Argemone Mexicana faydaları yan etkileri kullanım şekli



Argemone Mexicana

Diğer İsimler: Meksikalı haşhaş, Meksika dikenli haşhaş, Çiçekli devedikeni, kardo, cardosanto, Siyal-Kanta, सत्यानाशी Satyanashi, Bharband, Datturigidda, Phirangi dhutro, Ponnummattu, খোমথোঙপী Khomthongpee, Firangi dhotra, Kshirini, Swarnakshiri, குடியோட்டி Kudiyotti, Brahmadandi

Argemone Mexicana'nın Özel Önlemleri

Bitkisi İnsanlar ve  hayvanlar için zehirlidir.

Yararları ve Argemone Mexicana kullanımı

Meksikalı Haşhaş, potansiyel olarak öldürücü bir alkali alkali fosforlu ve kullanımı olan bir pandemik (küresel) bitkidir. Dünya çapında ağrı kesici ve siğil giderici olarak kullanılır. Ayurveda'ya göre bitki diüretiktir. Müshil ve solucanlar yok eder. Lepriksi, deri hastalıkları, iltihapları ve bedensel ateş edenleri iyileştirir. Kökler antelmintiktir. Su, oftalmiyi ve korneanın opaklığını iyileştirmek için kullanılır. Tohumlar, müshil ve yatıştırıcıdır.
  • Hindistan'da satyanashi olarak bilinen popüler bir şifalı bitki, öksürük, astım, boğazda balgam, dizanteri ve romatizma için kullanılır. Datura meteline (Jimson Weed) bir kardeş bitki olarak kabul edilir.
  • Tohumlar balgam söktürücüdür, yatıştırıcıdır ve tohum yağı bir temizleme maddesidir. Yaralanmalar ve çürükler için iyi bir merhem yaparlar. Bitki kas ağrıları için Peru'da topikal olarak kullanılır.
  • Yerli Amerikan kabileleri, yanıklar, yaralar, hemoroidler, boğaz gözleri ve bitler için topikal olarak kullanmışlardır. Argemone, gözlere şifa veren otlar anlamına gelen Yunanca bir kelimedir.
  • Yerel Meksika'sında Chiolote denilen, bu efsanevi Tlalocan "rüyalar diyarı" üzerinde hükümdar antik Aztek yağmur tanrısı Tlaloc için kutsal olduğu düşünülmektedir. Böylece Chiolote, "ölülerin yiyeceği" olarak da bilinir.
  • Avrupa'da 1597'den beri kullanılan Argemone mexicana, uykusuzluk tedavisi ve bir afrodizyak olarak bilinir. Bazen diğer yasadışı bitkilerin yerine kullanılır.
  • Araştırmalar, Meksika Poppy'nin kanserin tedavisinde yararlı olabileceğini ve bazı alkaloidlerin virüsleri, bakterileri ve mantarları inhibe ettiğini göstermektedir.
  • Sonora Seri, Meksika tüm bitkiyi taze ve kurutulmuş olarak kullanmaktadır. Böbrek ağrısını hafifletmek, yırtık bir plasentanın atılmasına yardımcı olmak ve genelde doğumdan sonra vücudun temizlenmesine yardımcı olmak için bir infüzyon yapılır.
  • İspanyollar Sonora'ya geldiklerinde, bu bitkiyi farmakopilerine eklediler ve buna “ Kutsanmış Devedikene” (Cnicus benedictus) 'a dönüştürülmemesi gereken cardosanto adını verdiler Hispanik kültürlerde kullanımı, migren baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olmak için kullanım da dahil olmak üzere, bir yatıştırıcı ve analjezik çay içerir. [Kaynak belirtilmeli] Tohumlar müshil olarak alınır.
  • Homoeopatik tıp sisteminde, bu bitkiden hazırlanan ilaç, bant solucanının neden olduğu problemi tedavi etmek için kullanılır.
  • Argemone mexicana, Mali'deki geleneksel şifacılar tarafından sıtmayı tedavi etmek için kullanılır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget