Agrocybe Aegerita (kestane) mantarı faydaları yan etkileri kullanım şekli



Agrocybe Aegerita

Diğer İsimler: Agrocybe cylindracea, Pholiota aegerita, Kestane Mantarı, Velvet Pioppino, Yanagimatsutake, Zhuzhuang-Tiantougu 
agrocybe aegerita mantarı (kestane mantarı)


Agrocybe Aegerita, beyaz çürüklük mantarlarına ait bir mantar türüdür ancak Button Mantarı gibi görünür , sadece daha koyu. Rengi pembe ile koyu kahverengi arasında değişen solungaçları vardır. Bu nedenle mantar bazen "kahverengi kap mantarı" olarak adlandırılır. Tricholomamatsutake, Agrocybe Aegerita ve Agrocybeparasitica gibi diğer mantar türleri ile hemen hemen aynı şekilde davranır.
kestane mantarı

Agrocybe Aegerita'nın faydaları ve kullanımları

Bu mantarda vitaminler, fitokimyasallar ve mineraller bulunur. Özellikle B5 Vitamini olan Bakır ve Pantotenik asit açısından zengindir. Kestane ayrıca Folat, Biyotin, Niasin veya Vitamin B3, Selenyum, Potasyum ve Riboflavin veya Vitamin B2 içerir.
  • Geleneksel olarak, Çin, Agrocybe Aegerita'yı midenin iyiliği için kullandı. Ayrıca dalağın iyi beslenmesini sağlamıştır. Çinliler ayrıca böbrekleri düzgün bir şekilde tutmak için bu mantarı kullandı.
  • Bu mantar aynı zamanda günümüz biliminde anti-enflamatuar, antifungal, antibiyotik ve anti-tümör özelliklerine sahip olarak tanınır. Adril, Tylenol ve diğerleri gibi ilaçların da savaşmaya çalıştığı siklooksijenazenzime karşı engelleyici özelliklere sahip bileşikler içerdiği söylenir.
  • Göğüs Mantarı, biyoaktif sekonder metabolitlerin sağlanmasında değerlidir. Bu metabolitler arasında anti-kanser özelliklerine sahip Cylindan, antifungal özelliklere sahip agrocybenine ve serbest radikalleri yakalayabilen indol türevleri bulunur. Bu antioksidanlar ayrıca kolesterol emilimini de bastırır. Aromataz ve 5 alfa redüktaz enzimlerinin üretimini engelleyerek, bu antioksidanlar prostat ve meme kanserini önler.
  • Kestane mantarının anti kanser özellikleri 2009 Çin'deki Biyoteknoloji kitabında ayrıntılı olarak açıklanmıştır: Biyolojik Tepki'den Biyolojik Öneme ve Bioremediation'a, Çin Bilimler Akademisi, Şanghay Jiao Tong Üniversitesi ve Dalian Teknoloji Üniversitesi'nin ortak girişimi.
  • Ayrıca BobekP, Galbavy S (2001) 'a göre, "Pleurotusostreatus'tan pleuranın (beta-glukan) organizmanın antioksidan durumu üzerindeki etkisi ve sıçan kolonunda dimetilhidrazin ile indüklenen prekanseröz lezyonlar üzerindeki" Agrocybe Aegeritais, doğal özellikler.
  • Kestane Mantarı aynı zaman da osteoporozun, bazılarının omurların zayıflamasına neden olan etkilerini yavaşlatma da yardımcı olakarak kabul edilir. Antiseptik özellikleri aynı zamanda vücudu enfeksiyondan korur.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget