Papatyanın faydaları yan etkileri ilaçlarla etkileşimi ve kullanım dozajı

Alman papatyası

genel bakış
Alman papatyası detaylı görünümü

Papatya, Batı dünyasında en popüler otlardan biridir. Papatya olarak bilinen iki bitki vardır: Alman papatyası ( Matricaria recutita ) ve Roma veya İngiliz papatyası ( Chamaemelum nobile ). Bu iki çeşit farklı türlere ait olmakla birlikte, aynı sağlık sorunlarını tedavi etmek için kullanılırlar. Her ikisi de yıpranmış sinirleri sakinleştirmek, mide problemlerini tedavi etmek, kas spazmlarını hafifletmek ve cilt koşullarını ve hafif enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılır.
Papatyanın kullanımı, eski Mısırlılar, Romalılar ve Yunanlılara dayanır ve binlerce yıldır  ilaç olarak kullanılmaktadır. Tarihsel olarak, aşağıdakileri de içeren birçok durumu tedavi etmek için kullanılmıştır:
  • Göğüs hırıltısı ve soğuk algınlığı
  • Boğaz ağrısı
  • abseler
  • Diş eti iltihabı (diş eti iltihabı)
  • kaygı
  • Uykusuzluk hastalığı
  • sedef hastalığı
  • Akne
  • egzama
  • Birinci derece yanıklar
  • İnflamatuar bağırsak hastalığı (ülseratif kolit)
  • Mide ülseri
  • Suçiçeği, bebek bezi döküntüleri ve kolik gibi çocuk hastalıkları
Papatya popüler olmakla birlikte, bu koşulları tedavi edip etmediğine bakan  çok bilimsel çalışma  bulunmamaktadır. Hayvan çalışmaları, Alman papatyasının iltihaplanmayı azalttığını, yara iyileşmesini hızlandırdığını, kas spazmlarını azalttığını ve uykuyla ilgili hafif bir sakinleştirici olarak fayda sağladığını göstermiştir. Aynı şeyin insanlarda doğru olup olmadığını araştıran az sayıda araştırma bulunmaktadır. Test tüpü çalışmaları papatyanın bakteri, mantar ve virüsleri öldürebildiğini göstermiştir.
Kaygı, uykusuzluk
ABD'de papatya kullanan çoğu insan kaygıyı gidermek ya da uykularına yardımcı olmak için kullanıyor. Şimdiye kadar, insanlardaki kaygı tedavisinde papatya kullanılarak kontrol edilmiş, randomize tek bir klinik araştırma yapılmıştır. Papatya kapsüllerinin, hafif-orta şiddette yaygın anksiyete bozukluğu (GAD) hastalarında anksiyete belirtilerini azalttığını bulunmuştur. Hayvan çalışmaları düşük doz papatyanın  iltihabını hafifletebilirken, yüksek dozlar uykuya yardımcı olduğunu bulmuştur.
Sindirim problemleri
Papatya geleneksel olarak mide krampları, irritabl bağırsak sendromu (IBS), hazımsızlık, diyare, gaz ve kolik tedavisinde kullanılmıştır. Kas kasılmalarını, özellikle bağırsakları oluşturan düz kaslarda rahatlatmaya yardımcı olur. Ancak bu koşullardan hiçbirinde insan üzerinde iyi bir çalışma bulunmamaktadır. Çeşitli  analizlerde , nane ve papatya çayının birlikte kullanılması ile  hazımsızlığın semptomlarını hafiflettiği gözlemlenmiştir.
Diş eti iltihabı, ağız yaraları
Bazı insanlar bu ağız sorunları için papatya kullanıyorlar ancak şimdiye kadar bunun işe yaradığına dair bir kanıt bulunmuyor. Gargara olarak kullanıldığında, papatya ağız yaralarının radyasyondan ve kemoterapiden korunmasına yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır, ancak çalışmaların sonuçları net değildir.
Cilt tahrişleri, egzama
Papatya, özellikle de Avrupa'da tahriş olmuş cildi yatıştırmak için bir krem ​​veya merhemde sıklıkla kullanılır. Çoğu kanıt hayvan çalışmalarıdır, insanlarla yapılan çalışmalar değildir. İnsanlarda yapılan iki çalışmada, papatya kreminin egzama semptomlarını hafifletmesine yardımcı olduğu bulundu.

Nasıl kullanılır?

Papatya çayları, merhemleri ve özleri, beyaz ve sarı çiçek başıyla başlar. Çiçek başlıkları kurutulur ve çay ya da kapsül olarak kullanılabilir ya da ilaç olarak kullanılan mavi bir yağ elde etmek için öğütülür ve buharda pişirilir. Yağ, şişmeyi azaltan maddeler içerir ve bakteri, virüs ve mantarların büyümesini durdurabilir.

Mevcut Formlar

Alman Papatya kuru çiçek başları, çay, sıvı özü, kapsüller ve topikal merhem olarak mevcuttur.

Nasıl Alınır

pediatrik
Bir çocuğa papatya çayı vermeden önce doktorunuza danışın. 5 yaşın altındaki çocuklar günde yarım bardak çay içmemelidir.
Kolikayı gidermek için: Bazı doktorlar 1-2 oz önermektedir. Günlük çay. Doktorunuz diğer dozları önerebilir.
Yetişkin
  • Çay: 1-2 fincan kaynar suda 1 su bardağı kaynar su dökün. (2 ila 4 g) kurutulmuş ot, 10 ila 15 dakika dik. Yemekler arasında günde 3-4 defa içelim.
  • Tentür (1: 5,% 45 alkol): 30-60 damla tentür, günde 3 kez sıcak suda.
  • Kapsüller: günde 3 kez 300-400 mg alınır.
  • Gargara veya gargara yıkama: Yukarıdaki gibi bir çay yapın, sonra serin bırakın. İstediğiniz kadar gargara yapın. 100 ml'lik ılık suda 10 ila 15 damla Alman Papatya özütü içeren bir oral durulama yapabilir ve günde 3 defa kullanabilirsiniz.
  • Soluma: Sıcak suyun içine birkaç damla uçucu papatya yağı ekleyin (veya çay kullanın) ve bir öksürüğü sakinleştirmek için buharı boşaltın.
  • Banyo: Banyo başına kuru çiçek 1/4 lb. kullanın veya hemoroit, kesik, egzama veya böcek ısırıkları yatıştırmak için tam bir küvet suya 5 ila 10 damla uçucu yağ ekleyin.
  • Nem: Toz otu su ile karıştırarak yapış yapınız ve iltihaplı cildi uygulayınız.
  • Krem: Sedef hastalığı, egzama veya kuru ve pul pul deri için% 3-10 papatya içeriğine sahip bir krem ​​kullanın.

Önlemler

Otların kullanımı, vücudu güçlendirmek ve hastalığı tedavi etmek için zamana bağlı bir yaklaşımdır. Otlar, diğer otlar, takviyeler veya ilaçlarla etkileşime girebilirler. Bu sebeplerden dolayı, bir sağlık kuruluşunun gözetiminde otları özenle almalısınız.
Alman papatyası genellikle güvenli kabul edilir.
Papatya astımı daha da kötüleştirebilir, bu yüzden astımlı insanlar onu almamalıdır.
Hamile kadınlar, düşük yapma riski nedeniyle papatya ilacından kaçınmalıdır.
Papatya vücutta östrojen gibi davranabilir, bu nedenle meme kanseri veya rahim kanseri gibi hormona duyarlı kanserler öyküsü olan kadınlar almadan önce doktorlarına sormalısınız.
Asterler, papatyalar, krizantemler veya kuş tüyü yosunlarına alerjiniz varsa, aynı zamanda papatyaya karşı alerjiniz olabilir.
Çok miktarda yoğun konsantre papatya çayı içmek kusmaya neden olabilir.
Papatya uyuşukluğa neden olabilir, bu yüzden almayın VE sürmeyin.
Kanama riski nedeniyle ameliyat veya diş hekimliği ameliyatlarından en az 2 hafta önce papatyayı almayı bırakın.

Olası Etkileşimler

Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini alırsanız, Alman papatyayı sağlık uzmanınızla konuşmadan kullanmanız gerekir:
Kan inceltici ilaçlar (antikoagülanlar ve antitrombositler): Papatya, varfarin (Coumadin), klopidogrel (Plavix) ve aspirin gibi kan tinerleri ile alındığında kanama riskini artırabilir.
Sakinleştiriciler: Sakinleştirici maddeler ile dikkatli olun; çünkü papatya bu ilaçları daha güçlü hale getirebilir:
  • Fenitoin (Dilantin) ve valproik asit (Depakote) gibi anti-nöbet ilaçları,
  • barbitüratlar
  • Benzodiazepinler, örneğin alprazolam (Xanax) ve diazepam (Valium)
  • Zolpidem (Ambien), zaleplon (Sonata), eszopiklon (Lunesta) ve ramelteon (Rozerem) gibi uykusuzluk tedavisinde kullanılan ilaçlar,
  • Amitriptilin (Elavil) gibi trisiklik antidepresanlar,
  • Alkol
Aynı durum, kediotu, kava ve catnip gibi sakinleştirici otlar için de geçerlidir.
Kan basıncı ilaçları: Papatya kan basıncını hafifçe düşürebilir. Yüksek tansiyon için ilaçlar alarak tansiyonun düşmesine neden olabilir.
Diyabet ilaçları: Papatya kan şekerini düşürebilir. Diyabet ilaçları ile almak hipoglisemi veya düşük kan şekeri riskini artırabilir.
Hormonal tedaviler: Papatya, östrojene benzer olması nedeniyle nolvadex (Tamoksifen) gibi uyuşturucuları potansiyel olarak etkileyebilir.
Diğer ilaçlar: Papatya karaciğer tarafından parçalanacağından, aynı şekilde parçalanmış diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu ilaçlar aşağıdakileri içerebilir:
  • Feksofenadin (Seldane)
  • Statinler (kolestrolü düşürebilen ilaçlar)
  • Doğum kontrol hapları
  • Bazı antifungal ilaçlar

Araştırma Destekleme

Ali-Shtayeh MS, Yaniv Z, Mahajna J. Filistin bölgesindeki etnobotanik yüzey araştırması: şifalı bitkilerin iyileşme potansiyelinin sınıflandırılması. J Ethnopharmacol . 2000, 73 (1-2): 221-232.
Amsterdam JD, Short J, Soeller I, Mao JJ, Rockwell K, Newberg AB. Papatya (Matricaria recutita) endişeli, depresyondaki insanlarda antidepresan aktivite sağlayabilir: keşif çalışması. Alternatif Ther Sağlık Med . 2012 Eyl-Oct; 18 (5): 44-9.
Amsterdam JD, Yimei L, Soeller I, ve ark. Genelleştirilmiş anksiyete bozukluğu için oral Matricaria recutita (papatya) ekstraktı terapisinin randomize, çift kör, plasebo kontrollü bir çalışması. J Clin Psychopharmacol . 2009; 29 (4): 378-382.
Avallone R, Zanoli P, Puia G ve diğerleri. Matigaria chamomilla'dan izole edilen bir flavonoid olan apigenin farmakolojik profili. Biochem Pharmacol . 2000, 59 (11): 1387-1394.
Blumenthal M, Goldberg A, Brinckmann J. Bitkisel Tıp: Genişletilmiş Komisyon E Monografileri . Newton, MA: İntegratif Tıp İletişimi; 2000: 57-61.
de la Torre Morin F, Sanchez Machin I, Garcia Robaina JC, et al. Artemisia vulgaris ve Matricaria chamomilla (papatya) arasındaki klinik çapraz reaktivite. J Investig Allergol Clin Immunol . 2001; 11 (2): 118-122.
Foti C, Nettis E, Panebianco R, ve ark. Matricaria chamomilla'dan ürtikere başvurun. Dermatit ile temas kurun . 2000, 42 (6): 360-361.
Gyllenhaal C. Uyku bozukluklarında bitki uyarıcıların ve sedatiflerin etkinliği ve güvenliği. Med Rev Uyku . 2000, 4 (2).
Heck AM, DeWitt BA, Lukes AL. Alternatif tedaviler ve varfarin arasındaki potansiyel etkileşimler. Am J Sağlık Sist Pharm . 2000, 57 (13): 1221-1227.
Khayyal MT, el-Gazali MA, Kenawy SA, ve ark. Bazı gastrointestinal etki eden bitki özlerinin antiulcerogenik etkisi ve bunların kombinasyonu. Arzneimittelforschung . 2001; 51 (7): 545-553.
Martins MD, Marques MM, Bussadori SK, Martins MA, Pavesi VC, Mesquita-Ferrari RA, Fernandes KP. Yara iyileşmesinde Chamomilla recutita ve kortikosteroidlerin karşılaştırmalı analizi. In vitro ve in vivo bir çalışma. Phytother Res . 2009 Şub; 23 (2): 274-8.
Mazokopakis EE, Vrentzos GE, Papadakis JA, ve ark. Vahşi Papatya ( Matricaria recutita L. ), Metotreksata bağlı oral mukozit içinde ağız sağır. Phytotedicine . 2005 Ocak; 12 (1-2): 25-7.
McKay DL, Blumberg JB. Papatya çayının biyolojik aktivitesinin ve potansiyel sağlık yararlarının gözden geçirilmesi ( Matricaria recutita L. ). Phytother Res . [Gözden geçirmek]. 2006 Temmuz; 20 (7): 519-30.
Miller L. Herbal medicinals: bilinen veya potansiyel ilaç-bitki etkileşimlerine odaklanan seçilmiş klinik değerlendirmeler. Arch Intern Med . 1998; 158 (20): 2200-2211.
O'Hara M, Kiefer D, Farrell K ve diğerleri. 12 yaygın olarak kullanılan şifalı otların bir derlemesi. Arch Fam Med . 1998: 7 (6): 523-536.
Roberts RE, Allen S, Chang AP, et al. Domuz izole kan damarlarındaki papatya türlerinden biyoaktif bileşenlere gevşeme mekanizmaları. Toxicol Appl Pharmacol . 2013; 272 (3): 797-805.
Singh O, Hanam Z, Misra N, Srivastava MK. Papatya (Matricaria chamomilla L.): Genel bir bakış. Pharmacogn Rev . 2011 Ocak; 5 (9): 82-95. doi: 10.4103 / 0973-7847.79103.
Srivastava JK, Shankar E, Gupta S. Papatya: Geçmişteki parlak geleceği olan bir bitkisel ilaç. Mol Med Raporu . 2010 Kasım 1; 3 (6): 895-901.
Subiza J, Subiza JL, Hinojosa M, vd. Papatya çayının yenmesi sonrasında anafilaktik reaksiyon: diğer kompozit polenlerle çapraz reaktivitenin incelenmesi. J Allergy Clin Immunol . 1989; 84 (3): 353-358.
Viola H, Wasowski C, Levi de Stein M, ve diğerleri. Matricaria recutita çiçeklerinin bir bileşeni olan Apigenin, anksiyolitik etkileri olan merkezi bir benzodiazepin reseptör ligandıdır. Planta Med . 1995; 61 (3): 213-216.
Zick SM, Wright BD, Sen A, Arnedt JT. Kronik primer uykusuzluk için standartlaştırılmış papatya özütün etkinliğinin ve güvenilirliğinin ön muayenesi: randomize plasebo kontrollü bir pilot çalışma. BMC Complement Altern Med . 2011 Eyl 22; 11: 78. doi: 10.1186 / 1472-6882-11-78.

Alternatif İsimler

Papatya - Almanca; Matricaria recutita
Alman Papatya

Versiyon bilgisi

  • Son inceleme tarihi: 25.03.2015
  • Steven D. Ehrlich, NMD, Çözümler Akupunktur, tamamlayıcı ve alternatif tıp konusunda uzmanlaşmış özel bir uygulama olan Phoenix, AZ. VeriMed Healthcare Network tarafından sağlanan inceleme.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget