agave şurubu ve (akça ağaç) agavenin faydaları yan etkileri kullanım şekli


Agave bitkisi veya şurubu Sabır otu


Diğer İsimler: Agave americana, Agavaceae, Amerikan aloe, Arizona agave, Arizona yüzyıl bitki, kel agave, mavi agave, cantala, yüzyıl bitki, Chisos agave, Chisos dağ asıllı bitki, kıyı agave, corita, inek boynuzu agave, çöl agave, çöl yüzyıl bitki, ejderha ağacı agave, cüce agave,
agave bitkisi
cüce yüzyıl bitki, cüce ahtapot agave, yumurtacı yüzyıl bitki, yanlış sisal, tilki kuyruğu agave, altın çiçekli agave, altın çiçek yüzyıl bitki, hardy yüzyıl bitki, Havard'ın yüzyıl bitki, henequen, hohokam agave ixtle de jaumave, deri agave, lecheguilla, küçük prenses agave, maguey, Maguey bandeado, Maguey chato, Maguey del Bravo, Maguey de Desierto, Maguey de Havard, Maguey de la Hindistan, Maguey de montana, Maguey de pastizal, Maguey de Sisal , Maguey de tlalcoyote, Maguey diente de tiburn, Maguey Henequen, Maguey lechuguilla,Maguey liso, Maguey mezortillo, Maguey pajarito, Maguey primavera, Maguey spero, Maguey sbari, Mckelvey agave, McKelvey'in asiri bitki, mescal ceniza, mescalito, Meksikali sisal, Mezcal azul tequilero, Mezcal yapavai, Murphey agav, Murphey asiri bitki, Ahtapot Agave, palmer agave, palmer yüzyıl bitki, palmer yüzyıla ait bitki, Parry agav, Parry's agav, Porto Riko yüzyıl bitki, pulque, Kraliçe Victoria'nın Agave, Pürüzlü asıllı bitki, küçükçiçek agav, küçükçiçekli bitki, Schott agave, Schott's century bitki, sisal, sisal kenevir shindagger, pürüzsüz agave, kalamar agave, St Croix agave, ince ayaklı bitki, kuğu boynu, tekila, tekila agave, thorncrest yüzyıl bitki, iplik-yaprak agave, Toumey agave, Toumey yüzyıl bitki, Utah agave, Weber agave, Weber mavi agave, Weber'in yüzyıl bitkisi,vahşi yüzyıl bitkisi.

Agave bitki hasatı

Agave kullanır iken dikkat edilmesi gerekenler

  • Agave nektarı, düşük doğum riski yaratabilecek bazı hormonlar içererek, hamile kadınlar tarafından tüketilmesi ile ilgili kaygılarını artırır. Andrew Weil, MD, bu riskin minimum düzeyde olduğuna ve tatlandırıcıya olan talep arttıkça agave üretiminin sürdürülebilirliği konusunda daha fazla endişe duyduğuna inandığını belirtti.
  • Diyabetikler: Daha ciddi, agave nektarının diyabet hastaları için potansiyel olarak tehlikeli olduğu düşünülmektedir. Glisemik Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen ve Wall Street Journal tarafından bildirilen bir çalışmada, diyabetli bireyler, çalışmanın derhal durdurulduğu tatlandırıcıyla yapılan testlere yanıt olarak, hastaneye nakil gerektiren geçişi de dahil olmak üzere, bu tür ciddi semptomlar yaşadı. Sonuç olarak, Enstitü şeker hastaları için agave nektarı kullanımına karşı bir uyarı yayınladı.
  • Bazı agave bitkilerinin sert, dik yaprakları, temas halinde yaralanmalara neden olabilecek keskin iğnelerle uçar. Agave americana'dan deri döküntüsü ile ilgili birden fazla rapor var.
  • Agarozdaki kristallerden vasküler hasar rapor edilmiştir. Saç ekimi olarak yanlış kullanıldığında Agave americana'dan irritan kontakt dermatit bildirilmiştir.
  • Pulse tüketimi, karaciğer hastalığı (siroz) ve artmış ölüm oranı ile ilişkili olabilir.
  • Agave sisalana'nın bazı bileşenleri yüksek hemolitik aktiviteye sahiptir ve potansiyel olarak toksik olabilir.
  • Dikenli armutta ve agavda bulunan kalsiyum oksalat kristalleri insan dişlerinin mikrosear olmasına neden olmuş olabilir.
  • Günlük olarak tekila tüketen sağlıklı, obez olmayan genç erkeklerde homosistein düzeylerinde anlamlı artışlar ve kan glikoz konsantrasyonunu artırma ve insülin duyarlılığını azaltma eğilimi bulunmuştur.
  • Hamilelik ve Emzirme: Meksika'nın orta platosunun kırsal alanlarındaki kadınlar, anne sütü akışını uyarmak için (galaktogog olarak) pulka denilen yumuşak alkollü bir içeceği içiyorlar. Bebekler tarafından süt yoluyla alınan nispeten küçük miktardaki etanolün zararlı etkileri yoktur. Bununla birlikte, emzirme sırasında pulmon alımının bazı Meksika popülasyonlarında doğum sonrası büyüme üzerinde olumsuz etkileri olabilir.
  • Agave sisilana ve Agave americana gibi sisal bitkilerden elde edilen steroidler ile hazırlanan anter ve antiribilite, antifertilite etkileri için kullanılmıştır. Anti-fertilite özellikleri İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bilim adamları tarafından onaylanmış olan bu ajanlar, gerekli olan ayda 20 kez değil, ayda sadece bir veya iki kez alınması gereken avantajlar vaat eden yeni bir kontraseptif ailesi oluşturuyor. sıradan hap.
  • Steroid hormonu öncüleri agave yapraklarından elde edilir. Diğer steroidal ajanlar ile agave kullanır iken dikkat edilmesi önerilir.
  • Doğum kontrolü ve anti-fertilite etkileri agave kullanımı ile bildirilmiştir. Teorik olarak, doğum kontrol hapları gibi diğer doğum kontrol ajanları ile agave çekerken dikkatli olunması tavsiye edilir.
  • Agave kan şekeri seviyelerini değiştirebilir. Diyabet veya hipoglisemi hastalarında ve kan şekerini etkileyen ilaçlar, otlar veya takviyeleri kullananlarda dikkat edilmesi önerilir. Serum glikoz seviyelerinin bir eczacı dahil olmak üzere nitelikli bir sağlık hizmetleri uzmanı tarafından izlenmesi gerekebilir ve ilaç ayarlamaları gerekebilir.
  • Steroid hormonu öncüleri agav yapraklarından elde edilir. Steroidal özellikleri olan diğer otlar ile agave çekerken dikkat edilmesi önerilir.
  • Agave kan şekeri seviyelerini değiştirebilir. Kan şekerini de değiştirebilecek ilaçlar kullanıldığında dikkatli olunmalıdır. Diyabet için ağızdan veya insülin yoluyla ilaç alan hastalar, eczacı dahil olmak üzere nitelikli bir sağlık uzmanı tarafından yakından izlenmelidir. İlaç ayarlamaları gerekli olabilir.
    agave nektarı veya şurubu

Agave'nin faydaları

Agave nektarı (daha doğru bir şekilde agave şurubu olarak adlandırılır) Agave tequilana (mavi agave) ve Agave salmiana da dahil olmak üzere çeşitli agave türlerinden ticari olarak üretilen bir tatlandırıcıdır. Agave şurubu baldan daha tatlıdır ve daha az viskoz olma eğilimindedir. Çoğu agav şurubu Meksika ve Güney Afrika'dan gelir. Agav bitkisinden elde edilen meyve suyu, östrojen benzeri izoflavonoid, alkaloidler, kumarin ve B1, B2, C, D ve K vitaminleri ve provitamin A içerir.
  • Geleneksel olarak, ülser, mide iltihabı, tüberküloz, sarılık ve diğer karaciğer hastalıkları, sifiliz ve adet sorunları tedavi etmek için dahili olarak kullanılmıştır. Ek olarak, ter attırarak yüksek ateş için bir tedavi olarak kullanılır.
  • Cilt: Agave americana, yanıklar, çürükler, minör kesikler, yaralanmalar ve böcek ısırıklarının neden olduğu cilt tahrişini tedavi etmek için harici bir tıbbi bitki olarak kullanımını açıklayan antiseptik, yara iyileştirici ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.
  • Alt Glisemik Yük: Agave nektarı, kaktüs veya aloe'yu andıran dikenli bir çöl meyvesi olan agave bitkisinden toplanır. Glisemik yük, bir yiyecek yendikten sonra kan dolaşımına ne kadar glikoz salındığı anlamına gelir, bu da yiyeceklerdeki karbonhidratın glikoza ne kadar hızlı dönüştürüldüğünün bir sonucudur. Yüksek glisemik yüklü bir gıda, glikozun düşük glisemik yüklü bir gıdadan daha hızlı salınmasına neden olur. Organic Lifestyle Magazine, agave nektarının glisemik yükünün yaklaşık 15 ila 30 olduğunu, mısır şurubu için 75, rafine sofra şekeri için 80 ve yüksek fruktozlu mısır şurubu için 87 olduğunu tahmin etmektedir. Agav nektarının daha düşük glisemik yükü, insülin salımını teşvik edecek şekilde kan şekeri dikenleri olmadan tatlandırmaya izin verir. İnsülin, fazla glikozun yağ olarak depolanmasıyla ilgilidir. Ek olarak, kan glikozunda bir sıçrama bir düşüşle takip edilir. hangi açlığı uyarır. (Diyabet hastaları için önlemlere bakın!)
  • Şekerden Daha Tatlı: İlk bakışta, agave nektarının bu özelliği sağlıklı görünmese de, yoğunlaştırılmış tatlılığının yararı, aynı sonuç için tatlandırıcının daha az kullanılması gerektiğidir. Kullanılan agave bitkisinin türüne, işlem yöntemine ve sonuçta oluşan fruktoz içeriğine bağlı olarak, tahminler 1 bardak şekerle aynı tatlılığı elde etmek için gerekli olan 1/4 fincandan 3/4 bardak agave nektarına kadar değişir. Agavak nektarı aynı miktarda diğer tatlandırıcılar için aynı miktarda kalori içerirse de, daha azını kullanabilmek, tatlandırıcı ile yapılan gıdaların kalori içeriğini azaltır.
  • Agave americana zayıf sindirim, bağırsak gazı ve kabızlık için bitkisel bir ilaç olarak kullanıldı. Meyve suyu antibakteriyel özelliklere sahiptir ve mide ve bağırsaklardaki çürüme bakterilerinin büyümesini kontrol etmek için dahili olarak kullanılabilir.
  • Agav, müshil gibi görünse de, bitki, ishal ve dizanteri için de bir tedavi olarak kullanılabilir.
  • Bu şifalı bitki, birçok steroidal ilacın üretiminde kullanılan bir bileşik olan hecogenin kaynağıdır.
  • İnulin prebiyotik içerir .

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget