agar agar faydaları yan etkileri kullanım şekli

Agar Agar


Ayrıca bakınız: Yosun
Diğer Adlar: Agar-Agar, Agaroz, Agaroz Jel, Agaropectin, Agarweed, Algue de Java, Çin Jelatin, Colle du Japon, Garacilaria confervoides, Gélatine de Chine, Gelidiella acerosa, Gelidium amanasii, Gelidium cartilagineum, Gelidium crinale, Gelidium divaricatum, Gelidium pacificum, Gelidium vagum, Gelosa, Gelosae, Gélose, Japon Isinglas, Kanten Diyet, Kanten Jeli, Kanten Planı, Layor Carang, Mousse de Ceylan, Mousse de Jaffna, Qion Zhi, Yosun Jelatin, Sebze Jelatin, Vejetaryen Jelatin. 
Agar, kırmızı alglerin hücre duvarları etrafında biriken jelatinimsi bir maddedir.
agar agar tozu

Agar Agar kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar

  • Agar, yetişkinlerin çoğu için en az bir 8 ons bardak su ile alındığında güvenli görünüyor. Yeterli su ile alınmazsa, agar özofagus veya bağırsağı şişebilir ve tıkayabilir. Ağrı, kusma veya yutulduğunda ya da solunum zor olduğunda agar alındıktan hemen sonra acil tıbbi yardım gereklidir. * Bazı insanlarda agar da kolesterol yükseltebilir.
  • Hamilelik ve emzirme: Hamilelik ve emzirme döneminde agar kullanımı hakkında yeterli bilgi yoktur. Güvenli tarafta kalın ve kullanımından kaçının.
  • Bağırsak tıkanıklığı (tıkanıklık): Agar, özellikle yeterince su veya başka bir sıvı ile alınmadığında bağırsak tıkanıklığını daha da kötüleştirebilir. Bağırsak tıkanıklığınız varsa agar almadan önce tıbbi yardım alın.
  • Yutmada sorun: Agar yeteri kadar su veya başka bir sıvı ile alınmazsa şişer ve yemek borusunu (yemek borusu) bloke edebilir. Bu, yutma güçlüğü çeken birisi için özellikle tehlikeli olabilir. Yutma probleminiz varsa agar almadan önce tıbbi yardım alın.

Agar'ın faydaları ve kullanımları

  • Kabızlık: Agar, bağırsakta biriken jel benzeri bir madde içerir. Bu bağırsakları uyarır ve bağırsak hareketi oluşturur. Bu nedenle agar yaygın bir müshil olarak kullanılır.
  • Şeker hastalığı.
  • Obezite: Agar'ın şişkinlik etkisi aynı zamanda kilo kaybı için kullanımını açıklar. Agar insanı tam olarak hissettirme eğilimi gösterir, bu yüzden daha önce yemekten daha erken yemeyi bırakabilirler. Bazı insanlar bu reaksiyonun kilo kaybına yol açacağını düşünüyor. Ancak şimdiye kadar, bu kilo kaybı teorisini destekleyen güvenilir bilimsel kanıt yoktur.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget