ganoderma lucidum (Reishi mantarı) faydaları yan etkiler kullanım şekli



Ganoderma Lucidum

Diğer isimler: Reishi, Basidiomycetes Mantar, Champignon Basidiomycète, Champignon d'Immortalité, Champignon Reishi, Champignons Reishi, Ganoderma, Ganoderma lucidum, Hongo Reishi, Ling Chih, Ling Zhi, lingzhi mantar, Mannentake, Mantar, Ölümsüzlük Mantarı, Mantar Mantarı Potens, Red Reishi, Reishi, Reishi Antler Mantarı, Reishi Rouge, Rei-Shi, Ruh Bitkisi.
reishi mantarı 

Ganoderma kullanır iken dikkat edilmesi gereken hususlar

Ganoderma, her ikisi de sağlık gıda mağazalarında bulunan kapsüller ve sıvı ekstrelerde mevcuttur. Ayrıca ganoderma'yı çay veya kahve formunda da alabilir, ancak lezzetin acı olabileceğini unutmayın. Bazı insanlar ganoderma alırken kuru burun, kuru boğaz, mide bulantısı ve gastrointestinal problemler (mide bulantısı gibi) yaşarlar. Mantar bazı ilaçlar (antikoagülanlar ve bazı kemoterapötik ajanlar gibi) ile etkileşime girebileceğinden, eğer şu anda ganoderma kullanmaktaysanız veya göz önünde bulundurursanız doktorunuza söylemek önemlidir.

Ganoderma'nın faydaları

Çin'deki Ling Zhi olarak bilinen Reishi, bir ilaç olarak kullanıldığı bilinen en eski bitkisel mantardır. Eski çağlardaki imparatorlar, marul ve salatalık gibi yiyorlar. 400'ün üzerinde aktif biyomolekülü tercih eden Reishi mantarı, herhangi bir yan etkisi olmaksızın uzun süreler boyunca alınabilecek üstün bir bitkidir. Bahçenizdeki topraktan yetişen zehirli mantarların aksine, şifalı mantarlar ağaçtan tüm besinleri emerek kabuklardan kurtulurlar. Sadece mantar formunu toz formunda veya hap şeklinde alıp kapsülleri açarak ve en sevdiğiniz smoothie veya sebze içecekleri ile ya da çayınızda bile karıştırarak, sağlıklı kan dolaşımını, sindirimini, bağırsak düzenliliğini ve yorgunluğu azaltmayı teşvik edersiniz. Ve bu sadece yeni başlayanlar için. Müstehcen mantarlar, soğuk algınlığı, grip, hastalık, virüs, bakteri ve daha fazlası. Wolfe en az beş Reishi, Cordyceps, Astragalus, Maitake, Shiitake, Lion's Mane ve Oyster içeren mantar kompleksleri satın almanızı önerir. Ganoderma, geleneksel Çin tıbbında sağlığı ve uzun ömürlülüğü desteklemek için kullanılan sert, acı bir mantardır. Taraftarlar, Ganoderma'nın yorgunluğu giderebileceğini, kolesterolü kontrol altında tutabildiğini, yüksek tansiyonu azaltabileceğini, iltihabı yaktığını, dayanıklılık yaratabileceğini ve bağışıklık sistemini destekleyebileceğini iddia ediyor.
Ganoderma, giderek yaygınlaşan bir doğal ilaçtır, sadece tıbbi bir mantar olarak kullanılır ve yemek pişirmek için önerilmez.
Ganoderma, hayvan bazlı çalışmalardan elde edilen ön kanıtlara göre, kolesterol seviyelerini düşürme ve hava yollarının alerji ile ilişkili iltihaplanmasını kolaylaştırma konusunda umut vaat etmektedir. İşte ganoderma'nın sağlığı artıran etkilerinin arkasındaki bilime daha fazla bir bakış.
  • İmmünoterapi  : Kanser ve Bağışıklık Sistemi: Genellikle kanser (HIV gibi) ile insanlar tarafından bağışıklık uyarıcı olarak kullanılır, ganoderma'nın bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kanser hücresi çoğalmasıyla savaştığı gösterilmiştir. Ganodermanın etkisi meme, prostat, akciğer, kolon ve rektum, kan kanserleri (lösemi, lenfoma, miyeloma) hücre hatları ve diğer birçok tümör için gösterilmiştir. Bu arada meme kanseri hücreleri üzerinde yapılan laboratuar testleri, ganoderma ve yeşil çayın özlerinin birleştirilmesinin mantarın kanser hücresi büyümesini yavaşlatma yeteneğini arttırdığını buldu.
    • Reishi, yayılmasını engelleyen kanserli hücrenin zarını güçlendirir.
    • Ayrıca sistem içindeki ilaçların kaynaşmasına yardımcı olan trombüs oluşumunu da önler.
    • Diğer anti-tümör ilaçlar ve kemoterapi ile ortak kullanım, yan etkilerini azaltır ve etkilerini azaltır.
    • Genel vücut sistemini normalleştirir, böylece daha fazla sağlık komplikasyonunu azaltır.
    • Kullanılan Fu Zheng Terapi
  • Antioksidan Avantajları: Birkaç küçük çalışma, ganoderma takviyelerinin düzenli kullanımının, antioksidan seviyelerini, hastalık ve yaşlanmaya karşı koruma sağladığını düşündüğünüz bileşikleri artırabileceğini öne sürmektedir.
  • İdrar Yolu Semptomlarının Giderilmesi: Araştırmacılar, idrar yolu semptomları olan 88 erkeğin 2008 yılında yapılan bir çalışmasında, ganodermanın, semptomların giderilmesinde plaseboya göre daha üstün olduğunu bulmuşlardır.
  • Sızıntılı bağırsak sendromu
  • Kronik bronşit
  • Epstein-Barr
  • Bazı sindirim koşulları
  • Yüksek kolestorol
  • Uykusuzluk hastalığı
  • Maneviyat: Reishi, sakinleştirici otların işleyiş şekli olan sedasyonla değil, vücudun organlarına ve biyo-enerjik sistemlerine dengeyi yeniden kazandırmak suretiyle bedeni ve zihni yatıştırdığı anlamına gelen, likidite artırıcı adaptojenik bir maddedir. Sedasyon aslında alkolle benzer şekilde sinir sistemini drene eder. Bununla birlikte, Gotu Kola ve Reishi aslında, enterferansı azaltarak ve aşırı aktif organları ve stres-tepki biyosistemlerini sakinleştirerek sinir sistemini hassaslaştırır. Bu, statik sesin bir radyo sinyalinden çıkarılması gibidir; bu, gelen seslerin daha ayrıntılı bir şekilde duyulmasını sağlar. Bu anlamda, Reishi inflamasyonu, gerginliği ve gerginliği ortadan kaldırır ve vücuttaki farklı organları ve sistemleri harmonize etmeye başladıkça, sinir sistemi en yüksek hassasiyet ve işlev haline getirilir.
  • Beta glukan kaynağı

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget