sonbahar çiğdemi çayır safranının faydaları yan etkileri kullanım şekli



Sonbahar çiğdemi veya çayır safranı

Diğer isimler: Colchicum, Colchicum autumnale, Colchicum speciosum, Colchicum vernum, Colchique, Colchique d'Automne, Cólquico, Crocus, Dame Sans Chemise, Fall Crocus, Sahte-Safran, Çayır Saffran, Çayır Safran, Mysteria, Çıplak Bayanlar, çıplak bayan, Safran Bâtard, Safran des Prés, Tue-Chien, Sal-Loup, Upstart, Vellorita, Harika Bulb. 
Sonbaharda çiğdem veya çayır safranı olarak bilinen Colchicum autumnale, gerçek çiğdemlere benzeyen bir çiçek, ancak sonbaharda çiçekler. Tohum, ampul ve çiçek ilacı yapmak için kullanılır.

Sonbahar Crocus Özel Önlemler

  • Sonbahar çiğdem UNSAFE. Bir zehir olarak kabul edilir ve ağız ve boğaz, kusma, ishal, karaciğer ve böbrek problemleri, kan hastalıkları, sinir sorunları, şok, organ yetmezliği ve ölüm yanmasına neden olabilir. Sonbahar çiğdem soğanı soğanlar ile karıştırıldığında ve yenildiğinde zehirlenme raporları olmuştur.
  • Eğer gut veya ailevi Akdeniz ateşiniz varsa, sağlık hizmeti sağlayıcınız tarafından önerilen kolşisin kullanmak daha güvenlidir. Reçeteli kolşisin bir miktar ilaç içerir. Sonbahar çiğdeminde kolşisin miktarı bitkiden bitkiye değişebilir.
  • Hamilelik ve emzirme: Herkesin sonbaharda çiğdem kullanması için UNSAFE, ancak hamile kadınların kullanımından kaçınmak için ekstra nedenleri var. Sonbahar çiğdem doğum kusurlarına neden olabilir.

Sonbahar Crocus'un faydaları

  • Ciddi güvenlik endişelerine rağmen, sonbaharda çiğdem artrit, gut ve ailevi Akdeniz ateşi olarak adlandırılan kalıtsal bir hastalık için kullanılır. Sonbahar çiğdem tohumları kolşisin içerir. Bu, gut ve Akdeniz ateşi için reçeteli bir ilaçta kullanılan aynı etken maddedir. Kolşisin, bu hastalıklara sahip kişilerde eklem şişmesine (iltihap) neden olan kimyasalları azaltarak çalışır.
  • Geleneksel Çin tıbbında, ondan alınan özler, diyabet, sıtma ve Hodgkin hastalığı dahil olmak üzere birçok hastalığı tedavi etmek için kullanılmıştır.
  • Ailevi Akdeniz ateşi, kalıtsal bir hastalıktır.
  • Bitki ekstre maddeler vinblastin ve vincristin tedavisinde kullanılan lösemi .

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget