Aglaia odorata faydaları yan etkileri kullanım şekli


Aglaia odorata


Diğer İsimler: Çin parfüm tesisi, Çinli Parfüm Ağacı,樹蘭或者是米仔蘭Mi zi lan, Fleur de riz chinoise 
Aglaia odarata yıl boyunca yeşil yaprakları koruyan küçük bir ağaçtır ve 2-5m 'lik bir yüksekliğe ulaşabilir.  Aglaia odorata ağacının birçok kısmı, kökler, yapraklar, çiçekler ve dallar gibi ilaç olarak kullanılabilir.

Aglaia odorata kullanır iken dikkat edilmesi gerekenler

Sağlık Faydaları ve Aglaia odorata kullanımı

Aglaia odorata ağacının birçok kısmı, kökler, yapraklar, çiçekler ve dallar gibi ilaç olarak kullanılabilir. Oral uygulamada dallar ve yapraklar: decocting, 6-12g; uygulama: uygun miktar veya dış uygulama için parçalanmış formda veya hazırlanmış merhemde uygulanır. Çiçekler oral uygulama: decocting, 3-9g; veya kaynatılmış suyla doldurulur. Endonezyalı, yaprakların bir kaynaşmasından faydalanmıştır.
  • Kökler iştahı arttırmak için bir içecek yapmak için su ile kaynatılır. Filipinler'de kökler ve yapraklar bir tonik olarak kullanılabilir.
  • Kurutulmuş çiçekler, ağız ülserini tedavi etmek ve ateşi azaltmak için kullanılır.
  • Çin'de, dallar, romatizmal eklemler, düşmelerden kaynaklanan yaralanmalar, yüzeyel enfeksiyonlar ve toksik şişme nedeniyle ağrıyı azaltmak için haşlanmış kuru dallar ve kurutulmuş yaprakları kullanılır.
  • Yağın hem Gram-pozitif hem de Gram-negatif bakterilere karşı antimikrobiyal aktiviteleri.
  • Endonezya'da çiçekler, yassılık ve disfaji rahatlatmak için kullanılır.
  • Çiçekler ayrıca öksürük, baş dönmesi ve çocuk doğum sancılarını tedavi etmek için kullanılır.
  • Kurutulmuş çiçekler ve tomurcuklar kokulu bir çay yapmak için kullanılır.
  • Yaprakların kaynatılması, ishal ve aşırı menstrüasyon akışı için bir çare. Bu gibi durumlarda bir tonik olduğuna inanılmaktadır.
  • İhale yaprakları Çin'de bir sebze olarak kullanılmaktadır.
  • Kol ve yapraklar, romatizmal eklemlerde, düşmelerden kaynaklanan yaralanmalarda, yüzeysel enfeksiyonlarda, toksik şişliklerde ağrıyı hafifletmek için kullanılmıştır.
  • Çiçek, göğüs ve diyaframın sıkıntısını, achalasia cardiae'nin başlangıcını, soğuk algınlığı ve öksürüğü tedavi etmek için kullanılır.
  • Filipinliler hipermenora vakalarını tedavi etmek için bir infüzyon yeterliğini önermektedir.
  • Antiprotozoal aktivite: Crithidia, Leishmania ve Trypasoma cinsleri ile çeşitli biyokimyasal mekanizmaları paylaşır ve anti-protozoal aktiviteyi değerlendirmek için kullanılmıştır. A. odorata yapraklarının ekstraktlarının, Leishmania ve Trypasoma'ya karşı benzer aktiviteye sahip olabileceğine dair kanıt sağlayan Crithidia'yı inhibe edebildiği bulunmuştur. Anti-amoebik aktivite için A. odorata dahil yedi bitkinin ekstrelerinin taranması, Tasanor et ark. Yedi özütün hepsinin anlamlı anti-amoebik aktiviteye sahip olduğunu buldu.
  • Antiviral aktivite: A. odorata ekstrelerinin herpes simpleks virüsü tip 1'in (HSV-1) aşağıdaki etkilerine sahip olduğu bulunmuştur: HSV-1'in plak oluşumunun inhibisyonu; timidin kinaz eksik HSV-1 ve fosfonoasetat-dirençli HSV-1 suşlarına karşı etkilidir; Deri lezyonunun gelişimini sınırlar.
  • Antifungal aktivite: A. odorata'dan izole edilen birkaç bifuranın, üç bitki patojenine karşı, yani Pyricularia grisea, Fusarium avenaceum ve Alternaria citri'ye karşı aktif olduğu bulunmuştur. Bunlardan en aktif olanın rokaglaol olduğu bulunmuştur.
  • Sitotoksik aktivite: A. odorata, sitotoksik aktiviteye sahip bir dizi bileşik içerir. Aşağıdakilerin bu aktiviteyi gösterdiği bulunmuştur: kokorin ve 5'-epi-kokorunun vinblastinin anti-kanser aktivitesini arttırarak vinblastine dirençli KB hücrelerinin büyümesini inhibe ettiği bulunmuştur. Rocaglaol, pirimidinon ve aglaiastatin, protein sentezini ve hücre büyümesini inhibe eder. Koku ve kokorinol, iki aşamalı karsinojenezde güçlü anti-kanser etkileri sergilemiştir, yani farelerde iki aşamalı cilt kanserojeninin hem başlatılmasını hem de terfi aşamalarını inhibe eder. (1R, 3E, 7E, 10S, 11S, 12R) -dolabella-3,7-dien-10,18-diol ve (1R, 3R, 7E, 11S, 12R) -dolabella-4 (16), 7, 18 -trien-3-ol, insan miyeloid lösemi HL-60, hepatoselüler karsinom SMMC-7721 ve akciğer kanseri A-549 hücrelerine karşı zayıf sitotoksisite gösterdi.
  • Almanya'nın Heidelberg kentindeki Alman Kanser Araştırma Merkezi tarafından 2007 yılında yapılan bir çalışma, hem Çinli büyümenin önlenmesi hem de kemoterapinin toksisitesine karşı korunmasında bir dizi Çin bitkisel özünün tedavide umut verici olduğunu ortaya koymuştur. Aglaia odorata, veya Mi zi lan, bazen Çin Parfüm Fabrikası denilen, Çin hastanelerinde kullanılan ekstrakt Rocaglamide üretilen, çeşitli mide aktivasyonu ile çeşitli hücre hücresi apoptosis indüklediği bulundu, bcl2 ifade ve çeşitli kaspaz etkileyen normal hücreler veya lenfositler üzerinde toksisitesi olmayan mekanizmalar.
  • Almanya'nın Heidelberg şehrindeki Alman Kanser Araştırma Merkezi tarafından Aglaia odorata veya Mi zi lan'den Çin bitkisel ekstresi Rocaglamide'in daha sonraki araştırması, bu bitkisel ekstrenin maruz kalınan normal sağlıklı hücrelerde normal hücre ölümünü veya apoptozu önemli ölçüde azalttığını buldu. toksik kemoterapiye, indüklenen DNA hasarı ile, bu bitkisel kimyasalların sentetik ilaçlarla karşılaştırıldığında, modülatör olduğunu gösterir. Bu, vücudun dalaktaki normal hücreleri korumaya yardımcı olması için protein p53'ün upregülasyonunun engellenmesiyle başarıldı ve bu amaç için Çin hastanelerinde uzun süredir kullanılan Rocaglamid'in gerçekten de kanser tedavisinde değerli bir yardımcı ilaç olduğunu kanıtladı.

Referanslar

  • Setiawan Dalimartha. Tanaman Obat di Lingkungan Sekitar Niaga Swadaya. Cakarta. s. 21.
  • Merrill. Loureiro'nun Flora Cochinchinensis İşlemleri, Amerikan Felsefe Derneği. Philadelphia. Vol. 24, Bölüm 2; 1935, s.228.
  • Batılı PA, Kanniah J, Sy L, Oliver JT. Asya'da Tıbbi Bitkiler Araştırması - Cilt I: Çerçeve ve Proje Çalışma Planları IPGRI-APO Serdang; 2004. s. 158.
  • Shizen LI, Porter S, George AS. Çin Şifalı Otlar: Klasik Onaltıncı Yüzyıl Manuel Beatrice Bliss New York'un Modern Bir Edisyonu; 1973. s. 20.
  • Shui-ying Hu. Hong Kong Çin Çin Üniversitesi Gıda Tesisleri. Hong Kong; 2005. s. 507.
  • Cai XH, Luo XD, Zhou J, Hao XJ. Aglaia odorata'dan yeni bir tip triterpenoidin bileşik temsilcileri. Org Lett. 2005 temmuz 7; 7 (14): 2877-9.
  • Zhang J, Yao E, Wang J, Xu R. Aglaia odorata Lour'nin çiçeklerinde uçucu bileşenlerin ekstraksiyonu ve tanımlanması. Se Pu. 2007 Mayıs; 25 (3): 422-4.
  • Tasanor O, Engelmeier D, Brem B, Wiedermann-Schmidt U, Greger H, Wernsdorfer WH. Crithidia fasciculata ile bir farmakodinamik tarama modelinin geliştirilmesi. Wien Klin Wochenschr. 2006; 118 (19-20 Ek 3): 42-9.
  • Tasanor O, Brem B, Leitsch D, Binder M, Duchene M, Greger H, Wernsdorfer WH. Entamoeba histolytica ile bir farmakodinamik tarama modelinin geliştirilmesi. Wien Klin Wochenschr. 2007; 119 (19-20 Ek 3): 88-95
  • Lipipun V, Kurokawa M, Suttisri R, Taweechotipatr P, Pramyothin P, Hattori M, Shiraki K. In vitro ve in vivo herpes simpleks virüsü tip 1 enfeksiyonu karşı Tay şifalı bitki özleri etkinliği. Antiviral Arş. 2003 Kasım; 60 (3): 175-80.
  • Agaria türlerinden elde edilen, Engelasier D, Hadacek F, Pacher T, Vajrodaya S, Greger H. Cyclopenta [b] benzofuranlar, pirinç patlama mantarına (Pyricularia grisea) karşı belirgin antifungal aktiviteye sahiptir. J Agric Food Chem. 2000 Nisan; 48 (4): 1 400-4.
  • Saifah E, Puripattanavong J, Likhitwitayawuid K, Cordell GA, Chai H, Pezzuto JM. Aglaia türlerinden elde edilen bisamidler: yapı analizi ve kültürlenmiş hücrelerle ilaç direncini tersine çevirme potansiyeli. J Nat Prod. 1993 Nisan; 56 (4): 473-7.
  • Aglaia odorata'dan Ohse T, Ohba S, Yamamoto T, Koyano T, Umezawa K. Cyclopentabenzofuran lignan protein sentez inhibitörleri. J Nat Prod. 1996 Temmuz; 59 (7): 650-2.
  • Inad A, Nishino H, Kuchide M, Takayasu J, Mukainaka T, Nobukuni Y, Okuda M, Tokuda H. Kanser, Aglaia odorata'dan gelen koku ve odorinolün kemopreventif aktivitesidir. Biol Pharm Bull. 2001 Kasım; 24 (11): 1282-5.
  • Cai XH, Wang YY, Zhao PJ, Li Y, Luo XD. Aglaia odorata dan Dolabellane diterpenoids. Bitki Kimyası. 2010 Haziran; 71 (8-9): 1020-4. Epub 2010 Mar 24.
  • Burkill IH. Malezya Yarımadası Tarım ve Kooperatifi Kuala Lumpur Ekonomik Ürünleri Bir Sözlük; 1966 s. 75.
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17565740
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24434508

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget