amaranth faydaları yan etkileri kullanım şekli



Amaranth bitkisi Mor boya


Diğer İsimler: Alegía, Amarante, Amarante-Tahıl, Amarante-Tahıl Géante, Amaranthus frumentaceus, Amaranthus hypochondriacus, Amaranthus leucocarpus, Amaranto, Chua, Huantli, Huatlí, Lady Kanama, Aşk-Yalan-Kanama, Güzel Kanama, Pilewort, Prens Tüy, Ramdana, Kırmızı Cockscomb, Rhamdana, Kadife Çiçeği. 
Amaranth bir bitkidir. Yaklaşık 60 farklı çeşitlilikte morina tespit edilmiştir; Sarı, yeşil, kırmızı ve turuncu gibi mor çeşitleri vardır. İnsanlar tüm bitkiyi ilaç yapmak için kullanırlar. 
Ayrıca bakınız: Squalene

Amaranth'ın Özel Önlemleri

  • Diğer yeşil yapraklı sebzeler gibi, amaranth yaprakları orta düzeyde oksalat içerir. Bu nedenle, böbrek taşı veya safra taşlarından muzdarip olursanız, amaranth bu koşulları şiddetlendirebilir. Amaranth alerjileri nadirdir, ancak bazen meydana gelir. Alerjik reaksiyon genellikle birkaç dakika içinde ortaya çıkar, ancak nadiren şiddetlidir. Diyetinize amaranth eklemeden önce mutlaka bir tıp uzmanına danışın ve emin olmak için bir alerji paneline girmeyi düşünün.
  • İnsülin seviyelerini düşürme kabiliyeti nedeniyle, hipoglisemik olanlar için bu potansiyel olarak tehlikeli olabilir, bu nedenle bu durumda dikkatli olunmalıdır.

Amaranth'ın faydaları ve kullanımları

  • Amaranth ve quinoa her ikisi de protein bakımından yüksektir. Protein dışında, amaranth B vitaminleri, kalsiyum, demir ve C Vitamini için mükemmel bir kaynaktır. Yaprak az miktarda C vitamini içerir.
  • Antioksidan Aktivite: Çoğu insan yüksek protein içeriğinden ötürü dikkat çeker, bu da onu belirli kültürler için çok önemli bir besin kaynağı yapar, ama amaranth'ın ayrıca soya fasulyesinde de azaltılabilen belirli bir peptidi içerdiğini gösteren yeni araştırmalar olmuştur. vücutta iltihaplanma ve hatta kanserli hücrelere dönüşmesi için sağlıklı hücrelere neden olabilen serbest radikallerin aktivitesini önler. Amaranth'ın bu daha az bilinen yararı, son amaranth araştırmasında en heyecan verici yeni gelişmelerden biridir. Bu anti-enflamatuar molekül ayrıca, artrit, gut ve diğer iltihapla ilgili sorunlar gibi durumların hafifletilmesine yardımcı olabilir.
  • Ülser.
  • İshal.
  • Şişmiş ağız ve boğaz.
  • Kanser: Bağırsak kanseri olasılığını azalttığı ve vücudumuzun kırmızı kan hücrelerini üretmesini ve oksijen seviyelerini yüksek tutmasını sağlayan büyük bir demir kaynağı olduğu lifte çok yüksektir. Ayrıca kalsiyum, magnezyum ve folik asit ile birlikte kanserle mücadele fitokimyasal skualen içerir. Çalışmalarda, antioksidan skualenin tümörlere kan akışını azalttığı ya da durdurduğu, böylece büyüme ve yayılma kabiliyetlerini azalttığı gösterilmiştir. Köpekbalığı yağı, sadece% 1'lik skualen içeriğine sahipken, amaranth yağı% 8'dir. Diğer çalışmalar, aynı zamanda, amaranth tohumunun, göğüs kanseri hücrelerinin büyümesini engelleyebileceğini göstermektedir.
  • Kemik Gelişimi: Amaranth yaprakları yüksek oranda kalsiyum içeren çok çeşitli mineraller içerir. Daha yüksek seviyede kalsiyum içeren çok az yapraklı sebze vardır, bu da kemik kuvvetini arttırmak ve osteoporozu önlemek açısından gerçek bir süper besin elde etmek anlamına gelir. Kalsiyum, kemiklerin demineralizasyonunu önlemek için “aktif yaşamınızı” yaşlı yaşınıza kadar uzanan önemli bir mineraldir.
  • Bağışıklık Sistemi: Amaranth, C vitamini içermesi açısından tahıllar açısından nadirdir ve bu da ona, diyet rakipleri üzerinde bağışıklık sistemini güçlendirici bir avantaj sağlar. C vitamini yüksek seviyeleri ile, amaranth tahıl C vitamini beyaz kan hücresi üretimini uyarır ve ayrıca kollajen üretiminde fonksiyonel rolü nedeniyle, hücrelerin daha hızlı iyileşme ve onarımına katkıda bulunabilir gibi genel bağışıklık sistemi, yardımcı olabilir.
  • Sindirim Sağlığı: Yüksek lif içeriği de dahil olmak üzere, yemeklerin pürüzsüz bir şekilde sindirimi ile sonuçlanan ve minerallerin verimli bir şekilde alınmasını kolaylaştıran, amaranth yemeğinin bir dizi gastrointestinal faydası vardır. Bununla birlikte, amaranth aynı zamanda glutensiz bir maddedir, yani Çölyak hastalığı veya glutensiz intoleranstan muzdarip milyonlarca insan için, amaranth bir tane kaynağı olarak uygun bir alternatif sağlar.
  • Kardiyovasküler Sağlık: Yukarıda sözü edilen diyet lifi aynı zamanda, kolesterolü kardiyovasküler sistemden “kötü” kolesterolü ortadan kaldırarak dengede tutmaya yardımcı olur. Ayrıca, amaranth, kalp sağlığı için iyi bilinen bir güçlendirici olan çok miktarda K vitamini içerir. Son olarak, amaranth içindeki potasyum içeriği kan damarlarını genişleterek ve kardiyovasküler sistem üzerindeki gerilimi azaltarak kan basıncını düşürmeye yardımcı olarak ateroskleroz gelişimini azaltmaya yardımcı olur. Amaranth'da bulunan yüksek fitosterol içeriği de “kötü” kolesterolde bir azalmaya katkıda bulunur.
  • Varisli Damarlar: Bu durum herkesi etkilemese de, yaşadığımız zaman varisli damarlar çirkin ve utanç verici olabilir. Amaranth, kılcal duvarları güçlendirerek varisli damarları yok etmeye doğrudan bağlanmış rutin dahil olmak üzere çok sayıda flavonoid içerir. Bu, aynı zamanda, kan damarlarının duvarlarının onarılmasına ve güçlendirilmesine yardımcı olan, kolajen üretiminde yekpare bir bileşen olan amaranth'ın yüksek C vitamini konsantrasyonu ile de desteklenmektedir.
  • Vizyon Sağlığı: Amaranth yapraklarda bulunan karotenoidler ve A vitamininin önemli seviyesi, göz sağlığı için büyük bir destek olmaktadır, çünkü bu antioksidanlar, maküler dejenerasyonu önleyebilir ve katarakt gelişimini yavaşlatır / durdurabilir. Oküler sistemdeki oksidatif stresi azaltarak, amaranth, yıllar boyunca geleceğinizin sağlıklı ve güçlü kalmasına yardımcı olabilir.
  • Doğum kusurları: Folat genellikle temel mineraller açısından göz ardı edilir, ancak hamile anneler için özellikle önemlidir. Folat eksikliği yeni doğanlarda nöral tüp defektleri ile sonuçlanabilir, bu nedenle diyetinize biraz amaranth taneleri veya yaprakları ekleyin ve ailenize en yeni ilavesinizi ekleyin!
  • Kilo Kaybı: Amaranth tahıl vücuttaki insülin seviyelerini etkili bir şekilde düşürür ve aynı zamanda vücudumuzun tam olarak dolduğunu etkili bir şekilde veren bir hormon salgılar. Bu, insanların sıklıkla öğünler arasında atıştırmalarına ve kilo almasına neden olan "açlık" hormonunun tersidir. Sayısız sağlıklı yan etki elde etmenin yanı sıra kilo vermekle de ilgilenenler için en iyi bahse girebilirsiniz.
  • Diyabet Kontrolü: Yukarıda belirtildiği gibi, amaranth tahıl insülin seviyelerini düşürme ve iştah kontrolü / baskılanması yoluyla kan şekeri alımını kontrol etme yeteneğine sahiptir. Bu, diyabet riski taşıyanlar için ideal bir durumdur, çünkü artmış insülin seviyeleri ve obezite diyabet için iki neden veya “kırmızı bayrak” dır. Günümüzde diyabetin global pandemik doğası göz önünde bulundurulduğunda, bu insülin düzeylerini düşürebilecek herhangi bir şey hayati önem taşımaktadır.
  • Saç Sağlığı: Saçınızın bütünlüğünü ve görünümünü korumak istiyorsanız, amaranth, vücudun doğal olarak üretemeyeceği lizin denilen nadir bir amino asit içerir. Bu, kalsiyum alım veriminizi arttırır ve saçları başınızın üzerinde tutmaya, folikülleri güçlendirmeye ve erkek tipi kellik oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Meyve suyunu yapraklardan bile çıkarabilir ve saçınızı daha da güçlendirmek ve saç dökülmesini önlemek için şampuanla saçınıza uygulayabilirsiniz.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget