kakulenin kullanım şekli

Bitkisel isim

  • Aile Zingiberaceae
  • Elettaria cardamomum

Ortak isimler

  • Kakule Tohumu, Elağı (Hindi)

Dikkat

  • Uçucu yağları dahili olarak almayın.
  • Bazı insanlarda ışığa neden olabilir.

Açıklama

 Güney Hindistan ve Sri Lanka'ya özgü olan kakule, deniz seviyesinden 2.500-5.000 feet yükseklikte ormanlarda bolca yetişmektedir. Bitki leylak-işaretli, orkide gibi, beyaz çiçekler ve çok uzun, mızrak şeklinde yaprakları ile yaklaşık onbeş feet kadar büyüyen, çok yıllık bir bitkidir. Hindistan, güney Asya, Endonezya ve Guatemala'da, gölgeli yerleri ve zengin, nemli, iyi drene edilmiş toprakları tercih ederek yaygın olarak yetiştirilmektedir. Her bir kapsül, hafif bir zencefil aromasına sahip olan yirmi kadar aromatik, koyu kırmızı-kahverengi tohum içerir. Patlıcanlar, açılmaya başlamadan hemen önce, sonbahar boyunca kuru havada hasat edilir. Sonra güneşte tamamen kurutulurlar. Ana hasat ekimden sonraki üçüncü yılın ekim ve kasım ayındadır, bundan sonra tohumlar boyut, biçim, renk vb.

Tarihçe

 Kakule yüksek bir mutfak baharat olarak ve antik çağlardan beri ilaç olarak hem değerli olmuştur, ve 4. asırdan beri en az Yunanistan'da biliniyordu.
Ayrıca Mısır'da parfüm yapmak için yoğun bir şekilde kullanılıyordu.
Hindistan'da eski çağlardan beri kullanılmaktadır. Bugün, Bombay, her yıl Londra pazarlarına yaklaşık 250.000 lira tohum gönderiyor. Fransızlar bunu parfümler için yağ yapmak ve yemek pişirmek için kullanıyorlar.

Anahtar eylemler

  • aromatik
  • antispazmodik
  • carminative
  • mide ağrısını kolaylaştırır
  • sindirim uyarıcı ısınma

Anahtar bileşenler

  • Uçucu yağ (borneol, kafur, pinen, humulen, kariyofilen, karvon, eucalyptole, terpinen, sabinen)

Tıbbi Parçalar

  • Tohumlar, seedpods

Geleneksel Kullanımlar

 İnfüzyonlar sindirime ve sindirim problemlerinin giderilmesine, özellikle de gaz ve kramplara yardımcı olmak için hoş bir içecek yapar.
Hindistan'da, astım, bronşit, böbrek taşı, iştahsızlık ve genel debilite gibi birçok durum için ve idrar yolu bozuklukları için kullanılır. Ayrıca sindirim rahatsızlıkları için kullanılır, spastik bir kolonun yatıştırılması ve şişkinlik ve kabızlığın giderilmesi için kullanılır.
Çin'de, bitki üriner inkontinans ve tonik olarak alınır. Ayrıca mide ağrısı, mide bulantısı, kusma ve şişkinlik için kullanılır.
Kötü nefese karşı etkilidir; ve, sarımsak ile alındığında, sarımsak güçlü kokusunu azaltmak için yardımcı olur.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget