sinameki nedir ne işe yarar faydaları ve zararları nelerdir nasıl kullanılır


Sinameki


Diğer İsimler: Alexandrian Senna, aden senna, Alexandrinische Senna, Casse, Cassia acutifolia, Cassia angustifolia, Cassia lanceolata, cassia marilandica, Cassia senna, Fan Xie Ye, Fan-Hsieh-Yeh, Hint Senna, Hartum Senna, Sen, Sena Alejandrina, Séné, Séné d'Alexandrie, Séné d'Egypte, Séne d'Inde, Séné de Tinnevelly, Senna alexandrina, Sennae Folium, Sennae Fructus, Sennosides, Tinnevelly Senna, Gerçek Senna, vahşi senna, keçiboynuzu tesisi, Sonapata
sinemaki 
  • Tıbbi bölüm: Yaprakları ve bakla
  • Senna bitkisinin yaprakları ve baklaları , güçlü laksatifler olan antrakinonlar olarak adlandırılan bileşikler içerir .
    sinemaki yaprakları kurutulmuş

Sinemaki kullanır iken dikkat etmemiz gereken hususlar

  • Senna, doktor gözetiminde olmadığı sürece art arda yedi gün boyunca kullanılmamalıdır. Günlük bağırsak hareketi almak için kullanılmamalıdır.
  • Hamile veya emziren kadınlar sinamayı kullanmamalıdır. Çocuklar senna kullanmamalıdır.
  • Senna veya diğer antrakinon içeren bitkiler, divertiküler hastalık, ülseratif kolit, Crohn hastalığı, şiddetli hemoroid, kan damarı hastalığı, konjestif kalp yetmezliği, kalp hastalığı, şiddetli anemi, karın hernisi, gastrointestinal kanser, son kolon cerrahisi veya karaciğer ve böbrek hastalığı.
  • Senna, procardia ve ilaç indosini gibi kalsiyum kanal blokerleri adı verilen ilaçlarla etkileşime girebilir.
  • Senna idrarı renklendirebilir.
  • Sinemanın yan etkileri arasında karın bölgesinde kuvvetli kramp ve kavrama ağrıları olabilir (kas kasılmaları nedeniyle) Senna ayrıca elektrolit dengesizliğine (potasyum kaybı) ve vücut sıvılarının kaybına, bulantı, döküntüye, parmak uçlarının şişmesine, kilo kaybına ve kolonda koyu pigmentasyon, uzun süreli kullanım ile melanosis coli olarak adlandırılır.Bu yan etkilerle karşılaşırsanız hemen senna kullanmayı kesiniz.Rubarb kullandıktan sonra kanlı diyare veya uzamış karın ağrısı yaşarsanız doktorunuzu arayın.
  • Senna karaciğer toksisitesine bağlanmıştır. Üç yıl boyunca günde bir litre senna çayı yutmuş 52 yaşındaki bir kadın hakkında bir rapor var. Yoğun bakım tedavisi gerektiren akut karaciğer yetmezliği ve böbrek yetmezliği geliştirdi. Antrakinonların uzun süreli kullanımı kolorektal büyüme (adenomas) ve kanser gelişimine bağlanmıştır.
  • Antrakinonların büyük dozları kanlı ishale veya kusmaya neden olabilir.

Senna'nın faydaları

Senna, güçlü laksatifler olan antrakinonlar olarak adlandırılan bileşikleri içeren bir bitkidir. Aslında, ABD Gıda ve İlaç İdaresi, senna reçetesiz bir müshil olarak onayladı. Senna meyvesi senna yaprağından daha nazik gözüküyor. Bu, Amerikan Bitkisel Ürünler Birliği'nin (AHPA), senna yaprağının uzun süreli kullanımına karşı uyarmak için uyarmasına neden olmuştur.
  • Kabızlık. Oral olarak sinamaki almak kısa süreli konstipasyon tedavisi için etkilidir. Senna, yetişkinler ve 2 yaş ve üstü yaşlar için FDA onaylı reçetesiz bir ilaçtır. Bununla birlikte, 3-15 yaş arası çocuklarda, lakülöz denilen mineral yağ ve ilaç daha etkili olabilir. Yaşlı kişilerde, senna artı psyllium devam eden kabızlığı tedavi etmek için laktulozdan daha etkilidir.
  • Anti-inflamatuar Özellikleri: Laktoit özelliklerinin yanı sıra, hemoroidi olan kişilerde inflamasyonu yatıştırmaya da yardımcı olabilir. Dışkıyı böyle bir dereceye kadar yumuşatarak, anal fissürleri veya şiddetli hemoroidleri olanlarda sıklıkla ortaya çıkabilecek ağrılı bağırsak hareketlerini önler.
  • Bağışıklık Sistemi: Sedef, akne, egzama ve sivilce dahil olmak üzere geniş bir yelpazedeki cilt tahrişini hafifletmek için cildinize İskenderiye Senna'dan yapılmış bir macun uygulanabilir. Bu tip koşullara karşı bağışıklık sistemini güçlendiren İskenderiye Senna'nın antibakteriyel bir öğesi vardır.
  • Saçınızı Koruyun: sinemakinin içindeki bazı bileşikler saçlarınızdaki keratine bağlanır, böylece siz onu yaşlandıkça sağlıklı ve güçlü görünmesini sağlamak için ultraviyole radyasyondan korur.
  • Kolonoskopi öncesi bağırsak hazırlığı. Ağız yoluyla sinamayı almak, kolonoskopi öncesi bağırsak temizliği için etkili olabilir; bununla birlikte, sodyum fosfat veya polietilen glikol daha etkilidir.
  • Hemoroid.
  • İrritabl bağırsak hastalığı.
  • Kilo kaybetmek.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget