cinsel islev bozukluğu cinsel isteksizlik

Cinsel İşlev bozukluğu

Cinsel arzu veya tepki ile alakalı tüm sorunlara genel manada verilen addır.Ve çok geniş bir yelpazeyi kapsar.
Erkeklerde genel manada bu Erektil disfonksiyon olarak görülür erken veya geç boşalma veya sertleşme problemi şeklinde. Bayanlarda ise Ağrılı cinsel ilişki vajina spazmları ve isteksizlik olarak kendini gösteriri. Her iki cinstede stres diğer sorunları tetikliyor olabilir. Toplumda evli olan her 100 çiftten ortalam 70 i bu tür problemleri çok sıklıkla yaşamakta ve doktora gitmekten veya bitkisel yada tıbbi yardım almaktan çekinmektedirler

Belirti ve septomları

  • Erkeklerde erken boşalma veya orgasm öncesi sertleşme sorunu
  • Erekte olamam problem sertleşme problemi
  • Cinsel ilişki sırasında ağrı
  • Cinsel istek eksikliği veya kaybı
  • Üriner sistem problemleri
  • Orgasm olmadaki zorluk 
  • Vajinal kuruluk
Bu durumlar neden olabilir
Cinsel işlev bozukluğu geçici veya uzun süreli olabilir. bu durum bir çok farklı nedenden dolayı açığa çıkabilir
Yaş elbetteki faktördür ama ana neden değildir. Toplumumuzda Kadına sosyopsikilojik olarak üstü kapatılan sorunlar yumağı bu tür problemlere her zaman davetiye çıkartabilir.
Bunların haricinde
Bazı antidepresan ilaçların yan etkileri
Şeker ilaçlarının bir çoğunun yan etkileri
Hormonal dengesizlikler
Uyuşturucu alkol ve sıgara tüketimi
depresyon Anksiyete ve diğer psikolojik sorunlar
Stresli iş ve aile yaşantısı
Diyabet ve kroner kalp hastalığı gibi bazı ciddi durumlar

Uygulanan tedavi seçenekler
Ülkemizde Aile psikoloji destek üniteleri yoktur. Biz bunları genelde amerikan filmlerinde izleriz. Mahrem bir konu olduğu için ne doktora nede uzman birine başvurur genelde derdimizi anlattığımız en yakın arkadaşımızdan bize yardımcı olması isteriz. Lakin Böyle durumlarda doktor veya eczacı veya aktardan bir çok şey alabiliceğimizi unutmamak gerekir. Varsa diğer sağlık sorunlarımızı anlatarak erektil bozukluk sertleşme problemi için çok etkili ürünler alabiliriz. 
Örnek vermek gerekirse: Sildenafil (Viagra), Tadalafil (Cialis), Verdenafil ( Levitra) veya epimedyumlu macun türleri cinsel istek artırıcı ürünleri güvendiğiniz eczane ve aktardan alabilirsiniz.

Bayanlar için durum çok daha farklı olmakla birlikte Cinsel isteksizlik için özel kahveler ve damlalar satılmaktadır

Beslenme programı
Evvela C vitamini desteği almamız şart C vitamini kapsülleri tüketin veya kuşburnu marmelatı yiyin günlük bir çorba kaşığı bu hem erkeklerde hemde kadınlarda libidoyu artırdığı tesbit edilmiş bir şeydir

Esansiyel yağ asitleri: Çuha çiçeği yağı, Balık ve Hodan yağı gibi yağlar günlük tüketilebilir

Dehidroepiandrosteron (DHEA), vücudun böbreküstü bezleri tarafından üretilen bir hormondur, Hem erkeklerde hemde kadınlarda genital bölgeye kan pompalamak içinçok önem arzetmektedir

L-arginin: ereksiyon problemleri için çok değerlidir

Ginkgo ( Ginkgo biloba bir çalışma etkisi bulundu rağmen), dolaşımını artırır ve cinsel fonksiyon artırabilir. Ginkgo bazı kan inceltici ilaçlar (antikoagülan) etkilerini artırabilir, bu nedenle ginkgo almadan önce doktorunuza danışın.

 Kore kırmızı ginseng ( Panax ginseng ) bir çift-kör araştırmaya göre, ED olan erkeklerin cinsel fonksiyon geliştirmek yardımcı oldu. Çalışmada insanların tedavi 8 hafta sonra 2 hafta çıkardı. Ginseng bir uyarıcı ve uykusuzluk olan kişiler, otoimmün hastalıklar, şizofreni, kalp hastalığı, kanama bozuklukları, ve bu meme veya prostat kanseri gibi hormona duyarlı kanserleri için doğru olmayabilir. Ginseng kan sulandırıcı ve insülin gibi ilaçlar bir dizi ile etkileşime girer. Almadan önce doktorunuza danışın.

 Maca ( Lepidium meyenii ) bir araştırmaya göre, erkeklerde cinsel isteği artırmak olabilir. Maca binlerce yıldır Peru'da bir sebze olarak büyümüş oldu. Ancak, daha fazla çalışma, güvenli olup olmadığını düşük libido için çalışıyor ve görmek için gereklidir.

Palmetto (Testere Serenoa repens ) ve Pygeum africanum cinsel sorunları prostat hastalığı nedeniyle eğer yardımcı olabilir. Palmetto kan inceltici dahil olmak üzere, bazı ilaçlar ile etkileşime girebilir, bu nedenle doktor gözetiminde olmadan yapmayız gördüm.

Yohimbe (Pausinystalia yohimbe) bazı yohimbin hidroklorür, erektil disfonksiyon tedavisinde kullanılan bir reçeteli ilaç bulunan bir kimyasal içerir. Bununla birlikte, birbirinden farklı olabilmektedir. Sağlık kuruluşu gözetiminde olmadan Yohimbe almayın. Yüksek dozlarda tehlikeli ve yohimbe çeşitli ilaçlarla etkileşim ve bazı tıbbi sorunları olan kişiler için güvenli değildir. :

Kadınlar için Arginin, ginseng, ginkgo ve damaina ( Turnera diffusa) , artı Argin-Max adlı bir formülasyonunda bazı vitamin ve mineraller, bir çalışmada etkinlik gösterdi. Yüksek tansiyon, böbrek veya karaciğer hastalığı, ya da kan-tiner veya diyabet ilaçları almak olan kişiler arginin almamalıdır.

Ginseng bir uyarıcı ve uykusuzluk olan kişiler, otoimmün hastalıklar, şizofreni, kalp hastalığı, kanama bozuklukları, ve bu meme veya prostat kanseri gibi hormona duyarlı kanserleri için doğru olmayabilir. Ginseng kan inceltici ve insülin gibi ilaçlar bir dizi ile etkileşime girer. Ginseng veya arginin almadan önce doktorunuza danışın.
Kore kırmızı ginseng ( Panax ginseng ) bir araştırmaya göre, menopoz dönemindeki kadınlarda cinsel uyarılma geliştirilmiş. Ginseng bir uyarıcı ve uykusuzluk olan kişiler, otoimmün hastalıklar, şizofreni, kalp hastalığı, kanama bozuklukları, ve bu meme veya prostat kanseri gibi hormona duyarlı kanserleri için doğru olmayabilir. Ginseng kan sulandırıcı ve insülin gibi ilaçlar bir dizi ile etkileşime girer. Almadan önce doktorunuza danışın. 

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget