agarwood kabuğu ve esansiyel yağının faydaları yan etkileri kullanım şekli

Agarwood


Diğer İsimler: Aquilaria agallocha / Aquilaria malaccensis, Oud, Oudh, oodh, agar, aloeswood, Agalocha, lign-aloes, Chann crassna, Agar, agor / agoro gach (আগর গাছ), chénxiāng (沉香), Cham Heong, jinkō (沈香), ཨ་ ག་ རུ་, sasi, sashi, gaharu, ghara, Mai Krişna (ไม้ กฤษณา), Akil (அகில்), Mai Ketsana (ໄມ້ ເກດ ສະ ໜາ), Şeyhwae, Walla Patta (වල්ල පට්ට). 
agarwood 

Agarwood, bir tür küfle enfekte olduklarında, Aquilaria ve Gyrinops ağaçlarında (güneydoğu Asya'ya özgü geniş yapraklı yapraklılar) oluşan karanlık reçineli bir öz odundur. Enfeksiyondan önce, öz odun kokusuzdur, nispeten hafif ve açık renklidir; Bununla birlikte, enfeksiyon ilerledikçe, ağaç, saldırıya yanıt olarak koyu aromatik bir reçine üretir ve bu da çok yoğun, koyu, reçine içine gömülmüş bir öz odun ile sonuçlanır.

Agarwood kullanır iken dikkat edilmesi gerekenler

  • Hamileler veya emziren kadınlar, agarwood dahil olmak üzere esansiyel yağlar kullanmadan önce mutlaka bir doktora başvurmalıdır.
  • Agarwood esansiyel yağının topikal olarak uygulanması güvenli olarak kabul edilir, ancak uçucu yağların taşıyıcı yağ ile seyreltilmesi ve önce bir yama testi yapılması her zaman en iyi uygulamadır.
  • Önlemler Aromaterapi bakın .
    agarwood kabuğu

Sağlık Faydaları ve Agarwood'un kullanımı

  • Vücudu yatıştırır, yıkıcı ve negatif enerjileri ortadan kaldırır, gelişmiş farkındalık sağlar, korkuyu azaltır, canlılık ve uyum duygusunu çağrıştırır ve zihinsel işlevselliği artırır.
  • Nevrotik ve takıntılı davranışları kolaylaştırır ve evinizde uyum ve denge yaratmaya yardımcı olur
  • Son derece psikoaktif
  • Meditasyon için, aydınlanma
    • derin sükunet ve rahatlama getiriyor.
    • ilham vermek için usta ustalar tarafından önerilen ve meditasyon için zorunlu sevgi.
    • aşkınla bağlantı kurmak, ruhu, insan bedenini ve bilincini uyararak.
    • Duaların agarwood tütsünün kokulu dumanı ile yükseldiği ve namazı Yaratan'a taşıdığı söylenir. Melekler kokuya ve Oud dumanına çekilir. İşte bu yüzden Müslümanlar, Oud ahşabını yakmayı ve evlerini Perşembe gecelerinde, hafta sonlarının en kutsallarını tökezlemeyi severler.
    • Budistler cehaletin dönüşümü için agarwood kullanıyorlar.
      agarwood esansiyel yağı
    • Tibet rahipleri, zihni ve ruhu yıkmak için enerjiyi aktarmak için kullanırlar.
    • Sufiler ve Japon şamanlar ezoterik ayinlerinde agarwood yağı kullanıyorlar. zihinsel berraklığı geliştirmeye yardımcı olur, tüm ruhani sistemi sakinleştirirken üçüncü gözü ve üst çakraları açar.
  • Tıbbi olarak agarwood bir tonik, afrodizyak, diüretik, epilepsi, antimikrobiyal, karminatif, anti-astmatik rahatlatır.
  • Sinir bozuklukları, sindirim, bronşial şikayetler, çiçek hastalığı, romatizma, doğum sırasında ve sonrasında hastalık, sindirim ve solunum sistemlerinde spazmlar, ateş, karın ağrısı, astım, kanser, kolik, ishal, mide bulantısı, regürjitasyon, yaşlılarda güçsüzlük, nefes darlığı, titreme, genel ağrı ve karaciğer sirozu. Aynı zamanda diğer ilaçlar için bir yönetmen veya odakçı olarak hareket eder.
  • Kanser: Bir Agarwood bileşiği, mide kanseri hücreleri için bir hücre öldürücü ajan olarak potansiyel gösterdi. Akciğer ve mide tümörleri için bir tedavi olarak kullanılmıştır.
  • Diüretik fonksiyonu: Agarwood esansiyel yağının idrar söktürücü özelliği vardır, bu da daha sık idrara çıkmayı ve aynı zamanda üretilen idrar miktarını arttırır. Bu, agarwood esansiyel yağının vücudu toksinlerden arındırmak ve çok sayıda şikayete yol açabilecek aşırı tuz ve ürik asidi temizlemek için kullanılabileceği anlamına gelir.
  • Sindirim fonksiyonu: Agarwood esansiyel yağı yüzyıllar boyunca bir dizi sindirim sorununu tedavi etmek için kullanılmıştır. Agarwood, midede oluşan utanç verici ve acı verici gazların giderilmesine yardımcı olan ve aynı zamanda eğilimli olanlar için herhangi bir gaz birikimini önleyen karbonhidrat ve mide özelliklerine sahiptir.
    • Karnına masaj yapıldığı zaman, Agarwood esansiyel yağının ayrıca sindirim asitleri ve mide sularının salgılanmasını desteklediği ve hazımsızlık ve şişkinliği giderdiği söylenir.
    • Japon araştırmaları, Agarwood yapraklarının, doğal bir müshil olarak davranacak bir çayda kullanılabileceğini göstermiştir.
  • Cilt: Agarwood esansiyel yağı aynı zamanda genel bir cilt toniği olarak kullanılır ve cildi beslemesine ve bir dizi cilt rahatsızlığını tedavi etmesine yardımcı olabilir. Agarwood esansiyel yağı, hasar görmüş cilt hücrelerini onarmaya ve her gün karşılaştığımız serbest radikallerin neden olduğu hasarla savaşmaya yardımcı olur. Kırışıklıklar ve yaş işaretleri gibi yaşlanma belirtilerinin çoğu agarwood esansiyel yağı ile tedavi edilebilir. Yüz cildinizin tonunu ve rengini iyileştirmek için normal yüz temizleyicinize bir damla agar ağacı yağı ekleyin.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget