maitake mantarı faydaları yan etkileri kullanım şekli



maitake

Diğer İsimler: Champignon Dansant, Champignon des Fous Dansants, Champignon Maitake, Mantar Dansı, Grifola, Grifola frondosa, Orman Tavuğu, Hongo Maitake, Mantar Kralı, Maitake, Maymun Tezgahı, Mantar, Roi des Champignons, Raf Mantarları. Maitake (grifola frondosa), Japonya'ya özgü bir polipor mantardır. Özellikle meşe olmak üzere ağaçların tabanında kümeler halinde yetişir ve yüzyıllardır tıbbi özellikleri için ödüllendirilmiştir. Yaygın olarak Hen of the Woods, Ram'ın Başı ve Koyun Kafası ve Japonca adı maitake, Japon halk tıbbından türetilen bir terim olan “dans eden mantar” anlamına gelir.

Maitake kullanır iken dikkat edilmesi gereken hususlar

  • Cerrahi: Maitake mantarı, kan şekeri seviyesini etkileyerek ameliyat sırasında ve sonrasında kan şekeri kontrolünü zorlaştırabilir. Planlanmış bir ameliyattan en az 2 hafta önce maitake mantarı kullanmayı bırakın.
  • Diyabet için ilaçlar (Antidiabetes ilaçlar) MAITAKE MUSHROOM ile etkileşime girer

Maitake'nin faydaları

Maitake, hastalıkların tedavisi için Asya ülkelerinde binlerce yıldır kullanılan bir yenilebilir mantar türüdür.
  • Kanserle mücadele özellikleri: Maitake ekstresi, öncelikle Japonya'da kanserle mücadelede fayda sağlamak için yapılan çalışmalarla bulunmuştur. Zengin bir beta glukan kaynağıdır.Kanser hücrelerinin büyümesini inhibe ettiği bilinmektedir. Bu nedenle Maitake özü, kanser riskini azaltmada daha etkilidir. 2009 yılında Memorial Sloan-Kettering Kanser Merkezi tarafından bir faz I / II insan deneyi yapıldı ve maitake ekstresinin göğüs kanseri hastalarının bağışıklık sistemini uyardığı gösterildi. Çalışmanın sonuçları, Kanser Araştırma ve Klinik Onkoloji Dergisi'nde yayınlanmıştır. Maitake D-Fraksiyonu (MDF) içeren diğer laboratuar çalışmaları, önemli bir beta-glukan polisakariti olan ve önemli bir beta-glukan polisakkarit içeren maitake mantarı içeren standart bir formda, MDF'nin terapötik kanıtlarını göstermektedir. değer. Kanser karşıtı etkinlik gösterir, kanser tümörlerinin büyümesini engelleyebilir ve farelerin kanser ile bağışıklık fonksiyonunu arttırabilir.
  • Bağışıklık arttırıcı özellikler - Maitake, nötrofiller, T hücreleri ve makrofajların (beyaz kan hücreleri) üretimini uyaran beta-glukanlar adı verilen polisakkarit lifleri içerir. Bu hücreler, bağışıklık sistemimizin hastalıklarla hızlı ve etkili bir şekilde mücadele etmesine, hücresel kalıntıları temizlemesine ve iyileşmemizi doku hasarından kurtarmasına yardımcı olur.
  • Anti-Diyabetik - Tip 2 Diyabetli kişilerin maitake mantarlarından yararlandığı bulunmuştur. Maitake, doğal olarak bir alfa glukozidaz inhibitörü içerdiğinden kan şekerini düşürme özelliğine sahiptir. X-fraksiyonu olarak adlandırılan spesifik, yüksek moleküllü bir polisakkarit, anti-diyabetik özelliklere sahip aktif bileşik gibi görünmektedir.
  • Anti-Hepatit - 32 kronik hepatit B hastası ile yapılan klinik çalışmalarda, kontrol grubunda% 57 ile karşılaştırıldığında maitake uygulanan grupta% 72 iyileşme oranı vardı.
  • Anti-Hiperlipid - Japonya'da birçok doktor maitake mantarları kullanır: 1) düşük serum ve karaciğer lipitleri (kolesterol, trigliseritler ve fosfolipitler gibi); ve 2) kan basıncını düzenler - kalp hastalığında iki önemli risk faktörü.
  • Kan basıncını düşürür - Washington DC'deki Georgetown Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırmada, maitake mantar tozu ile beslenen hipertansif sıçanların, kontrol grubuna kıyasla kan basıncında önemli bir düşüş yaşadığı gösterilmiştir. Benzer bir sonuç, maitake'nin sıçanların kan basıncını sadece dört saat içinde 200 ila 115 milimetre (mm Hg) seviyesinde düşürdüğü ayrı bir çalışmada görülmüştür.
  • Kilo kaybı özellikleri - 100 gramlık bir ham maitake porsiyonu sadece 37 kalori içerir ve neredeyse hiç yağ içermez. Aynı miktar, bir yetişkinin önerilen günlük alımının yüzde 11'i olan 2.7 gram diyet lifi de içerir. Lif, kalın bağırsağın suyunu emebilen, doluluk hissi uyandıran ve aşırı yememizi engelleyen bir bitki besinidir. Bu nedenle kilo vermeye çalışan bireyler daima maitake gibi lif bakımından zengin yiyecekleri tercih etmelidir.
  • Kolesterol düşürür - 2001 yılında Japonya'daki Obihiro Tarım ve Veterinerlik Üniversitesi'nde araştırmacılar tarafından yapılan çalışmada, toz maitake ve shiitake ile beslenen sıçanların kontrol grubuna kıyasla kolesterolde gözle görülür bir düşüş yaşandığı görülmüştür. Bu düşüşü, mantarlardaki fekal kolesterol atılımını arttıran özelliklere bağladılar.
  • Zengin besin elementleri - 100 gram ham maitake ayrıca 1.9 gram protein (RDI'mizin yüzde dördü), çeşitli B-vitaminleri (hücresel metabolizma için gereklidir), RDI magnezyum ve demirimizin% 2'sini,% 3 bizim manganez ve selenyum RDI ve RDI bizim çinko, potasyum ve fosfor% 5 ila 7 arasında. Aynı miktarda ayrıca 0.3 miligram bakır (RDI'mızın% 13'ü) ve beyin fonksiyonları için gerekli olan küçük miktarlarda omega-6 yağ asitleri de vardır.
  • Beta glukan kaynağı

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget