anne sütünü artıran çay süt çayı

Günümüzün en yaygın problemlerinden biride anne sütünün az salgılanmasıdır. Özellikle son zamanlarda bu şikayet ile nerde ise her doğum yapan yeni anne bize başvurmakta ve internetten edindiği çeşitli bilgiler ile süt yaptığını düşündüğü bazı bitkileri alıp kullanmatadırlar. Doğum haneleri parsel tutmuş olan malum markanın dışında Bir çok alternatifimizin olduğunu unutmayalım. Sorunun çözümünü tüm yönleri ile sizinle burada paylaşacağız. Umarım faydalanırsınız.
anne sütünü artıran çay

Yaptığım uluslar arası bir çok araştırma ve farmakolojik inceleme sonrası vardığım kanı şudur ki; Anne sütünün artırmak için nerde ise tüm ülkelerde aşağı yukarı aynı bitkiler kullanılmaktadır. Yalnız anne sütünün az üretilmesinin bir çok sebebi olabilir. Bunlar bebeğinizin göğsünüzü iyi kavrayamaması bu bebeğin hava yutmasınada sebebiyet verebir. Emzirmenin daha sık olmayışından kaynaklanıyor olabilir. İlk 3-5 gün denenecek yöntemler bunlardır. Bebeğiniz emdikçe sütünüz artar. Bu durum genelde acemi annelerde bu şekildedir. Bunun haricindeki durumlarda ise

Düşük anne sütünün nedenleri:
Bu durum genellikle anne sütünün üretimine yol açan temel bir sorunun sonucudur. Bazen hormonlar ile alaklı bazen başka hayat koşullarının tetiklediği bu olumsuz durumun altında yatan neden tespit edildiğinde çözümüde kolaylaşır.

  • Stres: Anne sütünü azaltan en önemli faktörlerden biridir. Özellikle yeni annelerin stres yönetiminde başarılı oldukları söylenemez. 
  • Kalsiyum eksikliği: Özellikle hamilelik süreci vücudumuzun kalsiyum depolarını boşaltır Bu durum yakınen bilirsiniz ki bi dişe mal olmaktadır. Doğum sonrası ise bu durum daha büyük kalsiyum açıklarına sebep vermekte olup yeteri miktarda vücudumuzda olmayan kalsiyum anne sütünün yeterli üretilmemesinede sebebiyet vermektedir. Bunu gidermeye çalışmak mantıklı olmakla beraber süt çayından kalsiyum beklemeyin kalsiyum bakımından biraz daha yüksek oranda beslenmeye çalışın
  • Düzensiz emzirme: Sütünüz azda olsa çokta olsa iki saatte bir emzirmeye çalışın aralar uzar ise süt üretimi daha da azalacaktır. 
  • Emzirmeye ara verme: Bebek veya anne geçirdiği bir hastalıkta emzirmeye belli bir zaman ara verilir ise sütünüz azalır bu durumda sütü her iki saatte bir sağmak en doğrusudur. Hatta süt anne göğsünde acır ve bebek emmeyi tamamen bırakabilir. 
  • Mastit:(meme iltihabı) Anne sütünde oluşan pıhtılaşma ve memede topaklanmaların oluşumuna mastit denir. Mastit yani meme dokusu iltihabı genellikle düzensiz emzirme sonucu meydana gelir. Mastit olduğunuzda emzirmeyi bırakıp doktorunuza danışın
  • Hormon yetersizliği:Özellikle prolaktin ve oksitosun hormonu yetersizliği: bu hormonlar ile alakalı sorunlarda anne sütü çayı net sonuç vermektedir. 
  • Anne sütünü azaltan gıdalar ile beslenme: Eski türk filmlerinde ve anadoludaki bir çok yörede inanış lokum pestil pekmez vs yemek anne sütünü artırır Doğruluk payı yok diyemeyiz tatlı şeyler süt üretimini belli bir oranda artırır ekşi şeyler ise azaltır. 
Anne sütünü artıran süt çayı:
Bu tarif aile geleneğidir. 2008 yılından bu güne kadar da seri üretimini yapıp tüm türkiyeye gönderimini yapmaktayız. İçimi güzel olan bu çayımız büyük oranda sorunlarınıza çare üretmekle beraber tamamen doğal olup hiç bir koruyucu veya kimyasal madde içermemektedir..Merzifon dışı Sparişler 3 kutu veya türevleri şeklinde alınmakta olup anlaşmalı kargo ile sigortalı ve güvenli bir şekilde adresinize ulaştırılır. Sipariş için sağ alt köşedeki whatsapp ikonuna tıklayıp bizimle irtibata geçebilirsiniz. Kapıda ödememiz yoktur eft veya havale ile sipariş kabul edilir.

İçerik: Çemen tohumu, ısırgan tohumu: anason , rezene, lohusa şekeri, ısırgan yaprağı, keçi sedefi otu, ıhlamur çiçeği.
Süt çayımızın tarifi büyük büyük nineme dayanmakta olup yüz yılı aşkın bir zamanda tüm gelinlerin ve kızların ortak kullandığı oldukçada etkili olduğu tespit edilmiş ve nesiller boyu kültürel bir miras olarak aktarılmaya devam etmiştir. HAFIZOĞLU ailesi olarak bu tarifin aile içersinde kalmasına veya sadece yakın çevremizin faydalanmasına gönlümüz razı olmadı. Özellikle herkesin cebinde internet ve kolay ulaşım olduktan sonra tarifimizi seri bir şekilde üreterek tüm Türkiyede ihtiyacı olan annelere sadece hammadde fiyatına göndermeye başladık. Ürünümüzün bir paketi cam şişede sizlerle buluşuyor 10 günlük kullanım içindir. minimum kargo 4 paket şeklinde yapılmakta olup fiyatımız 60 tl dir.
Siparişler Eft yöntemi ile alındığı için sipariş için sayfamızın sağ alt köşesindeki whatsapp ikonuna tıklayarak bizimle irtibata geçebilirsiniz. Bu arada lohusa şerbeti topalak acı ilma yağı vb ihtiyaçlarınız için bizimle irtibata geçebilirsiniz. 

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget