çocuklar için doğal antibiyorik tarifi

Çocuk Sağlığı Rehberi
Ne kadar korumaya çalışsanız da büyümekte olan çocuğunuz kimi zaman hastalanacaktır. Çocukluk döneminde sık karşılaşılan hastalıklarla ilgili bilgileri, hastalıklardan korunma yollarını ve ilkyardım yöntemlerini bu bölümde bulacaksınız.
             Çocuğumuz eğer kolay hasta oluyorsa ebeveynler olarak çok titiz davranır ve en ufak rahatsızlığında muhakkak hekimimize başvururuz. Olması gereken yöntemin bu olduğunu söylemekte birlikte bizim çocuklarımız için nasıl tedbirler aldığımızı sorgulamamız gerektiğini düşünüyorum.Doğanın bize mucize olarak verdiği gıdalardan nekadarını biliyoruz. Aldığımız hangi ilacın prsopektüsünü tam olarak okuyoruz. Propolis Arı sütü polenden ne kadar haberdarız. Hiç bir yan etkisi olmayan bitkileri hiç denedikmi.

İŞTE SİZE EN DOĞAL ANTİBİYOTİK (PROPOLİS)

Propolis
İşçi bal arıları propolis'i, çam, meşe, huş, okaliptüs, kavak, kestane vb. ağaçlar ve bazı otsu bitkilerin tomurcuk, yaprak ve benzeri kısımlarından toplamaktadır. Arılar propolisi arka bacaklarında bulunan polen sepetlerinde depo ederler ve koloniye taşırlar. Propolis; reçinemsi kokulu ve rengi koyu sarıdan kahverengiye kadar değişen bir maddedir. Arı bu maddeyi, polenle ve başı ile thoraksı arasında bulunan bezlerden salgılamış olduğu aktif enzimlerle karıştırmaktadır.
Propolis içerisinde şu ana kadar 180 farklı bileşik tanımlanmıştır.
Propolis ortalama olarak, % 55 oranında reçineli bileşikleri ve balsamları, % 30 oranında balmumu, % 10 oranında aromatik yağları ve % 5 oranında arı poleni içermektedir. Kalan % 5'lik kısmında ise, flavanoidler, aminoasitler, B vitamini ve en önemli olarak tanımlayabileceğimiz antibiyotik içeriği bulunmaktadır.
Propolis içerisindeki farmakolojik etkisi olan en önemli bileşikler flavanoid grubu çeşitli fenolik ve aromatiklerdir. Propolis içerinde galangin, kaemferol, quercetin, pinosembrin, pinosambrin ve pinobanksin olmak üzere 38 flavanoid tanımlanmıştır. Diğer fenolikler arasında sinnamik alkol, sinnamik asit, benzil alkol, benzoik asit, kafeik asit ve fenilik asit bulunmaktadır.
Propolisin Faydaları
* Bağışıklık sistemini destekler.
* Hastalık etkenlerine yönelik vücut direncinin yükseltilmesi amacıyla kullanılabilir.
* Soğuk algınlığından korunmak amaçlı alınabilir.
* Akne ve uçuk için haricen kullanılır.
* Propolis kullanımı bademcik iltihabı, farenjit, larenjit için etkilidir.
* Dişeti hastalıklarına karşı koruyucu özelliktedir.
* Bioflavonoidler bakımından zengindir.
Propolis ile ilgili yapılan araştırmalar bu maddenin ülserler, iltihaplı hastalıklar ve yanıklar için olumlu etkileri olduğu sonucunu ortaya koymuştur.
Japon Kanser Araştırma Kurulu tarafından 1991 düzenlenen toplantıda propolisin anti-kanser özelliği olduğu vurgulanmıştır.
Japonya'da yapılan diğer bir klinik çalışmada 3 ay ile 1 yıl sürekli kullanılan propolis'in, çeşitli internal kanser hücrelerini yok ettiği saptanmış, çeşitli kanser hastalıklarının önlenmesi ve tedavisinde de önemli rol oynadığı görülmüştür.
Amerika'da yapılan bir araştırmada propolisteki caffeic asit esterlerinin bağırsaktaki kanserli hücrelerin büyümesini yavaşlatıcı özellikte olduğu görülmüştür. Propolisin mikroplardan arındırıcı, bakterilerin üremelerini durdurucu, iltihap giderici, mantarlara karşı etkili ve kas gevşetici etkileri de vardır.

Propolis hakkında yapılan araştırma sonuçlarının bazıları:
Propolisin gücü, bal arıları gibi çok geniş kapsamlı ve sayısızdır. Yüksek kolesterolü olan kişlerde propolisin faydaları görülmüştür. Çin'de Lian Yun Gang'ın Worker's Hastanesinde Dr. Fang Zhu, hipertansiyon, damar tıkanıklığı koroner kalp rahatsızlığı olan 45 hasta seçmiş ve bu hastalara 30 gün boyunca günde 3 defa 300 mg propolis vermiştir. Bu süre sonunda hastaların kolesterol düzeylerinde belirgin düşüşler gözlenmiştir.
Propolisin diğer bir faydası ise, enzimleri bloke eden prostaglandinleri ortadan kaldırmasıdır. Prostaglandinler tarafından ortaya çıkan ağrı ve ateş propolis tarafından ortadan kaldırılmıştır. Propolis aspirinle aynı enzimleri bloke etmektedir fakat aspirinin yan etkilerini göstermemektedir.
Propolisin enzim bloke edici ve prostaglandin yavaşlatıcı etkisi, ağız ve boğaz için de faydalıdır. Mesela, diş eti kanaması ve doku zedelenmesi ağız sağlığı için en büyük problemlerden birisidir. İltihaplanma ve kanama, diş yapısında zayıflamaya ve diş kaybına neden olur. Fakat propolis, bazı çok özel enzimleri bloke ederek, prostaglandin oluşumunu engeller, iltihaplanma ve diş eti kanamasını önler. Propolis aynı zamanda, diş etindeki damarların yüzeylerini güçlendirir.
Propolisin faydalarından bir diğeri ise, protein metabolizmasını düzenlemesidir. Saraybosna Radyoloji Enstitüsü'nden bazı fizikçiler radyasyon alan hastalardaki bazı proteinler üzerinde çalışmışlardır. Bu hastalar, düzensiz protein metabolizması ya da X ışınları nedeniyle karaciğer rahatsızlığı bulunan hastalardır. Bu hastalara iki ay boyunca propolis verilmiştir. Diğer grup hastalara ise placebo ilacı verilmiştir. İki ay sonunda, propolis verilen hastaların çoğunda iyileşme, diğerlerinde ise önemli gelişmeler gözlenmiştir. Placebo ilacı verilen hastalarda ise hiçbir gelişme gözlenmemiştir. 
Hipokrat Ve Propolis
Propolisin tıbbi alanda kullanımı çok eski çağlara uzanır. Propolisin vazelinle karıştırılarak, hazırlanan merhemlerin Boer savaşları esnasında kullanıldığı, yaraları iyileştirdiği belirtilmektedir. Propolis Mısır Uygarlığında ölülerin mumyalanmasında kullanılırdı. Hipokrat propolisin deri ülserinin ve sindirim sisteminin tedavisinde kullanıldığını söylemiştir. Anadolu'da da geleneksel olarak insanlarda ve çiftlik hayvanlarında ayak ve deri proplemlerinde, yaraların iyileştirilmesinde, çıbanlarda kullanıldığı bildirilmektedir. Yapılan klinik araştırmalar sonucu çeşitli antibiyotiklerle birlikte propolis kullanıldığında sinerjik etki gösterdiği antibiyotiğin etkisinin 10-100 kat arttığı ileri sürülmüştür.
[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget