kafur bitkisinin faydaları yan etkiler kullanım şekli

Botanik İsimler

  • Aile Lauraceae
  • Cinnamomum camphora syn. Laurus camphora
kafur ağacı meyveleri

Ortak isimler

  • Sakız kafur, defne kafur, cemphire
  • İspanyolca : Alcanfor, Plumajillo

Dikkat

  • Dahili olarak kullanılmamalıdır.
  • Kafur preparatları  yanık ya da açık yaralara uygulanmamalıdır ve bunlar küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  • Bir başka dikkat edilmesi gereken husus, çevre ile ilgilidir. Bahçede böcek kovucu olarak kafur güveleri kullanmak toprağı kirletir ve içme suyuna girer.
  • Güçlü bir konvülsan olabileceğinden çocukların veya bebeklerin yüz bölgesinde kullanmayın.

Açıklama

 Çin ve Japonya'ya özgü olan Kafur ağaçları artık Mısır, Formosa, Madagaskar, Kanarya Adaları, Arjantin, Brezilya, Güney Avrupa ve ABD'de gelişiyor. Bu yaprak dökmeyen ağaç 100 metreye ulaşabilir, olgunlaştıkça koyu yeşil renkteki kırmızı yaprakları, küçük kokulu sarımsı çiçekleri ve oval kırmızı meyveleri üretirler. Tıbbi yağın türetildiği ahşap için tropikal ve subtropikal bölgelerde yetiştirilir.
Kök veya kabuk buğulandığında, genellikle kafur olarak adlandırılan, karakteristik keskin kokulu, uçucu, beyaz, kristalin bir bileşik üretir. (Tansy ve feverfew gibi bitkilerde bulunan aromatik yağlar ayrıca kafur olarak da adlandırılabilir). Gerçek kafur üreten ağaçlar yavaş büyüyor. Aslında, Çin elli yaşın altındaki ağaçlardan kafur  alınamayacağına inanıyor. ABD'de, kafur en eski ağaçların yapraklarından ve dallarından çıkarılır ve bu da daha invaziv Çin yönteminden daha az zarar verir. Buna rağmen, şu anda ABD'de kullanılan kafurların çoğu sentetik olarak üretiliyor.

Tarihçe

 13. yüzyılda Marco Polo, kafur yağının Çin tarafından bir ilaç, koku ve embalming sıvı olarak çok değerli olduğunu belirtti.
Bitkinin İspanyol ismi, Arap "al kafur" dan geliyor, bu da onun İspanyol / Mağribi ilaç sandığının bir parçası olduğunu gösteriyor.
Tıbbi olarak, kafur topikal merhemlerlerde sıklıkla kullanılmaktadır ama aynı zamanda selüloit, patlayıcı, güve kovucular ve sabunlar dahil olmak üzere birçok başka ürünün üretiminde kullanılır.
Vicks VapoRub adı verilen iyi bilinen ticari üründeki ana maddedir.
tane kafur ve kafur yağı

Anahtar eylemler

  • analjezik
  • antiseptik
  • harici karşı eylemci

Anahtar bileşenler

  • uçucu yağ (esas olarak kafur, safrole, öjenol ve terpineol)
  • lignanlar

Tıbbi Parçalar

  • Sapları, kök, ahşap, yapraklar, dallar, uçucu yağ
  • Ağacın kökünden, kökünden ve diğer kısımlarından elde edilen beyaz, kristalize bir madde de kafur olarak adlandırılır ve güçlü bir antiseptik kaliteye sahip olduğu gibi, uyarıcı ve antispazmodik bir etkiye de sahiptir.
  • Alman sağlık makamları, kafur kullanımını dolaşım bozuklukları için bir tonik olarak onaylamış olsalar da, Amerikan FDA, kafurun karaciğere karşı oldukça zehirli olması nedeniyle hala temkinli davranmaktadır.

Geleneksel Kullanımlar

 Kafur en yaygın olarak artritik ve romatizmal ağrıları, nevralji ve sırt ağrısını hafifletmek için kullanılır. Aynı zamanda, soğuk yaralar ve chilblains gibi cilt problemlerine ve bronşit ve diğer göğüs enfeksiyonları için bir göğüs balsamı olarak da uygulanabilir. Boğazda lokal anestezik etki üreterek ve soğuk algınlığı nedeniyle tıkanıklığı hafifleterek öksürüklerin kontrolüne yardımcı olmak için buhar vapourizörlerinde sıklıkla kullanılır. Göğüs, gırtlak veya sırt üzerine kafur içeren bir krem ​​veya merhem sürüldüğünde, vücut ısısı, solunduğunda, mukusun gevşemesine ve hava yolu tıkanıklığını hafifletmesine  yardımcı olur.
C. cassia ishali tedavi etmek için Çin'de kullanılan bir çeşittir.
Ayurveda tıbbı, kas ağrısı, kalp yetmezliği ve astım için kullanımları içerir.
Meksika'da, sap hafif antiseptik özelliklere sahiptir ve ağrıları hafifletmek için kullanılır.
Kafur, çatlamış dudakları yumuşatmak, ekzema ve böcek ısırıkları gibi küçük cilt tahrişlerini hafifletmek, küçük yanıklar ve cilt yaralarının iyileşmesini desteklemek ve güve ve diğer böcekleri kovmak için de kullanılabilir. Kafur, cilde bir salve ya da yağ olarak uygulandığında, sinir uçlarını uyaran ve beyne ulaşan ağrı mesajlarının sayısını azaltmaya yardımcı olan bir etken madde içerir.
Latin Amerika'da, şarapta çözülen kafur, tümörler için bir merhem olarak ve solunum problemlerini tedavi etmek için kullanılır. Latin Amerika pazarlarında küçük, yarı şeffaf, yarı saydam bloklarda satılmaktadır.
Meksika'da, kafur ve zeytinyağı karışımı çürükler ve nevralji için popüler bir tedavi yöntemidir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget