asarabacca yabani zencefil faydaları yan etkiler kullanım şekli

Asarabacca

Diğer İsimler: Asara, Asarabácara, Asaret du Caucase, Asaret d'Europe, Asari Herba, Asari Herba cum Radice, Ásaro Europeo, Asaroun, Asarum, Asarum europeaum, Azarum, Kabare, Yanlış Coltsfoot, Gingembre Rouge, Gingembre Sauvage, Hazelwort, Nard Sauvage, Oreille d'Homme, Kamu Evi Bitki, Rondelle, Snakeroot, Yabani Zencefil, Yabani Nard, Xi Xin 
Asarabacca bir bitkidir. Kök ilaç yapmak için kullanılır.

Asarabacca'nın Özel Önlemleri

  • Asarum Europaeum tıbbi gözetim olmadan kullanılmak için çok tehlikeli
  • Asarum Canadense: Büyük dozlarda bulantı, kusma ve ishale neden olur. Tıbbi gözetim altında kullanın.
  • Asapacaca, aristolokiik asit denilen bir kimyasal ile kirlenmediği sürece kısa süreli alındığında güvenli olabilir. Bu kimyasal, böbreğe zarar verebilir veya kansere neden olabilir. Sorun şu ki, kullandığınız asarabacca'nın bu kimyasal maddeyi içerip içermediğini söylemek mümkün değil. Bu nedenle çoğu uzman, UNSAFE'yi asarabacca olarak değerlendirmekte ve bunu engellemeyi tavsiye etmektedir.
  • Büyük miktarda asarabacca, kontaminasyondan arınmış olsa bile, bulantı, kusma, dilin yanması, ishal, kızarıklık ve felce neden olabilir.
  • Hamilelik ve emzirme: Eğer hamileyseniz, UNSAFE asarabacca'yı alır. Döneminüzü başlatabilir veya uterusun daralmasına neden olabilir. Bu etkiler düşüklüğe neden olabilir. Kullanmaktan kaçının.
  • Emziriyorsanız, asarabacca kullanmaktan kaçınmak da en iyisidir. Emziren bir bebekte ne gibi etkileri olabileceği bilinmemektedir.
  • Mide veya bağırsak (gastrointestinal, GI) sorunları: Asarabacca GI yolunu tahriş edebilir.
  • Ülser, inflamatuar bağırsak hastalığı veya Crohn hastalığı varsa kullanmayın.
  • Bitkiyi kaynatmayın, kaynama özelliği zayıflatır.

Asarabacca'nın faydaları ve kullanımları

Ciddi güvenlik endişelerine rağmen, bronşit, bronşiyal spazmlar ve bronşiyal astım için asarabacca kullanılır. Ayrıca öksürük, zatürre, göğüs ağrısı (anjina), migren, karaciğer hastalığı ve dehidratasyon tedavisinde de kullanılır. Bazı insanlar kusmaya neden oluyorlar. Kadınlar, adet dönemlerine başlamak ve kürtaj yapmak için kullanırlar.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget