Hericium erinaceus Aslan yeleği mantarı faydaları yan etkiler kullanım şekli



Aslan Yelesi Mantarı

Diğer isimler: Hericium erinaceus, Sakallı Diş Mantarı, Kirpi Mantarı, Satyr'ın Sakalı, Sakallı Kirpi Mantarı, pom pom mantarı, Sakallı Diş Mantarı. 
Aslanın yeleği (Hericium erinaceus) bir çeşit tıbbi mantardır. Geleneksel Çin tıbbında uzun süre kullanılan aslan yeleği, ek formda yaygın olarak bulunur. Bilimsel araştırmalar, aslan erkeğinin antioksidanlar ve beta-glukan da dahil olmak üzere bir çok sağlığı teşvik edici madde içerdiğini göstermektedir.
Aslan yelesi mantarı

Aslan Yelesi Mantarının kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar

Aslan yeleği takviyelerinin uzun süreli kullanımının güvenliği hakkında çok az şey bilinmektedir. Bununla birlikte, aslan yeleğinin alerjisi ve astımı olan kişilerde semptomları şiddetlendirebileceğine dair bazı endişeler vardır. Bu nedenle, alerji ve / veya astım öykünüz varsa, aslan erkeğini kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

Aslan Yelesi Mantarının faydaları

Savunucular, aslan yelesi mantarının çeşitli sağlık sorunlarına yardımcı olabileceğini iddia ediyor:
Şimdiye kadar, aslan yeleğinin sağlık etkileri üzerine araştırmalar oldukça sınırlıdır. Bununla birlikte, hayvan tabanlı araştırma, test tüpü çalışmaları ve küçük klinik çalışmalardan elde edilen bulgular, aslan erkeğinin belirli sağlık yararları sunabileceğini göstermektedir. Bazı önemli çalışma bulgularına bir bakalım:
  • Aslanın Yeleği ve Beyin İşlevi: 2009 yılında Fitoterapi Araştırması'nda yayınlanan küçük bir araştırmaya göre, Aslan'ın yeleği hafif bilişsel bozukluğu olan yaşlı erişkinlere fayda sağlayabilir. Araştırmada, araştırmacılar, ya aslanın özü ya da 16 hafta boyunca her gün plasebo. Çalışmanın sekiz, 12 ve 16. haftalarında verilen bilişsel testlerde, aslan erkeği grubunun üyeleri, plasebo grubunun üyelerine kıyasla önemli ölçüde daha fazla iyileşme göstermiştir. Daha yeni bir çalışmada (2011'de Biyomedikal Araştırmada yayınlanmıştır), bilim adamları incelenmiştir. farelerde aslan yerinin beyin fonksiyonu üzerindeki etkileri. Sonuçlar, aslan yeleğinin, amiloid beta (Alzheimer ile ilişkili beyin plaklarını oluşturan bir madde) birikiminden kaynaklanan bellek problemlerine karşı koruma sağladığını gösterdi.
  • Aslan Ylesi mantarı ve Depresyon: Aslanın yelesi mantarı depresyon ve anksiyeteyi hafifletmek için yardımcı olabilir, 2010 yılında Biyomedikal Araştırma yayınlanan küçük bir çalışma önerir. Çalışma için, 30 menopozlu kadınlar dört hafta boyunca her gün ya aslanın ya da bir plasebo içeren çerezleri tüketir. Araştırma bulgularını inceleyen araştırmacılar, aslan erkek grubunun üyelerinin daha az sinirli ve endişeli olduğunu ve plasebo grubunun üyelerinden daha az yoğunlaştığını gözlemlemişlerdir.
    Aslan yeleği mantarı ağaç gövdesinde yetişir
  • Aslanın Yelesi mantarı ve Kanserie faydaları: İlk araştırmalar, aslan erkeğinin kansere karşı korunmada umut vaat ettiğini ileri sürmektedir. Örneğin, Gıda ve Fonksiyondan yapılan bir 2011 çalışmasında, insan hücreleri üzerindeki testler, aslan yerinin lösemi hücrelerini yok etmeye yardımcı olabileceğini ortaya çıkardı. Ayrıca, Tarım ve Gıda Kimyası Dergisi'nden 2011 yılında yapılan bir çalışmada, aslan yeleğinin özünün boyutunun azaltılmasına yardımcı olduğu görülmüştür. farelerde kanserli kolon tümörleri. Çalışmanın bulguları, aslan erkeğinin, kısmen, bağışıklık yanıtında yer alan belirli hücrelerdeki aktiviteyi artırarak, kolon kanserine karşı savaşmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Ancak, aslan yeleğinin insanlarda kolon kanserini önlemeye yardımcı olup olmadığını söylemek için çok erken.
  • anti-alzheimer hastalığı etkileri: Sinir büyüme faktörünün (NGF) sentezinin uyarıcı aktivitesi. Senil demansın önlenmesi ve iyileştirilmesi.
  • anti-tümör etkileri: Bağışıklık artışı, sitotoksik etki.
  • Sindirim tonik etkileri: Mide ve duodenal ülser ve kronik atrofik gastrit tedavi, hazımsızlık iyileştirilmesi.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget