Oolong çayı

Geleneksel çin tıbbında kullanılan Oolong çayı ilk olarak Qing hanedanlığı tarafından wuyi dağlarında üretilmiş bir üründür.Wulong veya Wu long olarakda isimlendirilir. Mana olarak kara ejderha çayı diye bilinir.
Oolong çay yaprakları 
Çay kültürünün çok egemen olduğu çinde bu çay günün ilk ışıklarında güneş doğmadan toplanır. Toplanma zamanına şöyle karar verilir Yapraklar %30 civarı kırmızı ve %70 civarı yeşilse toplanmaya en uygun zamandır herzaman çay ağacının son filizinden 3 yaprak kopartılır. toplanan bölgede tekrar hasat 48 saat sonra yapılır. Çay hem yeşil hemde odun ateşinde kurutularak siyah şekilde ikram edilir ( bu bilgi çinden bir arkadaşımdan)

Bu çay sağlıklı hafif yumuşak güzel kokulu ve lezzetlidir en azından çinlilere göre öyle..İlginçtirki çay çinden ziyade pazarlanan batı ülkelerinde daha popüler hale gelmiştir. Antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Büyük bir yeşil çay kültürüne sahip olan çinde bu türde yeşil çaylar kapsamında dile getirilmektedir.
Batıda kanser ve kalp rahatsızlığı ve kilo kontrolü için sıklıkla kullanılmaktadır. Bu çay hakkında söylenenler büyük oranda abartıda olsa Amerikada marrylan üniversitesinin yaptığı araştırmalarda Metebolizma hızını artırdığı şeker isteğini bastırdığı ve ödem attığı tesbit edilmiş.

Kafein içerdiği için küçük miktarlarda hazırlanıp demlenmeli ve ve normal yeşil çaya göre 1-2 dakika daha uzun deme bırakılmalı.




Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget