defne yaprağı (bay) yağının faydaları yan etkileri kullanım şekli

 Erkekler İçin Esansiyel yağ


BİR BAKIŞTA HİKAYE-

  • Bay esansiyel yağı, Batı Hint Adaları'nda ortaya çıkan yaprak dökmeyen bir ağaç olan defne ağacının o bölgeye ait olan bir türünden elde edilir. Yağ, buhar damıtma yoluyla defne ağacının taze yapraklarından çıkarılır. Ürün, karanfil yağınınkine benzeyen güçlü baharatlı bir kokuya sahip sarı bir sıvıdır.
  • Bay yağının yararları, kullanımları, bileşimi ve sağlığınız için güvenli bir şekilde nasıl kullanılacağı hakkında bilgi edinin. 
    bay yağı erkekler için en özel aroma terapi

20. yüzyıldaki keşfinden beri, rom yapımı, kas problemlerini tedavi etmek için bir tonik olarak kullanılmıştır. Daha sonra defne yağı veya bay rom yağı olarak da bilinen körfezin uçucu yağının antimikrobiyal bileşikleri ve diğer faydalı özellikleri içerdiği bulunmuştur. Aşağıdaki bilgileri okuyarak bu baharatlı bitki yağı hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bay Yağı Nedir?

Bay esansiyel yağı, Batı Hint Adaları'nda ortaya çıkan, ancak çoğunlukla Fas ve İspanya'da hasat edilen, yaprak dökmeyen bir ağaç olan defne ağacından elde edilir. Defne yağı (Pimenta racemosa) genellikle  defne esansiyel yağı (Laurus nobilis) ile karıştırılmaktadır. Bu iki bitkisel yağ benzer nitelikleri paylaşırken, bunlar iki farklı bitkiden gelir. 
bay yaprakları
Defne ağacı da erken Amerikan yerleşimcilerinin şeker ürettiği bayberry çalılarından farklıdır. Defne ağacı yenibahar ve Jamaika biberi olarak da adlandırılan yenibahar meyveleri üreten bitki ailesine aittir.  30 metreye kadar büyür ve küçük sarı veya beyaz çiçekler ve siyah meyveler ile uzun sivri yaprakları vardır.
Yağ, buhar damıtma yoluyla defne ağacının taze yapraklarından çıkarılır. Ürün, karanfil yağınınkine benzeyen güçlü baharatlı bir kokuya sahip sarı bir sıvıdır.

Bay Yağı Kullanımı

Bay rum gibi, West Indies defne yağı kozmetik ve parfümeride, özellikle erkeklerin kişisel bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca bir cilt toneri gibi çalışır ve jilet yanıklarına ve cilt üzerindeki çatlaklara karşı yardımcı olabilir. Gül ya da sardunya yağları (daha "dişil") gibi diğer bitkisel yağların aksine, baharatlı ve erkeksi aroması, erkekler için iyi bir seçimdir.
Aromaterapide analjezik olarak kabul edilir ve kas ve eklem ağrısı ve nevraljinin giderilmesine yardımcı olur. Bir masaj yağı olarak da kullanılabilir veya rahatlatıcı bir etki yaratmak için banyo suyuna eklenebilir. Şampuan ve saç dökülmesi tedavisi gibi saç ürünlerineeklenir Ayrıca  kepek tedavisi ve yağlı saç derisini tedavi etmek ve saçınıza canlılık ve parlaklık vermek için kullanılır.
Tarihsel olarak, bay rom yağı bir böcek kovucu olarak görev yaptı ve güve azaltmada özellikle etkilidir. Genellikle fumigantlara, buharlaştırıcılara, spreylere ve diğer insektisitlere eklenir.

Bay Yağı Kompozisyonu

Kabuğun uçucu yağı analjezik özelliklerini üç kimyasal bileşene borçludur: öjenol, chavicol (estragole) ve myrcene. Öjenol varlığı nedeniyle, yağ tahrişe neden olabilir ve bir aromaterapi pratisyenin rehberliğinde kullanılmalıdır.

Bay Yağı Faydaları

Bay yağının en önemli faydalarından biri, sinir ağrısının getirdiği ağrıyı hafifletme kabiliyetidir,bu ağrı hasarlı bir sinire bağlı şiddetli ağrıdır. Aynı zamanda, kan damarı kasılmasını uyarmada yardımcı olabilir ve sinirler üzerindeki baskıyı hafifletebilir. Bu iise acıyı hafifletebilir.
bay yapraklarından elde edilmiş aromatik yağ
Bay yağı, eklem ve kas problemlerinden (burkulma ve artrit dahil) ve öksürük ve soğuk algınlığı, viral enfeksiyonlar ve gripten kaynaklanan ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Aynı zamanda bir dekonjestan olarak işlev görür ve solunduğunda solunum problemlerinin tedavisinde yardımcı olmak için kullanılabilir. 
Saç dökülmesinin önlenmesi, Batı Hint Adaları defne ağacından gelen yağın bir başka tanıtılmış faydasıdır. Bir büzücü olarak, yağ kas ve dokularda kasılmaları tetikler. Saç köklerindeki tutucuyu güçlendirir, diş etlerini güçlendirir ve cildin ve kasların sarkmasını durdurmaya yardımcı olur. Kan damarlarının daralmasına neden olabilen defne yağı kullanırken hemorajiler de potansiyel olarak önlenebilir.
Bay yağı, kekik yağı ile birlikte, aynı zamanda antifungal aktivite gösterdi. 2008 yılında yapılan bir çalışmada, test edilen 26 bitki türünden, kekik ve defne yağları Phytophthora cactorum ve Cryponectria parasitica'ya karşı en etkili olanlardır 
Daha fazla araştırma , diğer temel yağlar olan tarçın, greyfurt, limon otu, kekik, adaçayı, kışlık, karanfil, yenibahar ve kafur gibi, uçucu esans yağının antibakteriyel etkilerini göstermiştir. Bu yağlar metisiline dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) ve metisiline duyarlı Staphylococcus aureus (MSSA) üzerinde test edildi Araştırmacılar, bu yağların, MRSA ve MSSA tedavisi için kullanılan birincil ilaç olan vankomisine kıyasla bakteriyel suşları elimine etmede daha etkili olduğunu bulmuşlardır.
Batı Hint Adaları defne yağı yanı sıra  defne yağı, Campylobacter, Salmonella, E. coli ve Listeria gibi diğer patojenik türlere karşı bakteriyel mücadele özellikleri olumlu sonuçlar sergiledi 


Bay Yağ Nasıl Yapılır?

Bay esansiyel yağı, batı hint defne ağacının taze yapraklarından damıtma ve distilastyon yöntemi ile elde edilir. Yapraklar en az 5 yaşında bir ağaçtan toplanır. Tuz veya deniz suyu genellikle eklenir. Hacmen ağırlığın yaklaşık yüzde 0,5 ila 1,5'i Bay Yağı'na ekstrakte edilebilir.

Bay Yağı Ne işe yarar?

Bay yağı öncelikle topikal olarak kullanılır. Bir masaj yağı olarak kullanılabilir veya brülörlere ve buharlaştırıcılara eklenebilir. Bununla birlikte, etkileri, kullandığınız miktara bağlı olarak değişebilir. Daha yüksek miktarlarda koy yağı, sakinleştirici bir etki yaratabilirken, daha küçük miktarlar uyarıcı olarak kullanılabilir. 
Bay esansiyel yağının avantajlarından yararlanmanın birkaç yolu: 
  • Rahat uyumaya yardımcı olmak için defne yağı 10 damla, tatlı portakal yağı 2 ila 3 damla, bir taşıyıcı yağ olarak 1 diş esansiyel yağı damla ve badem yağını karıştırarak.
  • 2 damla defne yağı, 4 damla karabiber yağı, 4 damla bergamot yağı ve 1 yemek kaşığı jojoba yağı harmanlayarak depresif belirtileri rahatlatın .
  • Difüzöre 2 damla defne yağı ve 4 damla mersin yağı karışımı ekleyerek grip belirtilerine yardımcı olun .
  • Şampuanınıza 2 damla defne yağı ekleyerek kepek tedavisine yardımcıolun.
Bay yağının yanı sıra defne ağacının ve Bay ağacının meyvesinin de zehirli özelliklere sahip olduğunu ve yutulmaması gerektiğini hatırlamak çok önemlidir.

Bay yağı Güvenli mi?

Seyreltilmemiş esansiyel yağlar cilt tahrişlerine neden olabilir ve körfez uçucu yağı farklı değildir. Kullanmadan önce, öncelikle badem yağı, hindistancevizi yağıveya zeytinyağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırılmalıdır Bay yağı okaliptüs, lavanta, sardunya, biberiye, kekik ve portakal yağları da dahil olmak üzere çeşitli esansiyel yağlarla iyi uyum sağlar.
Ayrıca, esansiyel yağlar önce alerjiniz olup olmadığını belirlemek için test edilmelidir. Kullanmadan önce cilt testi yapmak ideal bir seçenektir. Seyreltilmiş defne yağının bir kısmını cildinizin küçük bir kısmına da uygulayabilir ve herhangi bir yan etki gözlemleyebilirsiniz.
Bileşik öjenol nedeniyle, çok az miktarda bay yağı kullanılması tavsiye edilir. Yağın yüzde 10'unda insan cildi için tahriş edici olmadığı, ancak topikal olarak en fazla yüzde 3'lük bir konsantrasyon kullanılması önerilmektedir. 

Bay Yağı Yan Etkileri

Bay yağı, solunum rahatsızlıkları için antiseptik ve dekonjestan olarak çalışmasına rağmen, yağın öjenol içeriği mukoza zarlarını ve cildi tahriş edebilir. Bir doktor veya profesyonel bir aromaterapistin tavsiyesi üzerine veya idareli olarak kullanılmalıdır.
Kimyasal maddenin varlığı ayrıca yağın hepatoksik olabileceğini ve kan pıhtılaşmasını durdurabileceğini düşündürmektedir. Böbrek ve karaciğer hastalıkları ve kanseri veya antikoagülan kullanan kişiler tarafından kullanılmamalıdır. Daha fazla zarar verebileceğinden yağı hassas veya hasarlı cilde uygulamamanız kesinlikle tavsiye edilir.
Hamile ya da emziren kadınlar herhangi bir duyarlılığı önlemek için seyreltildikten sonra bile defne yağından kaçınmalıdırlar. Çocuklar ve bebekler de hassas doğası nedeniyle defne yağından uzak tutulmalıdırlar.
Bay esans yağı veya diğer bitkisel yağlar hakkında daha fazla bilgi için doktorunuza veya kalifiye bir aromaterapistinize danışmanızı tavsiye ederim.

Kaynaklar ve Referanslar

Yorum Gönderme

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget