dul avrat otunun faydaları yan etkileri kullanım şekli

Sağlıklı Saç Büyümesini Desteklemek İçin Dulavratotu Yağı Kullanın


BİR BAKIŞTA HİKAYE-

  • Optimal saç sağlığı elde etmenin bir yolu yüksek kalitede dulavratotu yağı kullanmaktır. Parlak kilitler ve diğer terapötik etkileri elde etmek için bu yağın kökenleri, kullanımları ve yararları, bileşimi ve doğru uygulanması hakkında bilgi edinin.
    dul avrat otu çiçeği ve tohumu

Dulavratotu Yağı Nedir?

 Dulavratotu yüzyıllarca çeşitli kültürler tarafından kullanıldığı söylenir. Geleneksel tıbbın yanı sıra yiyecek ve içeceklerde de kullanılmıştır.
 Halk tabibliğinde, kurutulmuş dulavratotu diüretik, diaphoretik ve kan temizleme maddesi olarak kabul edilir. Dul avrat otu yağı şu anda Avrupa ve Amerika'da saç büyümesi ve saç derisi tedavisi için kullanılmaktadır. Bizde bu ürünü son 2008 yılından bu yana üretip saç çıkartan solisyonumuzun içeriğine ekledik. Saçların nasıl tekrar çıktığını öğrenmek için tıkla
dul avrat otu yağı
İşte bazı ilginç bilgiler: Burdock, Velcro bağlantı elemanlarının arkasındaki ilham kaynağı yani cırcırlı bantın mucidi .İsviçreli mucit George de Mestral 1940'ların başında, köpeğini yürüyüşe çıkardıktan sonra, kendilerini kıyafetlerine ve köpeğinin tüylerine yapışan dulavratotu bitkisinin  çiçeklerini araştırdı.
Bir mikroskop altında incelediği bu çiçeklerin nasıl olurda hemen elbiselere yapıştığını anlamaya çalıştı ve çiçeğin her telinin ucundaki kanca sisteminin şemasını çıkarttıve   Aynı prensibin başka şeyleri bir araya getirmek için kullanılabileceğini düşündü ve böylece birbirine yapışan cırtcırtlı bantları icad etti. Bununla birlikte, dulavratotu sadece yapışkan bir maddeden daha fazlasıdır - kökleri ve yağı aynı zamanda bitkisel ilaç olarak da kullanılabilir ve geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Dulavrat otu Yağı Kullanımı

Dulavratotu bitkisinin tüm parçaları pratik ve tıbbi amaçlı kullanılmaktadır. Kök bazen yiyecek olarak işlev görürken, tohumlar ateş düşürmek için kaynatılarak kullanılabilir. Bitkisel uzmanlar bir çok hastalığı tedavi etmek için bitki kökünün tentürünü diğer bitkilerle karıştırırlar.
Kök ya da yaprak kümeleri, küçük kesiklere ya da çürüklere uygulanırken kökün ezilerek kullanılması veya kurutulup toz haline getirilerek kile katıp kullanılması, bir  akne tedavisi metodu olabilir.
Saç büyümesini hızlandırma ve kafa derisindeki hastalıkların tedavisi dulavratotu yağının en önemli kullanım alanlarıdır. Bu yağ, saç derisine besin desteği sağlar ve foliküllerinizi derinden besler.
Dulavratotu yağı avrupada saç dökülmeleri için pazarlanmaktadır ve maksimum sonuç almak için haftada üç kez saçınıza masaj yaparak uygulamanız gerekmektedir. Ne yazıkki türkiyede bizim haricimizde üretici olmamakla beraber bu bitkiye gerekli önemde verilmemektedir. 
Bu yağ aynı zamanda özellikle Japonya'da saç bakımı için değil, aynı zamanda cilt bakımı için de popülerdir - hem şampuanlara hem de yüz kremlerine eklenir.

Dulavratotu Yağı

Bitki çok sayıda kimyasal bileşen içerir. Kökleri ve yaprakları - yağın ana kaynakları - glikozitler, flavonoidler, tanenler, uçucu yağ (seskiterpen laktonlar dahil), poliasetilenler (hastalığa neden olan bakteriler ve mantarlarla mücadele), reçine, müsilaj, inulin (yüzde 45'e kadar) içerir. ), alkaloidler, uçucu yağ, fitosteroller ve kafeik asit türevleri.
Diğer taraftan dulavratotu tohumu, A ve B2 vitaminleri ile birlikte esansiyel yağ asitlerine sahiptir.

Dulavratotu Yağı Faydaları

A vitamini ve esansiyel yağ asitleri (nadir uzun zincirli EFA'lar içerir) göz önüne alındığında, dulavratotu yağı saçlarınızı güçlendirerek dökülmesini engellemeye yardımcı olabilir. Bu besinler sağlıklı bir saç derisini korumak ve doğal saç büyümesini teşvik etmek için gereklidir.
Dulavratotu yağı da kepeğin neden olduğu kafa derisi enfeksiyonlarının ve tahrişin tedavisinde yardımcı olabilir Bu arada kepek olarak düşünülen bütün şikayetler temelde seboreik dermatittir. Halk arasında yağlı egzama olarakta bilinen bu hastalık saç köklerimizi yavaş yavaş öldürür. Bundan nasıl kurtulabileceğini öğrenmek için bu yazımıza tıkla.  Saç derisindeki kaşıntı, kızarıklık ve diğer belirtileri azaltmaya yardımcı olur, ayrıca saç büyümesini destekler. Saç derisinin ve saçınızın sağlığını ve görünümünü iyileştirmeye ve zenginleştirmeye yardımcı olması için düzenli kullanımı önemlidir.

Infüzyon Dulavratotu Yağı Nasıl Yapılır

Kendi dulavratotu kökü yağı infüzyonunu oluşturmak için basit ve hızlı bir reçete sunar. Bunun en iyi, kurutulmuş yerine taze kök kullanılarak yapıldığını unutmayın.
dul avrat otu kökü
İhtiyacınız Olan Şeyler:
 Kaliteli bitkisel yağ
 Dulavratotu kökü
 Harç ve havaneli
 Hava geçirmez cam kavanoz
Talimatlar:
1. Dulavratotu kökü küçük parçalara doğrayın. Eti açığa çıkarmak için bu parçaları biraz harçla ve havaneyle parçalayın.
2. Parçalanmış kökün bir gün boyunca kurumasını bekleyin. Bu biraz nem kaybetmek ve kök içindeki besinleri konsantre yardımcı olacaktır.
3. Kökleri temiz bir cam kavanoza koyun. Sızma zeytinyağı gibi kaliteli bitkisel yağ ile kaplayın. Mühür ve altı hafta boyunca karanlık bir odada bırakın. Gazı biriktirmek için kavanozu her hafta açmanız gerekebilir.

Dulavratotu Yağı Nasıl Çalışır?

Dulavratotu bitkisi yararlı etkiye sahip olan müsilaj, tanen, inulin, A vitamini ve esansiyel yağ asitleri gibi bir dizi faydalı bileşen içerir. Bunlar özellikle zayıf beslenme, kabızlık veya karaciğer yükü ile ilgili endişeleri olduğunda, saçlarınızı beslemenin yanı sıra akne ve kuruluk gibi cilt rahatsızlıklarını tedavi etmenize yardımcı olabilir.  Tipik olarak, dulavratotu yağı saç ve cilt yararları için topikal olarak uygulanır.

Dulavratotu Yağı Güvenli mi?

Özellikle risk altındaki bireyler dışında olan herkes için dulavratotu yağı ve bitkinin kendisi güvenli kabul edilmektedir. Örneğin, ragweed, papatyalar, marigolds ve diğerleri gibi bazı çiçek ve bitkilere duyarlı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir .
Yağın kaynağı olan dulavratotu kökü, iç ve dış sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Dulavratotu, Asya'da bile güvenli bir şekilde kullanılır. Bununla birlikte, yağı kullanmadan önce, güvenilir bir sağlık hizmeti sağlayıcısına ya da önce bitki uzmanına danışmak en iyisidir.
Kullanım açısından sakıncalı olan kişiler , hamileler emziren anneler ve papatya türlerine duyarlı olan kişilerdir. Dulavratotu yağı ameliyat sırasında ve sonrasında kanama riskini artırabileceğinden, planladığınız operasyondan en az iki hafta önce onu almayı bırakmanın daha iyi olduğuna inanıyorum.

Dulavratotu Yağı Yan Etkileri

Dulavratotu yağı kan şekerinizi azaltabilir veya arttırabilir, bu nedenle şeker hastaları seviyelerini izlemeli ve genellikle yağı kullanmamalıdır. Ayrıca elektrolit dengesizliğine ve cilt alerjisine de neden olabilir. Bu yüzden, özellikle de terapötik faydalar için kullanıldığında, dulavratotu yağını kullanmadan önce doğal bir holistik pratisyene danışmanızı tavsiye ederim.
Kan pıhtılaşmasını yavaşlatan antikoagülanlar veya ilaçlar dulavratotu ile etkileşime girer, bu nedenle onları almak morarma ve kanama olasılığını artırabilir. Bu tür bazı ilaçlar aspirin, klopidogrel, diklofenak, ibuprofen ve varfarindir.
Kaynaklar ve Referanslar

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget