corioulus hindi kuyruğu mantarı faydaları yan etkileri kullanım şekli

Coriolus
Diğer İsimler: Boletus Versicolor, Champignon Coriolus, Coriolus, Coriolus versicolor, Hongo Coriolus, Kawaratake, Krestin, Polyporus Versicolor, Polysaccharide Peptide, Polysaccharide-K, Polisakkarit Krestin, Polystictus Versicolor, PSK, PSP, Trametes versicolor, Hindi Kuyruğu, Yun Zhi, Yun-Zhi (bulut mantarı).
coriolus mantarı


İnsanlar uzun zamandır koriolus mantarını halk tıbbı olarak kullandılar. Son zamanlarda, araştırmacılar, bu mantara ilaç kavramı kazandırmış ve içeriğindeki etken maddeleri izole etmeye ve tanımlamaya başlamışlardır. Bu maddelerin ikisi polisakarit peptid (PSP) ve polisakkarit krestin (PSK) 'dır. Bilim adamları bu kimyasalların kansere karşı savaşabileceğini ve bağışıklık sistemini güçlendirebileceğini düşünüyor.

Coriolus'u Kullanır iken dikkat edilmesi gereken hususlar

Coriolus mantar çoğu insan için muhtemelen güvenlidir. Şimdiye kadar bildirilen herhangi bir yan etki görülmedi. Bununla birlikte, kemoterapi ve PSK denilen (coriolus mantarından ekstrakte edilen) kimyasalları alan kişiler bulantı, düşük beyaz kan hücresi sayımı ve karaciğer problemleri yaşamıştır. Bu yan etkilerin kemoterapi veya PSK'ye bağlı olup olmadığı belirsizdir. Özel Önlemler ve Uyarılar: Hamilelik ve emzirme: Hamilelik ve emzirme döneminde mantar mantarının kullanımı hakkında yeterli bilgi yoktur. Güvenli tarafta kalın ve kullanımından kaçının.
hindi kuyruğu mantarı

Coriolus'un faydaları

Coriolus mantarı, PSP ve PSK bağışıklık sistemini uyarmak için kullanılır; Herpes tedavisi, kronik yorgunluk sendromu (CFS), hepatit ve pulmoner bozukluklar; balgam azaltılması; vücut geliştirme sonuçlarını iyileştirmek; artan enerji; saçkıran kurdu ve impetigo adı verilen bir cilt rahatsızlığı; üst solunum yolu, idrar ve sindirim sistemi enfeksiyonlarının tedavisi; hepatit dahil olmak üzere karaciğer rahatsızlıklarının iyileştirilmesi; kemoterapi ve radyasyon tedavisinin toksik etkilerini ve ağrılarını azaltmak; kemoterapinin etkinliğini arttırmak; yaşamı uzatmak ve kanser hastalarının yaşam kalitesini yükseltmek; ve artan iştah.
  • Kemoterapi ile kullanıldığında Muhtemelen Etkili : Coriolus mantarında bulunan bir madde olan polisakkarit krestin (PSK), bazı kanser hastalarının kemoterapiye yanıtını artırabilir. PSK, meme kanseri, özofagus kanseri, mide kanseri, akciğer kanseri, karaciğer kanseri, kolorektal kanser ve nazofarenks kanseri için on yıllardır Japonya'da kullanılmaktadır. Sonuçlar çeşitlidir.
Yetersiz Kanıt:
Bu kullanımlar için coriolus mantarının etkinliğini değerlendirmek için daha fazla kanıt gereklidir.
Biliyor muydunuz… Hindi kuyruğu  mantarlarından elde edilen özler, özellikle göğüs kanseri olmak üzere kanseri iyileştirmek için yapılan bir NIH çalışması ile kanıtlanmıştır.
Bu mantarın en heyecan verici son keşiflerinden bazıları Hindi kuyruğu mantarlarının kansere karşı savaşma gücü dünyaca ünlü mikolog Paul Stamets ile bağlantılı. Mikologlar, biyoloji dalında uzmanlaşan ve fungusların araştırılmasına adanmış bilim insanlarıdır.
Mikoloji, tıbbi uygulamalar da dahil olmak üzere, insanlara genetik ve biyokimyasal özellikler ve potansiyel yararlılık için mantarları incelemeyi içerir.
Kuşkusuz en çok bilinen ve oldukça değerli mantarlardan türetilen ilaç, hayat kurtarıcı antibiyotik penisilindir. Ancak Paul Stamets'in ilk elden öğrendiği gibi, diğer mantarlar da oldukça şifalı.
2009 yılının Haziran ayında, Stamets annesinden şok edici ve üzücü bir haber aldı: sağ memede 6 adet ceviz büyüklüğünde lenf nodu tespit edildir Sağ meme bundan dolayı  sol memenin 5 katı büyüklüğe ulaştı . Şişlik ve genişlemiş düğümlerin kansere neden olduğu ortaya çıktı. Onun tetkiki ve teşhisi sırasında, Stamets'in annesi zaten evre IV meme kanserine sahipti ve zaten karaciğerine metastaz yapmıştı.
Washington Üniversitesi İsveç Meme Kanseri Kliniği'ndeki onkolog, Stamets'in annesinin, 20 yıllık uygulamada gördüğü ikinci en kötü meme kanseri vakası olduğunu söyledi. Stamets'in annesinin yaşamak için sadece 3 ila 6 ay olduğunu tahmin ettikten sonra, onkolog, hem anne hem de çocuğa, kanseri tedavi etmek için Hindi kuyruğu mantarlarını kullanan ilginç yeni bir çalışma hakkında bilgi verdi.
Stamets'in annesi mantarları (Ariceptin ilacıyla birlikte) denedi. 7 ay sonra hızlı ileriye… Paul, “Şubat 2010'dan itibaren neredeyse hiç kanserden yoksun” dedi.
Kanser öldürücü PSK
Hindi Kuyruğu mantarlarının kansere karşı savaşta neler getirebileceğini keşfetmekle ilgilenen tek kişi stak değildir. Hindi Kuyruğu mantarları aslında en çok araştırılan ve saygın şifalı mantarlardan biridir. Onlar, Yun Zhi veya Kawaratake olarak bilinen Çin ve Japonya'da çok uzun bir şifalı ve tıbbi kullanıma sahiptir.
Hindi Kuyruğu mantarları, uzun bir tıbbi özellik ve sağlık faydaları listesi sunmaktadır, ancak bunlar en çok anti-kanser polisakkarit PSK'nin doğal kaynağıdır.
PSK'nın kanserle savaştığı ve kanser hücrelerinin büyümesini engelleyerek ve “ev sahibi aracılı bir tepkiyi uyararak” tümörlerin durduğu söylenir. PSK ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve başlatmak için vücudun kendi “Doğal Katil Hücreleri” ni teşvik eder.
PSK, kanser sağkalım oranlarını arttırmak için sıklıkla kemoterapi ile birleştirilir.
2.25 Milyon Dolarlık NIH Çalışması, Hindi Kuyruğu Mantarlarının Meme Kanserine Karşı Gücünü Doğruladı
Yakın zamanda, Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH), Bastyr Üniversitesi, Minnesota Üniversitesi ve Washington Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen 2,25 milyon dolarlık bir çalışmayı onayladı. Araştırmacılar, Hindi Kuyruk mantarlarının meme kanseri olan hastaların bağışıklık sistemleri üzerindeki etkisini analiz ettiler.
Cynthia Wenner, NIH çalışmasında başlıca araştırmacılardan biridir. Bastyr Üniversitesi'nden Bastyr Dergisi'ne verdiği röportajda, “Genel bir amaç olarak, bu mantarın meme ve prostat kanserine karşı insan bağışıklık yanıtını teşvik edip etmeyeceğini keşfetmeye çalışıyoruz” dedi.
Stamets şirketi Fungi Perfecti LLC tarafından sağlanan mantarları kullanan çalışma, mantarların bağışıklık sistemini kesinlikle uyardığını ve hatta hastalığın bağışıklık sistemindeki defisitleri düzeltebileceğini doğruladı. daha geleneksel tedaviler.
Güçlü Bağışıklık Sistemi Güçlendirici
Tabii ki, Hindi kuyruğu mantarları, zaten iyi durumda olan bireyler bile, herkesin bağışıklık sistemi için harikalar yapabilir. Hindi kuyruğu mantarlarının birçoğunun bazı şartlarını iyileştirip ortadan kaldırabilir. .
  • Enfeksiyonlar ve üst solunum yollarının iltihapları
  • İdrar yolu enfeksiyonları
  • Sindirim sistemi enfeksiyonları ve tahrişleri
  • Pulmoner hastalıklar
  • Kronik tıkanıklık
  • Genel enerji eksikliği ve halsizlik
Normal dozaj, günde 2 ila 3 gram / 3 kez, ya yemeklere karıştırılır ya da kapsül şeklinde alınır (Fungi Perfecti, LLC - fungi.com adresinde mevcuttur). NIH çalışmasında kullanılan özel ekstreler aynı dozlarda alınmalıdır.
Hindi Kuyruğu mantarları gücünü kaybetmeden yıllarca her türlü tutulabilir. Bunları ısıdan ve ışıktan uzak tutmak, zaten etkileyici raf ömrünü uzatacaktır.
Şimdiye kadar, Hindi Kuyruğu mantarları üzerine yapılan araştırmalardan elde edilen bulgular, kansere ve diğer hastalıklara karşı etkileyici bir etkiye işaret etmektedir. Araştırmacılar, Hindi Kuyruğu mantarlarının, hem kanser tedavisi için kritik olan, bağışıklık sistemi uyarımı ve onarımında aktif olduklarını açıkça belirtmektedirler.
Takip eden çalışmalar, bu şifalı mantarların umut veren inanılmaz sağlık faydalarını tanımlamak ve daha iyi anlamak için hastanın hayatta kalmasına odaklanacaktır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget