kasık otu Agrimonia faydaları yan etkileri kullanım şekli

kasıkotu agrimonia


Diğer İsimler: Agrimone, Agrimonia, Agrimonia eupatoria, Aigremoine, Aigremoine Eupatoire, Kilise Steeples, Churchsteeples, Cockeburr, Cocklebur, Ortak Agrimony, Da Hua Long Ya Cao, Eupatoire-des-Anciens, Kokulu Agrimony, Francormier, Herba Agrimoniae, Herbe-de -Saint-Guillaume, Herbe de Sainte Madeleine, Hayırseverler, Soubeirette, Sticklewort, Thé des Bois, Thé du Nord, Toute-Bonne. 
Agrimony bir bitkidir. İnsanlar tıbbın yapılması için toprağın üzerinde büyüyen bitki kısımlarını kuruturlar. 

Agrimony, Kuzey yarımküre boyunca bulunabilen yaklaşık 15 çiçekli türün bir cinsine verilen addır. 
Ayrıca bakınız: Bach Çiçek Telafiler

Kasık otu kullanır ike nelere dikkat etmeliyiz

  • Kısa süreli kullanıldığında, yetişkinlerin çoğu için kasıtlı görünüyor. Ancak büyük miktarlarda kasıtlı, güvensiz olabilir, çünkü tanenler adı verilen kimyasallar içerir.
  • Agrimony, bazı insanların cildini güneş ışığına karşı daha fazla duyarlı hale getirebilir ve yanma olasılığı daha yüksektir.
  • Hamilelik ve emzirme: Hamilelik döneminde menstruasyon döngüsünü etkilediği için, bağışıklık UNSAFE olabilir.
  • Kabızlık: Kabızlıktan kaçının çünkü bir büzücüdür.
  • Cerrahi: Agrimoni kan şekeri seviyelerini etkileyebilir, bu nedenle ameliyat sırasında ve sonrasında kan şekeri kontrolüne müdahale edebileceği endişesi vardır. Planlanmış bir ameliyattan en az 2 hafta önce kasıklamayı kullanmayı bırakın.
  • Diyabet için ilaçlar (Antidiabetes ilaçlar) Agrimony ile etkileşime girer
  • Mullein ile karıştırmayın

Agrimony'nin faydaları ve kullanımları

Agrimony tanen, acı glikozitler, nikotinik asit amid, silika, kumarin, flavonoidler (luteolin, apigenin, quercin), ksantofilit, fitosterin, mineraller (demir, kalsiyum, silikon), A, B, C, P ve K vitaminleri, uçucu yağ içerir. karbonhidratlar ve polisakkaritler.
  • İrritabl bağırsak sendromu (IBS).
  • İshal.
  • Menstruel Sorunlar: En iyi bilinen kasıtlı kullanımlardan biri, vücuttaki kanamayı azaltan ve yaraları iyileştirmeye yardımcı olan bir koagülandır. Menstruasyon bir “yara” değilken, ağır menstrüel kanamayı azaltmak ve bu zor dönemleri biraz daha tolere edebilmek için inflamasyonu azaltmak için ağızdan oral yoldan uygulanabilir.
  • Sindirim Sorunları: Bir anti-enflamatuar ajan olarak, sık sık, özellikle diyare ve diğer İrritabl Bağırsak Sendromu belirtileri, sindirim ve gastrointestinal sorunları ortadan kaldırmak için kullanılan arıcılık vardır. Bağırsak zarlarında ve dokularında tahriş ve iltihaplanmayı azaltarak, agrimoni mideyi önemli ölçüde yatıştırır.
  • Solunum Sorunları: Bağırsaktaki iltihaplanmayı azaltmak gibi, aynı zamanda ağrılı bir şekilde boğaz ağrısı, kronik öksürük, kuru öksürük, bronşit ve diğer sinüs sorunları gibi iltihaplanma ile ilgili olabilecek solunum koşullarını iyileştirmek için yaygın olarak kullanılır. Soğuk algınlığı, öksürük ve flus için, ağrılı iyileşme ve iyileşme sürecini hızlandırmak için etkili bir yol olabilir.
  • antiviral:
    • Agrimoni ekstrelerinin, bitkide polifenollere atfedilen, insan herpes simplex virüsüne karşı antiviral aktiviteye sahip olduğu gösterilmiştir.
    • Agrimonia eupatoria'nın sulu bir özütü ile hepatit B virüsünün inhibisyonu.
    • Agrimonia pilosa ekstresinin influenza virüslerine karşı geniş spektrumlu antiviral etkisi.
  • Boğaz ağrısı.
  • Diyabet: Agrimony uzun süredir potansiyel anti-diyabetik özellikleri için incelenmiştir; bu, neslimizin büyük tıbbi gizemlerinden birini çözmek için ileriye doğru büyük bir adım olacaktır. Görünüşe göre, agrimoninin aktif bileşenleri, diğer doğal diyabetik tedavilerden daha iyi vücuttaki glikoz ve insülin alım süreçlerini hafifletir.
  • Mesane Kontrolü: Çok yaşlı ve çok genç olduğumuzda, mesane kontrolü önemli bir konudur. Sıkılaştırıcı ağrının kalitesi, mesane kontrolünü daha kolay hale getirir ve utanç verici yatak ıslanma anlarını ve kazaları ortadan kaldırır. Agrimony toksik olmadigi ve saglik üzerinde olumsuz etkileri olduguna dair hiçbir belirti göstermedigi için, çocuklar yan etkileri veya problemleri olmayan nesillerdir.
  • Cilt Sağlığı: Lekeleri, sivilceleri, döküntüleri, akne, sedef hastalığı, egzama ya da başka bir cilt rahatsızlığından şikayetçiyseniz, etkilenen bölgeye topikal olarak uygulayabilirsiniz ve bu sorunu hafifletmeye yardımcı olabilir. Aynı etki için ağızdan da alınabilir. Agrimony, cildin altında meydana gelen kan tahrişlerinin yanı sıra tahriş edici özellikleri nedeniyle büzülme ve kolay morarma gibi çalışır.
  • Vücudu Detoksifiye Et: Agrimoninin aktif maddeleri, örneğin thiamin, quercitrin ve catechins, doğrudan karaciğer ve safra kesesi sağlığına bağlanmıştır. Karaciğer ve safra kesesinin işlevini optimize ederek, vücut, daha fazla sağlık sorununu önleyerek ve genel metabolik verimliliği teşvik ederek, daha kolay kurulabilen toksinleri ortadan kaldırabilir.
  • Saç ve Tırnak sağlığı: Silisik asit, aynı zamanda, kasıtlı olarak bulunur ve bu eşsiz bileşiğin, tırnakların ve kılların genel olarak sağlığını, görünüşünü ve genel sağlığını önemli ölçüde arttırdığı, kolay kırılmayı veya donuk bir görünümü önlediği bilinmektedir. En önemli “sağlık yararı” gibi görünmeyebilir, ama her şey biraz yardımcı olur!
  • Anti-Kanser Etkileri: Her ne kadar çeşitli araştırma çalışmalarında, agrimoninin anti-kanserli etkileri ile ilgili araştırmalar hala araştırılsa da, bu çok yıllık cinste bulunan bazı kateşinler ve antioksidan bileşiklerin potansiyeli, kanser tedavisine katkıda bulunabilir. Antioksidanlar, serbest radikalleri, sağlık hücrelerinin mutasyona uğramasına neden olarak kanser gibi kronik hastalıklara neden olabilecek hücresel solunumun tehlikeli yan ürünlerini nötralize eder. Bu araştırmada agrimony'deki yüksek miktarda antioksidan sayılmaktadır.

Referanslar

  • Li Y, Ooi LS, Wang H ve diğ. Geleneksel olarak Çin'in güneyinde kullanılan şifalı bitkilerin antiviral aktiviteleri. Phytother Res 2004; 18 (9): 718-722
  • Gri AM, Flatt PR. Geleneksel anti-diyabetik bitki, Agrimony eupatoria (agrimony) eylemleri: hiperglisemi, hücresel glukoz metabolizması ve insülin salgılanması üzerine etkileri. Br J Nutr 1998; 80: 109-14
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20055938

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget