areka (betel nut) faydaları yan etkileri kullanım şekli

areka

Diğer İsimler: Areca catechu, Areca Fındık, Areca Palm, Arecanut Palm, Betel Fındık, Betel Quid, Betelnut Palm, Bing Lang, Gubak, Nuez de Areca, Nuez de Betel, Pinag, Pinang Palm, Pinlag, Poogiphalam, Puga, Supari, Tantusara. 
Areca bir bitkidir. Fındık ilacı yapmak için kullanılır. Areca somunu tek başına ya da çekler şeklinde, tütün, toz ya da dilimlenmiş areca somunun bir karışımı ve “betel” asma yaprağına sarılmış sönmüş kireç (Piper betel) şeklinde çiğnenir.

Areca'nın Özel Önlemleri

  • Kısa bir süre ağız yoluyla areca almanın güvenliği hakkında yeterli bilgi yoktur. Ancak areca, uzun süreli veya yüksek dozda alındığında UNSAFE olarak kabul edilir. Areca'daki bazı kimyasallar kanserle ilişkilendirilmiştir. Diğer kimyasallar zehirlidir. 8-30 gram areca somun yiyerek ölüme neden olabilir.
  • Areca somun çiğnemek ağzınızı, dudaklarınızı ve dışkınızı kırmızıya çevirebilir. Kafein ve tütün kullanımına benzer uyarıcı etkilere neden olabilir. Ayrıca kusma, ishal, diş eti problemleri, artan tükürük, koma ve ölüm gibi daha ciddi etkilere neden olabilir.
  • Hamilelik ve emzirme: Ağız yoluyla areca almak kanser ve toksisite ile ilgili endişelerden dolayı herkes için UNSAFE'dir. Ancak hamile ve emziren kadınların ek riskleri vardır. Areca merkezi sinir sistemini etkileyebilir ve bu da hamileliği tehlikeye atabilir. Areca'daki kimyasallar anne sütüne geçebilir ve bir emziren çocuğa zarar verebilir. Güvenli tarafta kalın ve hamile veya emziriyorsanız areca kullanmaktan kaçının.
  • Astım: Areca astımı daha da kötüleştirebilir.
  • Kurutma ilaçları (Antikolinerjik ilaçlar) Areca ile etkileşime girer
  • Procyclidine Areca ile etkileşime girer
  • Glokom, Alzheimer hastalığı ve diğer durumlar için kullanılan çeşitli ilaçlar (Kolinerjik ilaçlar) Areca ile etkileşime girer

Areca'nın faydaları ve kullanımları

Areca şizofreni ve glokom adı verilen bir göz bozukluğu adı verilen bir ruhsal bozukluğun tedavisinde kullanılmaktadır; hafif bir uyarıcı olarak; ve sindirim yardımcısı olarak. Bazı insanlar areca'yı eğlence amaçlı bir ilaç olarak kullanırlar, çünkü merkezi sinir sistemini hızlandırır (CNS).
  • Şizofreni. Gelişmekte olan kanıtlar, areca'nın şizofreni için yararlı olabileceğini düşündürmektedir. Areca nutuğunu çiğneyen şizofreni hastaları daha az şiddetli semptomlara sahip gibi görünmektedir.
  • Glokom.
  • Sindirime yardımcı olmak.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget