afrika mango faydaları yan etkileri kullanım şekli

Afrika Mango

Diğer isimler: Irvingia gabonensis, Agbono, Ekmek Ağacı, Bush Mango, Dika Somun, Dikanut, Dikka, Duiker Nut, Etima, Irvingia, Irvingia barteri, Irvingia gabonensis, Kaka, Mangifera gabonensis, Manguier Sauvage, Odika, Ogbono, Vahşi Mango. 
Irvingia gabonensis, Batı Afrika'ya özgü bir ağaçtır. Meyve bir mangoya benzer ve yemek için kullanılır. Tohumlar ilaç yapımında kullanılır.
mango agacı

Afrika Mango ekstresi nasıl kullanılır

Irvingia gabonensis, 4 haftaya kadar bir ham tohum ekstresi alındığında veya IGOB131 olarak adlandırılan spesifik bir standart tohum ekstresi 10 haftaya kadar kullanıldığında yetişkinler için OLASI GÜVENLİDİR. Bildirilen tek yan etkiler şişkinlik, baş ağrısı ve uyku problemleridir.

Afrika Mango'nun faydaları

Batı Afrika mango Afrika'nın Kamerun yağmur ormanlarında yetişir ve genellikle vahşi mango veya bush mango olarak adlandırılır. Olağanüstü sağlık faydaları şekerli meyvelerden değil, bolca sağlıklı yağ ve lif içeren tohum ekstraktından gelmez.
  • Leptin Direnci  : Bilim adamları, Afrika Mango tohum ekstraktının leptin duyarlılığını güçlü bir şekilde güçlendirdiğini düşünüyor. Leptin, yağ yakımını ve tokluk hislerini uyarmak için beynin hipotalamusundaki spesifik reseptör bölgeleri ile etkileşime giren yağ hücrelerinden salınan bir hormondur. Enflamatuar bir diyet ve yaşam tarzı, hipotalamustaki hassas leptin reseptör bölgelerine zarar veren C reaktif proteininin bir dalgasını oluşturur. Bu bir Leptin Direnci durumu yaratırartan açlık, kilo artışı ve obeziteye yol açar. Afrika mangoları, leptin duyarlılığını artıran C-reaktif proteinleri düşürür. Bu, genel doygunluğu geliştirir ve yağ yakma anahtarını açar. Ayrıca, glukoz ve yağ metabolizmasını geliştiren adiponektin denilen bir hormonu arttırır. Adiponektin ayrıca yağ hücreleri tarafından salınır ve insülin duyarlılığını artırmak için hücreler üzerinde hareket eder. Bu hormonun artan seviyeleri, düşük vücut yağ yüzdesi ile ilişkilidir.
    mango meyvesi
  • Yüksek kolestorolBazı küçük çalışmalar, Irvingia gabonensis tohum ekstrelerinin kötü kolesterol seviyelerini azaltabileceğini ve aşırı kilolu kişilerde iyi kolesterol seviyelerini artırabileceğini göstermektedir. Ancak bu araştırma düşük kalitedir.
  • Obezite . Bazı küçük çalışmalar, Irvingia gabonensis çekirdeği ekstraktlarının, özellikle düşük kalorili bir diyetle bir araya getirildiğinde aşırı kilolu kişilerde kilo almasına yardımcı olabileceğini göstermektedir. Ancak bu araştırma kalitesizdir. 2008 yılında yayınlanan küçük bir çalışma , on hafta boyunca Cissus Quadrangularis ve Irvingia gabonensis'in (Afrikalı Mango olarak da adlandırılan) bir kombinasyonunun, obez ya da aşırı kilolu yetişkinlerde kilo kaybının desteklenmesine yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Bitkisel formülü, katılımcıların kolesterol seviyelerini de geliştirdi.
  • Şeker hastalığı.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget