badem yağı ne için kullanılır nelere fayda verir yan etkileri nelerdir


Badem yağı


Tatlı Badem Yağı, Prunus amygdalus meyvelerinin soğuk preslenmesi ile elde edilir. Ayrıca bakınız: Badem

Badem Yağı Özel Önlemleri

Saf tatlı badem yağı kullandığınızdan emin olun, çünkü mağaza markalarının çoğunluğu sadece az miktarda badem yağı ve büyük oranda parafin içermektedir.

Badem Yağı Sağlık Faydaları ve Kullanımları

Bu yağ, emilmesi daha uzun sürdüğü için kuru olan ciltler için iyidir. Masaj sırasında badem yağı gevşemeyi kolaylaştırır ve seanstan sonra bile cildin yumuşak kalmasına yardımcı olur. Badem yağı yüz maskesi olarak kullanılabilir, böylece cilt tarafından emilir, kırışıklıklar, karga ayakları ve ince çizgilerin esnekliği ve esnekliği sağlanır. Badem yağı ayrıca derin temizlik düzenleyici olarak da kullanılabilir.
  • Sağlıklı Cildi Teşvik Et: Badem yağı cildin yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlar. Hafiftir ve hassas ciltler için de harika olan hipoalerjenik özelliklere sahiptir. En iyi, vücudunuzla aynı sıcaklıkta olduğunda uygulanır. Badem yağının cilt için çok iyi olmasının bir diğer sebebi de E vitamini açısından oldukça etkili bir antioksidan olmasıdır. Bademdeki E Vitamini, gözlerinizi ve cildinizi genç görünmeye ve hissetmeye devam ediyor. Yağları düzenli olarak uygulayın ve cildiniz stres ve UV hasarı ile kolaylıkla mücadele eder.
  • Saç ve saç derisi için: Çoğu sabun ve saç ürünü imalat şirketi, cilt ve saçları sağlıklı, yumuşak ve parlak görünüme kavuşturmak için sıklıkla badem içeriğini ürünlerine dahil eder. Cildinizin ve saç derisinin sağlıklı kalması için birkaç doğal vitamin ve mineral içerir. Fosfolipitler, Omega-3 yağ asitleri, Vitamin A, D ve E, Magnezyum, glikozit ve kalsiyum içerir. Aynı zamanda doğal bir antioksidan görevi görür. Cilt koşullarında ve saç bakımlarında uygulanabilir. Cildin ölü katmanlarına nüfuz eder ve onu dışarıdan besler. İşte bu yüzden kıl köklerinin bulunduğu deriden tüyleri besleyebilme yeteneği vardır.
  • Badem yağı kepek ve saç hasarının tedavisi için mükemmeldir. Ayrıca kafa derisi enfeksiyonlarını ve enflamasyonu kontrol eder.
  • Saç Büyüsü: Tatlı badem yağının saç derisine masajı saçların büyümesini teşvik edebilir. Saçlı deriyi tatlı badem yağıyla nemlendirmek, saç köklerinde vitaminler ve magnezyum takviyesi yaparak saçların büyümesi için faydalı olabilecek saçları saça verir.
  • Derin Temizler Cilt ve Akne Önler: Badem yağının en iyi özelliklerinden biri, çok açık bir şekilde hafif olmasıdır. Bu, vücudun yağ emmesini ve yağın cilde derinlemesine nüfuz etmesini ve birikmiş kalıntılardan kurtulmasını kolaylaştırır. Bu da akne oluşumunu engeller. Dahası, badem yağı akne alevlenmelerini azalttığı bilinen A Vitamini açısından zengindir.
  • Koyu Halkalar için: Badem yağı, koyu halkalar ve göz torbaları için bir mucize kürdür. Uykudan önce her gece gözünüzün altına uygulayın ve 2 haftada farkı göreceksiniz.
  • Tanları Kaldırır: Bronzluktan kurtulmak için birkaç damla badem yağını ve eşit miktarda limon suyunu karıştırın. balın Bu karışımı bronzlaşmış bölgeye uygulayın ve birkaç uygulamadan sonra görünür bir fark görün
  • Sedef ve Egzama Rahatlatır: Eğer yukarıda belirtilen cilt rahatsızlıklarından herhangi birinden muzdarip olursanız, cildinizi nemlendirir ve nemlendirirsiniz. Hipoalerjenik olan badem yağı, tam olarak bunu yapar.
  • Deri Döküntülerini Tedavisi: Badem yağı, deri döküntüleri için doktorların başka türlü reçete ettiği çinko bazlı kremlerden daha doğal ve daha etkili bir tedavidir. Bunun nedeni çinko içeriği bakımından zengindir ve aynı zamanda hiçbir yan etkisi yoktur.
  • Yaşlanma İşaretlerini Azaltır: Yaşlanma doğaldır, ancak erken yaşlanma değildir. Badem yağı yardımı ile güneş, duman ve dehidrasyon gibi faktörlere maruz kalmanın neden olduğu cilt yaşlanmasının etkilerini tersine çevirebilirsiniz.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget