ayahuasa bitkisinin faydaları yan etkileri kullanım şekli



Ayahuasca

Ayhuasca, yage olarak da bilinir, iki bitki - Ayahuasca asma (Banisteriopsis caapi) ve halüsinojenik ilaç dimethyltryptamine (DMT) içeren chacruna (Psychotria viridis) adlı bir çalı bir harman olduğunu. DMT - ve bu nedenle ayahuasca - Birleşik Krallık, ABD ve diğer birçok ülkede yasa dışıdır.

Ayahuasca'nın Özel Önlemleri

Ayahuasca, zihinsel sağlık sorunları geçmişi olan birisinin ciddi şekilde etkilenmesine neden olabilir ve İngiltere'nin Talk To Frank web sitesini uyarır. İlaç, bu tür bir problemi yatkın olan ancak farkında olmayan kişilerde tetiklemekten sorumlu olabilir. Ayahuasca, güçlü halüsinojen DMT'yi ve DMT'nin kan-beyin bariyerini hızla geçmesini sağlayan bir alkaloid olan harmalini içerir. DMT'nin saf formda alınmasının kısa süreli etkilerinden farklı olarak, ayahuasca zehirlenmesi 10 saate kadar sürebilir. Birçoğu ayahuasca'yı canlı ve gerçekçi halüsinasyonları ve zihnin gizemlerine dair içgörü vaat ederken, bazıları da ayahuasca'nın olumsuz yan etkileri için hazırlıksızdır. Bu yoğun yan etkiler, ayahuasca'nın asla popüler bir psychedelic ilaç olmayacağını garanti eder.
  • Bazı tıbbi ilaçları MAO inhibitörleriyle (örneğin, Ayahuasca'da bulunanlar) birleştirmek çok tehlikeli, hatta bazı durumlarda öldürücüdür. Bu, Ayahuasca'yı güvenle tüketmek için, kontrendike herhangi bir ilaçla birleştirilmemelidir ve Diyabet, Epilepsi veya yüksek tansiyon hastası olanların bu tedaviden kaçınmaları tavsiye edilir. Ayahuasca'nın az ya da çok rahatsız edici yan etkileri, büyük ölçüde doza bağımlıdır ve tıbbi amaç için tüketilen daha küçük bir miktar, eğer varsa, yan etkilerin azlığı anlamına gelebilir.
  • Mide bulantısı ve Kusma: Ayhuasca'nın en çok bildirilen yan etkisi mide bulantısı, ardından tekrarlayan şiddetli kusmadır. Bazıları için kusma erken gelirken, diğerleri için halüsinasyonlar sırasında ortaya çıkar. National Geographic yazarı Kira Salak'a 2004 yapımı “Peru: To Hell and Back.” Adlı makalesinde, Güney Amerika'daki ritüel ortamlarda, bu kesinlik için sık sık kepçeler yakındır. Bazı kullanıcılar da ishal yaşarlar. Ayahuasca'nın ortaya çıktığı şaman kültürlerinde, bu mide-bağırsak olayları ilacın vücut, zihin ve kirliliklerin ve toksinlerin ruhunu temizlediğine işaret eder.
  • Bazı kullanıcılar "Psychedelics Ansiklopedisi" nin yazarı Peter Strafford'a göre, aşırı terleme, titreme, tansiyon ve kalp atış hızını artırıyor. Bu etkiler büyük olasılıkla hipertansiyon, ajitasyon, genişlemiş pupil, baş dönmesi ve kas koordinasyonuna neden olmak için saf bir halde de bilinen DMT intoksikasyonundan kaynaklanmaktadır. Ne ayahuasca, ne de DMT, bağımlılık yapmaz.
  • Duygusal Yoğunluk: Ayahuasca, LSD ve psilosibin gibi diğer halüsinojenler gibi, anksiyete, korku ve paranoya da dahil olmak üzere derin duygusal durumlara, aynı zamanda, derin duygusallık kazandırmaya yardımcı olabilir, böylece kullanıcı duygusal olarak yüklü hafızalara daha açık olabilir. ve geçmiş travmalar. Bu derin ve rahatsız edici etki, ayahuasca'nın psikiyatrik değerini araştırmak için tıp doktorlarını cezbetmiştir. Ancak, ayahuasca eğitimli kılavuzlarla güvenli bir ortamda alınmazsa, bu etkiler istikrarı bozabilir. 2004 Ulusal Coğrafya makalesinde "Peru: Cehennem ve Geri", ayahuasca uzmanı Charles Grob, MD, "Ayahuasca herkes için değil. Çok güçlü, uzun, iç deneyime sahip olmaya istekli olmalısınız. çok korkutucu."

Sağlık Faydaları ve Ayahuasca'nın kullanımı

  • Ayahuasca, ALS ve diğer motor nöron hastalıklarının tedavisinde, beyin / sinir hücrelerini koruyan benzersiz bir antioksidatif etkiyi, tek bir biyokimyasal taşıma sistemi aracılığıyla motor nöronları hedefleyen ve bu ve diğer moleküler benzerleri içeren, benzersiz bir şekilde etkili olabilir. doğal olarak meydana gelen maddeler, nörojenezi uyarır - yeni beyin / sinir hücrelerinin gelişimi.
  • Çalışmalarda Parkinson Hastalığında semptomları azalttığı tespit edilmiştir: Ayahuasca, Parkinson hastalığının potansiyel Parkinson hastalığı üzerine yaptığı araştırmalarda popülerdir; çünkü MAO-B üzerindeki etkileri nedeniyle dopamini (Parkinson hastalarında eksik olan nörotransmitter) deaktive eder. Journal of Ethnopharmacology'nin 2010 sayısında yayınlanan bir çalışmada, ayahuasca'daki harmalin ve harmin'in MAO-A ve MAO-B inhibitörleri olduğu bulunmuştur. Ayrıca flavanoller epikateşin ve prosiyanidinde MAO-B inhibitör potansiyeli buldu. Ayahuasca'nın güçlü MAO-B inhibitör etkisi Parkinson hastalığı için olası bir tedaviye işaret etmektedir.
  • Kanser araştırmacıları, farklı alkaloidlerin kanser hücrelerinin büyümesine karşı etkili olduğu gösterildiğinden, B. Caapi'ye ilgi gösterdi.
  • Depresyon: Brezilya'daki Sao Paulo Üniversitesi'nden yeni bir klinik çalışma, ayahuasca şifa demeti etkilerinin, ciddi depresyondan muzdarip altı gönüllü üzerinde etkisini test etmiştir. Tedavi, hafif ayahuasca dozunun, üç saatten üç haftaya kadar, depresyon belirtilerini hafifletebildiğini gösterdi.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget