sedir ağacı yağının faydaları yan etkiler kullanım şekli

Atlas Sedir Yağı: Mod Artırıcı Yağ


BİR BAKIŞTA HİKAYE-

  • Atlas sedir yağı mobilya yapımından gelen talaş ve kereste artıklarından elde edilir. Eski Mısırlılar bu yağı daha çok mumyalama olarak bilinen spiritüel mumyalama süreçlerinde kullandılar.
  • Bu uçucu yağ, burun ve akciğer tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olmak gibi solunum sisteminizde olumlu etkiler sağlar. Bir balgam söktürücü olarak hizmet eder, akciğerlerden ve solunum yollarından mukusun çıkarılmasına yardımcı olur.
    sedir ağacı yağı

Atlas sedir ağacı ya da Cedrus atlantica, Eski Ahit'te belirtilen Lübnan'ın (Cedrus Libani) kutsal kitabı ile yakından ilişkili olduğu için kayda değer bir tarihe sahiptir  Ayrıca, bu ağaçların Hazreti Süleyman'ın tapınağının inşasında önemli bir rol oynadığına inanılmaktadır. 
Adından da anlaşılacağı gibi, Atlas sedir ağaçları özellikle Cezayir'deki Atlas dağlarına yani Kuzey Afrika'ya özgüdür. Ancak, uçucu yağın çoğunluğu Fas'tan gelir ve mobilya yapımından gelen talaş ve artıklardan alınır. Eski Mısırlılar bu yağı , daha yaygın olarak mumyalama olarak bilinen ruhsal embalming süreçlerinde kullandılar. 
Atlas sediri esansiyel yağı, yoğun sıcak, odunsu ve hafifçe çakraları açan  bir kokuya sahip olarak tanımlanmaktadır.  Sarı veya turuncuya çalan sarı - yani neredeyse amber rengine yakındır. Ama ne yazıkki türkiyede bulamıyorum ve fastan getirmeye devam ediyorum

Atlas Sedir Yağı Kullanımı

Atlas sedir yağı koku ve kişisel bakım ürünlerinde deodorantlar ve kokulu sabunlar gibi popüler ürünlerin koku veren ve cildi besleyen bir bileşenidir.  böcek kovucu olarak ta kullanılabilir özellikle sivrisinekler, akarlar ve güvelere karşı. Antibakteriyel özellikler içerir,  ve ciltde  yağlanmayı ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir, bu da yüz yıkamak için üretilen sabun jel ve şampuanlarda ideal bir bileşen olmasını sağlar.  Atlas sedir yağı aynı zamanda egzama, akne ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının hafifletilmesine yardımcı olan büzücü ve antiseptik özelliklere sahiptir. 

Atlas Sedir Yağı Kompozisyonu

Atlas sedir yağının neredeyse yüzde 70'i seskiterpen a-, b- ve y-himalchenes'ten oluşur. Bu yağ aynı zamanda, yağın yüzde 10 ila 15'ini oluşturan a- ve y-atlanton izomerleri gibi diğer bileşenlere de sahiptir. Bu bileşikler, uçucu yağa verdikleri tatlı, odunsu koku ilebilinir. 

Atlas Sedir Yağının Faydaları

Atlas sedir yağı tıbbi ürünlerden cilt bakımına kadar tüm vücut için birçok faydaya sahiptir. O özellikler emmenagogue sağlar gibi kadınların adet döngüsünün önemli bir rol oynar kan akışını teşvik eder ve regli düzenlenmesine yardımcı olurlar. 
Ek faydalar: burun ve akciğer tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olmak gibi solunum sisteminizde olumlu etkiler sağlamaktır. Bir balgam söktürücü olarak hizmet eder, akciğerlerden ve solunum yollarından mukusun çıkarılmasına yardımcı olur. 
Ayrıca, topikal olarak uygulandığında boğaz kasları ve eklemleri üzerinde hafif ve yatıştırıcı bir etkiye sahip olabilir. Bir hayvan çalışması, artrit semptomlarının şiddetini hafifletme potansiyeli olduğunu belirtmiştir.  Atlas sedir yağının antiseptik özellikleri, yaraların enfeksiyonlardan korunmasına yardımcı olabilir. 
Aynı zamanda diüretiktir, bu ise Atlas sedir yağının başka bir yararlı özelliğidir. Organik Gerçeklere göre , idrarın sıklığını artırarak yağ, fazla su ve ürik asit gibi toksinleri vücuttan uzaklaştırmaya yardımcı olur Bu toksinlerin obezite , hipertansiyon , idrar yolu enfeksiyonu ve kandaki toksin birikimine neden olduğu bilinmektedir  Atlas sedir yağının aynı zamanda, tatlı ve odunsu kokusu nedeniyle, duygusal ve zihin sakinleştirici yararları da olabilir.

Atlas Sedir Yağı Nasıl Yapılır
sedir ağacı 

Atlas sedir yağı odun yongalarından ya da ağacın kabuğundan alınan talaşlardan, ideal olarak öz odundan elde edilir ve daha sonra buhar ya da hidro damıtma yoluyla işlenir. Başka bir sedir ağacı yağı türü olan Himalaya sedir yağı (Cedrus deodara), ağacın kütüklerinden, köklerinden ve talaşından da, ayrıca buhar damıtma yoluyla yapılır. 

Atlas Sedir Yağı Nasıl Çalışır?

Atlas sedir yağının kullanımını maksimize etmenin birkaç yolu vardır. Diğer uçucu yağlarla birlikte kullanıldığında harika işler çıkartır. "Llewellyn'in Büyülü Yağlar Komple Formülü:" tavsiye edilen yöntemlere göz atın.
Gerilim, anksiyete ve uykusuzluğu hafifletmek için, üç damla Atlas sedir yağı ve üç damla ylang-ylang ve biberiye yağları ile aromalandırılmış sıcak su dolu  bir küvette 10-20 dk bekleyin Bu, sakinliğin ve derin uykunun desteklenmesine yardımcı olacaktır.
Altı damla Atlas sedir yağını, iki damla limon ve sardunya yağını ve 1 tatlı kaşığı tatlı badem taşıyıcı yağını harmanlayarak masaj yağı yapın ve ardından boyun ve omuz gibi sinirsel olarak gerilimlerden etkilenen bölgelere masaj yapın. çok rahatlayacaksınız ve sinirleriniz gevşeyecek
Yedi damla Atlas sedir yağı ile üç damla lavanta yağı, iki damla ardıç yağı ve 1 ons zeytin veya tatlı badem yağı ile karıştırılarak solunum yolu tıkanıklığını gevşetin, ardından göğüs ve üst vücuda masaj yolu ile uygulayın. özellikle çocuklar için gece yatmadan önce çok faydalıdır
Atlas sedir yağı aynı zamanda gözenekleri sıkmanıza yardımcı olur. En sevdiğiniz losyonunuzun her 1 çorba kaşığı için bu uçucu yağın iki ila dört damlasını ekleyin.
Bir aromaterapi lambasında üç ila beş damla veya buğulanma için suyla birlikte bir sprey şişesinde uygulanarak böcek kovucu olarak kullanılabilir .
Atlas sedir yağı bilinen bir afrodizyaktır. Romantizm ve duygusallık yaratmak ya da geliştirmek için, yatak odasında aromaterapi lambasına beş damla  koyun.
Rahatlatıcı ve ağrılı, sıkı kasları rahatlatmak için, banyo suyunda dört ila altı damla ekleyin ve 20 ila 30 dakika boyunca vücudunuzu bu su ile ıslatın. Yağın soğutma etkisi, ağrının azaltılmasına yardımcı olacaktır.

Atlas sedir ağacı yağı Güvenli mi?

Atlas sedir yağının ağız yolu ile alınmasının güvenli olduğunu doğrulamak için yeterli araştırma yoktur, bu nedenle bir sağlık uzmanı tarafından onaylanmadıkça yalnızca topikal olarak kullanın. Uygulamadan önce daima bir taşıyıcı yağ ile seyreltin. Alerjik olup olmadığınızı belirlemek için bir deri yama testi yapmak en iyisidir. Atlas sedir yağı uterus kasılmaları ve menstruasyonunu uyardığından, hamilelik sırasında kullanılmamasını önlerim.

Atlas Sedir Yağı'nın Yan Etkileri

Atlas sedir yağı yüksek konsantrasyonlarda kullanıldığında ciltte tahrişe neden olabilir. İlaçlar, diyet takviyeleri ve diğer bitkilerle olan potansiyel etkileşimi hakkında yeterli kanıt yoktur,  bu nedenle bu esansiyel yağı kullanmadan önce doktorunuza danışın, özellikle de bir sağlık sorunuyla uğraşıyorsanız

Kaynaklar ve Referanslar

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget