Phellinus linteus mantarı faydaları yan etkiler kullanım şekli



Phellinus Linteus

Phellinus linteus, dut ağaçlarında yetişen bir çeşit tıbbi mantardır.

Phellinus Linteus'un Özel Önlemleri

  • Bu mantarın bazı otoimmün bozukluklara sahip insanlara zararlı olabileceğine dair bazı endişeler var. Herhangi bir tür otoimmün hastalık varsa, Phellinus linteus almadan önce doktorunuza danışın.
  • Phellinus linteus birçok sağlık yararına sahip olabilir, ancak sınırlı klinik çalışmalar vardır. Hayvan modellerinin ve hücre kültürünün sonuçları insan vücudunda aynı olmayabilir. Ayrıca, yan etkileri ile ilgili çalışmalar gereklidir.

Phellinus Linteus'un faydaları

Geleneksel tıp (geleneksel Çin tıbbı) gibi çeşitli sistemlerde uzun süre kullanıldığında, bağışıklık sistemini uyardığı ve hastalığa karşı koruma sağladığı düşünülmektedir. Bazı savunucular, Phellinus linteus'un, göğüs kanseri ve akciğer kanseri de dahil olmak üzere bazı kanser türleriyle savaşmaya yardımcı olabileceğini öne sürmektedir. Geleneksel Çin tıbbında Phellinus linteus sıklıkla diğer tıbbi mantarlarla (reishi ve maitake gibi) birlikte alınır. Ellagik asit ve kafeik asit (antioksidan etkileri olan iki tür doğal kimyasal madde) dahil olmak üzere sağlığı etkilediği düşünülen birçok bileşik içerir.
  • Kanser: Phellinus linteus, 2008 yılında Current Medicinal Chemistry'de yayınlanan bir rapora göre alternatif bir anti-kanser ajanı olarak umut vaat etmektedir. Phellinus linteus ile ilgili mevcut araştırmaların analizinde, rapor yazarları, bunun etkinliğini artırmaya yardımcı olabileceğini de bulmuşlardır. Kanser tedavisinde kullanılan mevcut anti-tümör ilaçlar. Bu araştırma Phellinus linteus ekstrelerinin bağışıklık fonksiyonunu güçlendirmeye, inflamasyonu engellemeye ve kanserli tümörlerin büyümesini ve yayılmasının baskılanmasına yardımcı olabileceğini gösteren bir dizi ön çalışma içermektedir.
    • Prostat Kanser Hücreleri: Harvard Tıp Okulu'ndan araştırmacılar, Androjen reseptörünü eksprese eden LNCaP hücrelerinin, yüksek dozlarda Phellinus linteus ile tedaviye yanıt olarak apoptosise karşı oldukça hassas olduklarını göstermiştir. Ayrıca, kaspaz 2'nin prostat kanseri hücrelerinin PL ile indüklenen apoptoza duyarlılığının belirlenmesinde önemli bir hedef olduğunu da bulmuşlardır.
    • Akciğer Kanser Hücreleri: Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar, Phellinus linteus mantarının yüksek dozlarının akciğer kanseri hücrelerini doza bağımlı bir şekilde apoptosise maruz bırakabileceğini ve düşük dozlarda Phellinus linteus mantarının hücre döngüsünün tutulmasına izin verdiğini bildirmiştir. Ayrıca, Phellinus linteus mantarının düşük dozu, akciğer kanseri hücrelerinde apoptosisi indüklemek için doksorubisin ile sinerji oluşturabilmiştir.
    • Melanom Hücreleri: Koreli araştırmacılar Phellinus linteus'un farelerde melanoma hücre metastazını önemli ölçüde inhibe ettiğini gösterdi. Çalışmada, Phellinus linteus, hücre dışı matriks yoluyla kanser hücrelerine yapışmayı ve invazyonu doğrudan inhibe etmiştir.
    • Kolon Kanser Hücreleri: Phellinus linteus, SW480 insan kolon kanseri hücrelerinin proliferasyonunu ve koloni oluşumunu inhibe etti. Akış sitometrisi analizi, Phellinus linteus'un hem apoptotik alt-G1 hem de G2 / M fazının popülasyonunu arttırdığını göstermiştir.
  • Nöroblastom: Kore'den araştırmacılar, Phellinus linteus'un miselyum ekstraktlarının nöroblastoma üzerindeki anti-proliferatif ve apoptotik etkilerinin Bax ve sikline bağlı kinaz inhibitörü p21'in önemli bir indüksiyonu ile ilişkili olduğunu bulmuşlardır.
  • Kore'de sıçanların bir çalışması, Phellinus linteus mycelial kültürüyle yapılan ön işlemin, mukus bariyerini koruyarak etanol kaynaklı hasardan mide mukozasının korunmasını sağladığını göstermiştir. Ülser, etanol ile uyarıldı. 20 ve 60 mg / kg dozlarında Phellinus linteus mycelial kültür ile ön tedavi, kanama ve ülser indeksinde önemli bir azalmaya yol açmıştır.
  • Anti-inflamatuar aktiviteler. Phellinus linteus, bir in vitro inflamasyon modelinde HO-1'in aracılığı yoluyla bir anti-enflamatuar aktivite gösterdi.
  • Anti-bakteriyel aktiviteler. Phellinus linteus mantarının meyve gövdesinin metanol ekstraktı ve fraksiyonları (CHCl3, n-BuOH ve H2O) metisiline dirençli Staphylococcus aureus'a karşı antibakteriyel aktivite göstermiştir.
  • Antioksidan aktiviteler: Phellinus linteus miyelin kültür besiyerinden ekstrakte edilen antipoksidin antipoksit, süper oksit anyon radikalinin% 22.6 ve% 56.8'ini, hidroksil radikalinin% 79.4 ve% 95.3'ünü ve 0.1 ve 1.0'da DPPH radikalinin% 28.1 ve% 85.5'ini inhibe etmiştir. sırasıyla mM.
  • Karaciğer Koruma: Bir çalışmada, Phellinus linteus mycelial kültürünün bir etil asetat fraksiyonu, H (2) O (2) - veya galaktozamin kaynaklı zedelenmiş hepatositleri korumuştur.
  • Diyabet: Phellinus linteus, otoimmün diyabetin (bağışıklık sisteminin insülin üretmekten sorumlu hücrelere karşı geldiği ve tahrip ettiği bir tür diyabet) gelişimini engellemeye yardımcı olabilir. 2010 yılında International Immunopharmacology'de yayınlanan bir çalışmada, fareler üzerinde yapılan testler, Phellinus linteus'tan ekstrakte edilen polisakkaritlerin (bir tür karbonhidratın), bağışıklık tepkisinde rol alan hücrelerin ekspresyonunu düzenleyerek otoimmün diyabeti savuşturmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.
  • Egzama: 2012'de BMC Tamamlayıcı ve Alternatif Tıpta yayınlanan bir çalışma Phellinus linteus'un atopik dermatiti (bağışıklık sisteminin işlev bozukluğu ile ilişkili bir tür egzama) tedavisine yardımcı olabileceğini göstermektedir. Çalışma için, bilim adamları Phellinus linteus özünün insan hücreleri ve fareler üzerindeki etkilerini inceledi. Sonuçlar, Phellinus linteus'un egzama ile ilintili iltihaplarda önemli bir rol oynayan bağışıklık hücrelerinin seviyelerini azaltarak atopik dermatit ile savaşmaya yardımcı olabileceğini ortaya koymuştur.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget