

  • HIV / AIDS  : Antiviral Terapi dergisinde yakın zamanda yayınlanan yeni bir çalışma, bir arı sokması sırasında salgılanan arı zehirinin HIV'i hedef alma ve yok etme konusundaki anahtarı tutabildiğini tespit ederek bunu doğrulamaktadır.
  • Arı sokması alerjisi. Arı zehiri, arı sokmasına karşı şiddetli alerjilerin tedavisi için ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanmıştır. Artan dozlar deri altına enjeksiyon ile zamanla verilir. Bu tedavi tipik olarak arı sokmalarına karşı alerjik reaksiyonlardan% 98 ila% 99 oranında koruma sağlar. Arı zehri tedavisi durdurulduğunda, sonraki 5 ila 10 yıl boyunca alerjik reaksiyon riski yaklaşık% 5 ila% 15 arasındadır.
  • Bal kullanıldığında yanıklar. Balın yanmış cilde uygulanması, iyileşmeyi iyileştirmeye yardımcı olur.
  • Öksürük, bal kullanıldığında. Yatmadan önce bal almak, 2 yaşın üzerindeki çocuklarda gece öksürüğünün azaltılmasına yardımcı olur. Dextromethorphan denilen bir reçetesiz öksürük ilacı kadar işe yarayacak gibi görünüyor.
  • Herpes, propolis kullanıldığında. Propolis içeren bir merhem genital herpes yaralarının iyileşmesine yardımcı olur. % 5 asiklovir merhem denilen bir reçeteli ilaçtan daha iyi çalışabilir.
  • Propolis kullanıldığında, bir çeşit ağız cerrahisi olarak adlandırılan sulkoplasti. Sülkoplastiyi takiben propolis ağız durulanması iyileşmeyi iyileştirir, ağrıyı ve şişmeyi azaltır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget