amerikan ginsengi faydaları yan etkileri kullanım şekli



Amerikan ginsengi

Ginseng ailesinin bir kısmı 
Diğer isimler: Anchi Ginseng, Baie Rouge, Kanada Ginseng, Ginseng, Ginseng à Cinq Folioles, Ginseng Américain, Ginseng Americano, Ginseng d'Amérique, Ginseng D'Amérique du Nord, Ginseng Canadien, Ginseng de l'Ontario , Ginseng du Wisconsin, Ginseng Occidental, Ginseng Kök, Kuzey Amerika Ginseng, Batı Ginseng, Ontario Ginseng, Panax Quinquefolium, Panax quinquefolius, Racine de Ginseng, Kırmızı Berry, Ren Shen, Sang, Shang, Shi Yang Seng, Wisconsin Ginseng, Xi Yang Shen.
amerikan ginsengi

Amerikan ginseng'in Özel Önlemleri

  • Hamilelikte veya emzirirken kullanmayın.
  • Amerikan ginsenginin kullanımı uykusuzluk, sinirlilik, hızlı kalp atım hızı, baş ağrısı ve düşük kan şekeri gibi bir takım yan etkilere yol açabilir.
  • Bazı ilaçlar ile birleştirildiğinde (kan tazeleyiciler ve yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan ilaçlar gibi) zararlı etkiler üretebilir. Varfarin gibi anti-koagülan tedavi gerektiren bireyler Amerikan ginsenginden kaçınmalıdır.
  • Karaciğer veya böbrek fonksiyon bozukluğu olan kişiler için önerilmez.
  • Diğer olumsuz etkiler şunlardır: baş ağrısı, anksiyete, uyku sorunu ve üzgün bir mide.

Amerikan ginsenginin faydaları

Çin kuzeninden daha hafif olan Amerikan Ginseng, bağışıklık sistemini soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlarla mücadelede yardımcı olmak için de iyidir. Ayrıca hastalığa ve öksürüğe bağlı yorgunluğu tedavi etmek için tercih edilir. Amerikan ginsengi (Panax quinquefolius), diyabet ve kanser gibi hastalıkların tedavisi de dahil olmak üzere çok sayıda sağlık yararı sunduğu söylenen bir bitkidir.
  • Kanser: Laboratuvar araştırmaları ginsenosidlerin (Amerikan ginsenginde bulunan bileşikler) bağışıklık sistemini harekete geçirdiğini ve kanser hücrelerinin büyümesini engellediğini göstermektedir.
  • Kullanılan Fu Zheng Terapi
  • Amerikan Ginseng ve Diyabet: Amerikan Ginseng İç Hastalıkları Arşivi'nde yayınlanan 2000 çalışmasına göre kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir. Dokuz diyabet hastası ve diyabetsiz 10 kişiyi kapsayan küçük bir deneyde, araştırmacılar yemek yemeden önce Amerikan ginseng takviyelerinin alınmasının yemek sonrası kan şekeri düzeylerini kontrol altında tutmaya yardımcı olduğunu buldu. Normal kan şekeri seviyelerini belirlemek hem diyabetin önlenmesi hem de diyabet yönetimi için önemlidir. Bununla birlikte, Amerikan ginsenginin kan şekeri üzerindeki etkilerini test eden daha büyük çalışmaların bulunmadığı belirtilmelidir.
  • Soğuk algınlığı: Amerikan ginsengi, Kanadalı Tıp Birliği Dergisi'nin 2005 tarihli bir çalışması olan soğuk savaşma avantajları sunabilir. Araştırmada, araştırmacılar 323 yetişkine dört ay boyunca her gün iki ya da Amerikan ginsengi ya da bir plasebo almaları gerektiğini söyledi. Araştırma sonuçları, Amerikan ginseng grubunun üyelerinin soğuk mevsim boyunca daha az soğuk algıladığını göstermiştir. Soğuk algınlığı ile indiğinde, Amerikan ginseng verilen daha az şiddetli semptomlar ve daha kısa hastalık süresi vardı (plaseboya atananlar ile karşılaştırıldığında).
  • Yorgunluk: Kanserde Destekleyici Bakımdan yapılan bir 2010 çalışmasında, Amerikan ginseng takviyesini günde sekiz hafta boyunca alan kanser hastaları, canlılıkta (plaseboya verilenlere kıyasla) daha fazla iyileşme gösterdi. Diğer araştırmalar Amerikan ginseng'in uzun süreli zihinsel aktivite sırasında (örneğin bir test yapmak gibi) zihinsel yorgunlukla mücadele edebileceğini ileri sürmektedir.
  • Amerikan ginsengi, kolon kanserini önlemede potansiyel bir terapötik ajan olabilir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget