arı poleni faydaları yan etkileri ilaçlar ile etkileşimi kullanım şekli

Arı poleni
arı poleni
Arı poleni, işçi arıların bacakları ve bedenleri üzerinde toplanan çiçek poleni anlamına gelir. Ayrıca bazı nektar ve arı tükürüğü içerebilir. Polenler birçok bitkiden gelir, bu yüzden arı polen içeriği önemli ölçüde değişebilir. Arı polenini arı zehiri, bal veya arı sütü ile karıştırmayın. 

İnsanlar genellikle beslenme için arı poleni alırlar. Ayrıca, dayanıklılık ve atletik performansı geliştirmek için ve erken yaşlanma için, iştah uyandırıcı olarak ağız tarafından kullanılır, ancak bu kullanımları desteklemek için iyi bir bilimsel kanıt yoktur.

Ne kadar etkili?

Doğal İlaçlar Kapsamlı Veritabanı Etkin, Muhtemel Etkili Muhtemelen Etkili, Muhtemelen Etkisiz, Muhtemel Etkisiz, Etkisiz ve Ücret Yetersiz Kanıt: aşağıdaki ölçeğe göre bilimsel kanıtlara dayalı oranlar etkinliği. BEE POLLEN'in

etki derecesi aşağıdaki gibidir:

Muhtemelen etkisiz ...

  • Atletik performans . Araştırmalar, arı polen takviyelerinin ağız yoluyla alınmasının sporculardaki atletik performansı artırmadığını gösteriyor.

Etkinliği değerlendirmek için yetersiz kanıt ...

  • Meme kanseriyle ilgili sıcak basmaları . İlk araştırmalar, bal ile birlikte arı poleni almanın meme kanseri hastalarında meme kanseriyle ilişkili sıcak basmaları veya diğer menopoz benzeri semptomları rahatlatmayacağının, yalnızca bal almakla karşılaştırıldığında olduğunu düşündürmektedir.
  • Premenstrüel sendrom (PMS) . Erken araştırmalar, belirli bir kombinasyon ürününün, 2 adet periyodu boyunca verildiğinde sinirlilik, kilo artışı ve şişkinlik gibi bazı PMS semptomlarını azalttığını düşündürmektedir. Bu ürün tablet başına 6 mg arı sütü, 36 mg arı poleni özütü, arı poleni ve 120 mg diş eti çekirdeği içerir. Günde iki kez 2 tablet verilir.
  • İştah uyarımı .
  • Erken yaşlanma .
  • Saman nezlesi .
  • Ağız yaraları .
  • Eklem ağrısı .
  • Acı idrara çıkma .
  • Prostat koşulları .
  • Burun kanaması .
  • Adet sorunları .
  • Kabızlık .
  • İshal .
  • Kolit .
  • Kilo kaybı .
  • Diğer koşullar .
Bu kullanımlar için arı polenini derecelendirmek için daha fazla kanıt gereklidir.

O nasıl çalışır?

Arı poleni, ağız yoluyla alındığında bağışıklık sistemini uyarmaya veya cilde uygulandığında yara iyileşmesini desteklemeye yardımcı olabilir. Ancak, arı poleninin bu etkilere nasıl sebep olduğu açık değildir. Bazı insanlar arı polenindeki enzimlerin ilaç gibi davrandığını söylüyor. Ancak, bu enzimler midede bozuldu, yüzden ağızdan arı poleni enzimleri alarak bu etkilere sebep olası değildir edilir.

Güvenlik endişeleri var mı?

Arı poleni çoğu insan için 30 güne kadar ağız yoluyla alındığında OLASI GÜVENLİDİR . Ayrıca, iki tabletin günde iki kez, 6 mg kraliyet jölesi, 36 mg arı poleni özütü, arı poleni ve tablete başına 120 mg diş eti çekirdeği içeren 2 ay süren iki ürüne kadar güvenli olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır. . 

En büyük güvenlik endişeleri alerjik reaksiyonlardır. Arı poleni polen alerjisi olan kişilerde ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Karaciğer ve böbrek hasarı veya fotosensitivite gibi diğer ciddi yan etkilere dair nadir raporlar da vardır. Ancak bu etkilerden arı poleni veya başka bir faktörün gerçekten sorumlu olup olmadığı bilinmemektedir. Ayrıca, arı poleni özü, arı sütü ve arı poleni artı pistil özü alan bir kişi için tek bir baş dönmesi vakası bildirilmiştir.

Özel önlemler ve uyarılar:

Hamilelik ve emzirmek : Arı poleni almak hamilelik sırasında OLASI UNSAFE'dir . Arı poleninin rahimi uyararak gebeliği tehdit edeceğine dair bazı endişeler vardır. Kullanma. Emzirme döneminde arı poleni kullanmaktan kaçınmak da en iyisidir. Arı poleninin bebeği nasıl etkileyebileceği hakkında yeterli bilgi yoktur. 

Polen alerjisi : Arı poleni takviyesi almak polen alerjisi olan kişilerde ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Semptomlar kaşıntı, şişlik, nefes darlığı, hafif kafalılık ve ciddi tüm vücut reaksiyonları (anaflaksi) içerebilir.

İlaçlarla etkileşimler var mı?

ılımlı
Bu kombinasyonla dikkatli olun.
Varfarin (Coumadin)
Arı poleni, varfarin (Coumadin) etkilerini artırabilir. Varfarinle (Coumadin) arı poleni kullanmak, morarma veya kanama olasılığını artırabilir.

Otlar ve takviyeler ile etkileşimler var mı?

Otlar ve takviyeler ile bilinen etkileşimler yoktur.

Gıdalarla etkileşim var mı?

Gıdalarla bilinen etkileşimler yoktur.

Hangi doz kullanılır?

Arı poleninin uygun dozu kullanıcının yaşı, sağlığı ve diğer bazı koşullar gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Şu anda arı poleni için uygun doz aralığını belirlemek için yeterli bilimsel bilgi bulunmamaktadır. Doğal ürünlerin her zaman mutlaka güvenli olmadığını ve dozajların önemli olabileceğini unutmayın. Ürün etiketlerindeki ilgili talimatlara uyduğunuzdan emin olun ve kullanmadan önce eczacınıza veya doktorunuza veya diğer sağlık uzmanınıza danışın.

Diğer isimler

Arı Poleni Özü, Karabuğday Poleni, Extrait de Pollen d'Abeille, Bal Arısı Poleni, Bal Arısı Poleni, Mısır Poleni, Çam Poleni, Polen de Abeja, Polen, Pollen d'Abeille, Pollen d'Abeille de Miel, Pollen de Sarrasin.

metodoloji

Bu yazının nasıl yazıldığına dair daha fazla bilgi için, lütfen Doğal İlaçlar Kapsamlı Veritabanı metodolojisine bakın .

Referanslar

  1. Olczyk P, Koprowski R, Kazmierczak J ve diğ. Yanık yaralarında tedavi edici bir ajan olarak arı poleni. Evid Tabanlı Kompleman Alternat Med 2016; 2016: 8473937. Özeti göster .
  2. Nonotte-Varly C. Arı poleninde bulunan Artemisia'nın alerjenitesi kütlesi ile orantılıdır. Eur Ann Allergy Clin İmmünol 2015; 47: 218-24. Özeti göster .
  3. Münstedt K, Voss B, Kullmer U, Schneider U, Hübner J. Meme kanseri hastalarında sıcak basması ve diğer menopoz semptomlarının hafifletilmesi için arı poleni ve balı. Mol Clin Oncol 2015; 3: 869-874. Özeti göster .
  4. Komosinska-Vassev K, Olczyk P, Kazmierczak J, Mencner L, Olczyk K. Arı poleni: kimyasal bileşim ve terapötik uygulama. Evid Tabanlı Kompleman Alternat Med 2015; 2015: 297425. Özeti göster .
  5. Choi JH, Jang YS, Oh JW, Kim CH, Hyun IG. Arı poleni ile indüklenen anafilaksi: Bir olgu sunumu ve literatür taraması. Allerji Astım İmmünol Res 2015 Eylül; 7: 513-7. Özeti göster .
  6. Murray F. Arı poleni üzerinde vızıltı alın. Daha iyi Nutr 1991, 20-21, 31.
  7. Chandler JV, Hawkins JD. Arı poleninin fizyolojik performansa etkisi: Amerikan Spor Hekimliği Koleji Ann Ann Buluşması, Nashville, TN, 26-29 Mayıs. Med Sci Sports Exerc 1985; 17: 287.
  8. Linskens HF, Jorde W. Pollen gıda ve ilaç olarak - bir inceleme. Econ Bot 1997, 51: 78-87.
  9. Chen D. "Hücre duvarının biyonik kırılması" üzerine yapılan çalışmalar, karides diyetinin katkı maddesi olarak kullanılan polen: Shandong Balığı. Hilu Yuye 1992; 5: 35-38.
  10. Foster S, Tyler VE. Tyler'ın Dürüst Bitkisel: Otların ve İlgili İlaçların Kullanımı İçin Mantıklı Bir Kılavuz. 1993; 3
  11. Kamen B. Arı poleni: prensipten uygulamaya. Sağlık Gıdaları İş 1991; 66-67.
  12. Leung AY, Foster S. Gıda, İlaç ve Kozmetikte Kullanılan Yaygın Doğal Bileşenlerin Ansiklopedisi. 1996; 73-76.
  13. Krivopalov-Moscvin I. Multipl Sklerozlu Hastaların Rehabilitasyonunda Apiterapi - XVI Dünya Nöroloji Kongresi. Buenos Aires, Arjantin, 14-19 Eylül 1997. Özetler. J Neurol Sci 1997; 150 Suppl: S264-367. Özeti göster .
  14. Iversen T, Fiirgaard KM, Schriver P ve diğ. NaO Li Su'nın yaşlı insanlarda hafıza fonksiyonları ve kan kimyasına etkisi. J Ethnopharmacol 1997, 56: 109-116. Özeti göster .
  15. Mansfield LE, Goldstein GB. Yerel arı poleninin alınmasından sonra anafilaktik reaksiyon. Ann Allergy 1981, 47: 154-156. Özeti göster .
  16. Lin FL, Vaughan TR, Vandewalker ML, ve diğ. Arı poleni yutulması sonrası hipereozinofili, nörolojik ve gastrointestinal semptomlar. J Allergy Clin Immunol 1989; 83: 793-796. Özeti göster .
  17. Wang J, Jin GM, Zheng YM ve diğ. Arı poleninin hayvanın bağışıklık organının gelişimine etkisi. Zhongguo Zhong Yao Za Zhi 2005; 30: 1532-1536. Özeti göster .
  18. Gonzalez G, Hinojo MJ, Mateo R ve diğ. Arı poleninde mantar üreten mikotoksin oluşumu. Int J Gıda Mikrobiol 2005; 105: 1-9. Özeti göster .
  19. Garcia-Villanova RJ, Cordon C, Gonzalez Paramas AM ve diğ. İspanyol arı poleninde eş zamanlı immün afinite kolon temizliği ve aflatoksin ve oraktotoksin A'nın HPLC analizi. J Agric Food Chem 2004; 52: 7235-7239. Özeti göster .
  20. Lei H, Shi Q, Ge F ve diğ. [Arı poleninden yağlı yağların süperkritik CO2 ekstraksiyonu ve GC-MS analizi]. Zhong Yao Cai 2004; 27: 177-180. Özeti göster .
  21. Palanisamy, A., Haller, C., ve Olson, KR bir kadında ginseng, goldenseal ve arı poleni içeren bir bitkisel takviye kullanılarak fotosensitivite reaksiyonu. J Toxicol.Clin Toksikol. 2003, 41: 865-867. Özeti göster .
  22. Greenberger, PA ve Flais, MJ Bee polen kaynaklı anafilaktik reaksiyonu bilmeden duyarlı bir konuda. Ann.Allergy Asthma Immunol 2001; 86: 239-242. Özeti göster .
  23. Geyman JP. Arı poleninin yutulmasından sonra anafilaktik reaksiyon. J Am Board Fam Uygulaması. 1994 Mayıs-Haziran; 7: 250-2. Özeti göster.
  24. Akiyasu T, Paudyal B, Paudyal P ve diğ. Besin takviyelerinde bulunan arı poleni ile ilişkili akut böbrek yetmezliği olgusu. Ther Apher Dial 2010; 14: 93-7. Özeti göster .
  25. Jagdis A, Sussman G. Arı polen takviyesinden Anaflaksi. CMAJ 2012, 184: 1167-9. Özeti göster .
  26. Pitsios C, Chliva C, Mikos N, ve diğ. Havadaki polen alerjisi olan bireylerde arı poleni duyarlılığı. Ann Allergy Asthma Immunol 2006; 97: 703-6. Özeti göster .
  27. Martín-Muñoz MF, Bartolome B, Caminoa M, ve diğ. Arı poleni: alerjik çocuklar için tehlikeli bir yiyecek. Sorumlu alerjenlerin tanımlanması. Allergol Immunopathol (Madr) 2010; 38: 263-5. Özeti göster .
  28. Hurren KM, Lewis CL. Varfarin ve arı poleni arasındaki olası etkileşim. Am J Health Syst Pharm 2010; 67: 2034-7. Özeti göster .
  29. Cohen SH, Yunginger JW, Rosenberg N, Fink JN. Kompozit polen alımından sonra akut alerjik reaksiyon. J Alerji Clin Immunol 1979; 64: 270-4. Özeti göster .
  30. Winther K, Hedman C. Bitkisel Remedy Femal'ın Premenstrüel Sendrom Semptomları Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi: Randomize, Çift Kör, Plasebo Kontrollü Çalışma. Curr Ther Res Clin Exp 2002; 63: 344-53..
  31. Maughan RJ, Evans SP. Polen ekstresinin ergen yüzücülere etkileri. Br J Sports Med 1982; 16: 142-5. Özeti göster .
  32. Steben RE, Boudroux P. Polen ve polen ekstraktlarının seçilen kan faktörleri ve sporcuların performansı üzerine etkileri. J Sports Med Phys Fitness 1978; 18: 271-8.
  33. Puente S, Iniguez A, Subirats M, ve diğ. [Arı poleni duyarlılığından kaynaklanan eozinofilik gastroenterit]. Med Clin (Barc) 1997; 108: 698-700. Özeti göster .
  34. Shad JA, Chinn CG, Brann OS. Otların yutulmasından sonra akut hepatit. South Med J 1999; 92: 1095-7. Özeti göster .
  35. Leung AY, Foster S. Gıda, İlaç ve Kozmetikte Kullanılan Yaygın Doğal İçeriklerin Ansiklopedisi. 2. baskı New York, NY: John Wiley & Sons, 1996.
  36. Doğal Ürünlerin Gerçeklere ve Karşılaştırmalara Göre İncelenmesi. Louis, MO: Wolters Kluwer Co., 1999.
  37. Foster S, Tyler VE. Tyler'ın Dürüst Bitkisel: Otların ve İlgili İlaçların Kullanımı İçin Mantıklı Bir Kılavuz. 3. baskı, Binghamton, NY: Haworth Herbal Press, 1993.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget