AHCC (aktif heksoz ile bağlanmış bileşik) nedir ne işe yarar

AHCC

Share / Save / Bookmark
Ayrıca bakınız :
  • beta glukan
  • alfa glukan
  • Shiitake
AHCC (aktif heksoz ile bağlanmış bileşik) bazidiomycetes türlerinden elde edilen doğal bir maddedir ( shiitake içeren bir mantar sınıfı ). Polisakkaritler, AHCC bileşiminin% 40'ını oluşturur. Bunlar beta glukan (β-glukan) ve asetillenmiş a-glukan içerir. Mantar miselyumunun kültürlenmesiyle üretilen asetillenmiş a-glukan, AHCC'ye özgüdür. Glukanlar polisakkaritlerdir ve bu polisakkaritlerin bağışıklık uyarıcı etkileri olduğu bilinmektedir. AHCC'nin sağlık etkileri ile ilgili araştırmalar oldukça sınırlıyken, taraftarlar AHCC'nin çeşitli sağlık yararları sağlayabileceğini iddia etmektedir.

AHCC'nin Özel Önlemleri

  • AHCC'nin uzun süreli kullanımının güvenliği hakkında çok az şey bilinmektedir. Ancak, AHCC'nin ishal ve kaşıntı da dahil olmak üzere hafif yan etkileri tetikleyebileceğine dair bazı endişeler var.
  • İnsan çalışmaları, AHCC'nin mide bulantısı, ishal, şişkinlik, baş ağrısı, yorgunluk ve ayak krampları gibi doza bağlı toksisiteleri bildirmiştir.
  • AHCC, kan şekeri seviyesini düşürebilir. Diyabet veya hipoglisemi hastalarında ve kan şekeri seviyelerini etkileyen ilaçlar, otlar veya takviyeleri kullananlarda dikkat edilmesi önerilir. Kan şekeri düzeylerinin eczacı dahil nitelikli bir sağlık uzmanı tarafından izlenmesi gerekebilir ve ilaç ayarlamaları gerekebilir.
  • AHCC, kanama riskini artıran ajanlarla alındığında kanama riskini etkileyebilir. Bazı örnekler arasında aspirin, warfarin (Coumadin®) veya heparin gibi antikoagülanlar (kan incelticiler), klopidogrel (Plavix®) gibi antiplatelet ilaçlar ve ibuprofen (Motrin®, Advil®) veya naproksen (Naprosyn) gibi nonsteroidal antiinflamatuar ilaçlar bulunur. ®, Aleve®).
  • Otoimmün hastalıkları olan veya bağışıklık sistemini etkileyen ilaçları kullanan hastalarda dikkatli kullanın. Ayrıca cilt bozuklukları, kas veya eklem hastalıkları veya ateşi olan hastalarda dikkatli kullanın.
  • AHCC, CYP450 2D6 enzim sistemi tarafından metabolize edilen ajanlarla etkileşime girebilir.

AHCC'nin faydaları

AHCC'nin bağışıklık sistemini uyardığı ve grip ve soğuk algınlığı gibi viral enfeksiyonlara karşı savunmanızı artırdığı söylenir. Birçok savunucu, AHCC'nin kansere karşı korunmaya ve kemoterapinin yan etkilerini azaltmaya yardımcı olabileceğini de öne sürmektedir. Ayrıca AHCC'nin kalp hastalığının önlenmesine ve hepatit tedavisine yardımcı olduğu söylenir. AHCCSo'nun faydaları uzak, birkaç klinik çalışma AHCC'nin sağlık etkilerini test etti. Yine de, bazı ön araştırmalar AHCC'nin belirli sağlık faydaları sunabileceğini göstermektedir. İşte mevcut araştırmalardan birkaç önemli bulguya bir göz atın:
  • Bağışıklık: Beslenme ve Kanserle ilgili 2008 tarihli küçük bir klinik araştırmaya göre AHCC, bağışıklığı artırmaya yardımcı olabilir. Çalışma için, 21 sağlıklı gönüllü ya dört hafta boyunca her gün AHCC takviyesi veya plasebo aldı. Çalışmanın sonunda, AHCC grubunun üyeleri, dendritik hücrelerin sayısında (bağışıklık yanıtında yer alan bir hücre tipi) önemli ölçüde daha büyük bir artış gösterdi.
  • Kemoterapi Yan Etkileri: Hayvan temelli araştırmalar AHCC'nin kemoterapinin bazı yan etkilerini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Örneğin, Deneysel Terapötik ve Onkoloji Dergisi'nin 2009 tarihli bir raporunda, bilim adamları AHCC ile farelerin tedavi edilmesinin kemoterapi kaynaklı karaciğer hasarı ve kemik iliği baskılanmasından korunmalarına yardımcı olduğunu keşfettiler. Ancak, AHCC'nin insanlarda kemoterapi yan etkilerini hafifletmeye yardımcı olup olmadığını söylemek için çok erken.
  • Kanser: Kanser İmmünoloji ve İmmünoterapi'de 2006 yılında hayvan bazlı bir çalışmaya göre AHCC, kanser gelişimini önlemeye yardımcı olabilir. Kanser hücreleri ile aşılanmış fareleri içeren bir deneyde AHCC tedavisi, bağışıklık tepkisini ve gecikmiş tümör gelişimini önemli ölçüde arttırmıştır.
  • İnflamatuar Bağırsak Hastalığı: AHCC, inflamatuar bağırsak hastalığının tedavisinde umut göstermektedir. Araştırmacılar, fareler üzerinde yapılan bir çalışmada (Journal of Nutrition), AHCC'nin enflamasyonu azaltmaya yardımcı olduğunu ve kolitli sıçanlarda kolon sağlığının çeşitli belirteçlerini geliştirdiğini bulmuşlardır.
  • Grip: Fareler üzerinde yapılan testlerde, bilim adamları, AHCC'nin grip enfeksiyonuna karşı bağışıklık yanıtını düzeltmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Örneğin, 2006 Journal of Nutrition (Beslenme Dergisi) çalışmasında, influenza ile enfekte olmuş farelerde doğal enfeksiyonlu hücrelerde (immün yanıtta önemli bir oyuncu) grip enfeksiyonunun şiddetini ve aktivitesini arttırdığı görülmüştür.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget