yenibahar baharatının faydaları yan etkileri kullanım şekli


Yenibahar


Diğer İsimler: Allspice Esansiyel Yağı, Aqua Pimentae, Karanfil Biber, Eugenia Piment, Eugenia pimenta, Jamaika Biber, Piment de la Jamaic, Pimenta dioica, Pimenta officinalis, Pimento, Pimienta de Jamaika, Poivre Anglais, Poivre Aromatique, Poivre de Jamaicque, Poivre de la Jamaic, Quatre-Épices, İspanyol Pimienta, Toute-Épice, Pimento Suyu, Batı Pimenta Officinalis. 
Yenibahar bir bitkidir. Olgunlaşmamış meyveler ve bitkinin yaprakları ilaç yapımında kullanılır.
bütün yeni bahar taneleri

Yenibaharın Özel Önlemleri

  • Yenibahar, baharat olarak kullanıldığında çoğu yetişkin için güvenlidir. Bununla birlikte, yenibaharın tıbbi miktarlarda güvenli olup olmadığını bilmek için yeterli bilgi bulunmamaktadır.
  • Doğrudan deriye uygulandığında, yenibahar hassas kişilerde alerjik cilt reaksiyonlarına neden olabilir.
  • Hamilelik ve emzirme: Yenibahar, gebe ve emziren kadınlar için besin miktarlarında güvenlidir. Ancak daha fazla bilinen kadar büyük tıbbi miktarlardan kaçınılmalıdır.
  • Cerrahi: Yenibahar, kan pıhtılaşmasını yavaşlatabilir. Ameliyat sırasında ve sonrasında kanama olasılığını artırabileceği konusunda bazı endişeler vardır. Planlanmış bir ameliyattan en az 2 hafta önce yenibahar kullanmayı bırakın.
  • Kan pıhtılaşmasını yavaşlatan ilaçlar (Antikoagülan / Antiplatelet ilaçlar) ALLSPICE ile etkileşime girer
  • Eugenol , daha yüksek miktarlarda alındığında potansiyel olarak tehlikeli olabilir. Bu hepatotoksiktir ve çeşitli tehlikeli yan etkilere sahip olabilir.

Yararları ve Allspice kullanımı

  • Yenibahar hazımsızlık (dispepsi), bağırsak gazı, karın ağrısı, ağır adet dönemi, kusma, ishal, ateş, soğuk algınlığı, yüksek tansiyon, diyabet ve obezite için kullanılır. Ayrıca bağırsakları boşaltmak için kullanılır.
  • Bazı insanlar kasık ağrısı ve diş ağrısı için doğrudan etkilenen bölgeye yenibahar uygular veya mikropları öldürmek için cildin üzerine koyarlar.
  • Prostat kanseri: Araştırmacılar, yenibahar meyvesinde kompleks bir bileşik olan Ericifolin'in, androjen reseptörünü baskılayarak prostat kanseri tümörlerinin büyümesini önemli ölçüde yavaşladığını gösterdi.
  • Bazı dişhekimleri, diş eti ve diş etlerinde mikropları öldürmek için yenibaharda bulunan bir kimyasal olan eugenol kullanırlar.
  • Gıdalarda yenibahar baharat olarak kullanılır.
  • Üretimde, yenibahar diş macunu lezzetlendirmek için kullanılır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget