Bitkiler yararlı ilaçlardır
Hiç şüpheniz olmasınki ilaç şirketleri kendi benzersiz moleküllerinin bitkisel ilaçlarda çok daha güçlü, çok daha iyi ve çok daha etkili olduğunu söylüyorlar. Bu ilaçların çok daha güçlü olduğuna tüm kalbimle katılıyorum. Gerçektende bu ilaçların çoğu zaman çok daha güçlü ve bitkisel kökenlerinin sahip olamayacağı kadar kötü yan etkileri var.
Çok daha iyi olduklarına gelince bunun her zaman doğru olduğunu söylemek güç. Bazı çalışmalarda bitkisel ilaçların çok daha iyi performans gösterdiği son derece aşikardır. örneğin araç tutmasını önleyici tedavide zencefil Dramamine olarak bilinen ilaçtan çok daha üstün görülüyor.
Doktorlar tarafından ortaya atılmış varsayımları, ilaç şirketlerinin reklam ve promosyon kampanyalarını, ve tüm dünyada kabul gören dar fikirli kısıtlayıcı ilaç onaylama prosedürlerini aşmak için çaba gösteriyoruz. Tüm çabamız doğal ve yeşili düşünmek: İlaç şirketlerinin kazandıkları paranın yeşilini değil klorofilin yeşilini düşünmek klorofilin temizleyici güçlendirici gezegenimize nefes aldıran yeşilini ve doğayı düşünmek. İlaç firmalarını yöneten kavram ekonomidir. Yeşil eczaneyi ise doğa ve doğallık kavramı yönetir.
Önce güvenlik
Öncelikle bitkisel ilaçların tamamen tehlikesiz olmadığını itiraf etmeliyim.
bitkilerden fayda sağlamak için bir takım temel bilgileri içeren bir alt yapımız olmalıdır. Sonrada gittiğiniz aktarın bilgisine olan güveniniz ve kullandığınız bitkilerin güvenilir olması gerekmektedir bunun gittiğiniz doktora ve aldığınız ilaca duyduğunuz güvenden hiç bir farkı yoktur. Büyük bir oranda yaklaşık %99 bitkisel ilaçlar aldığınız kimyevi ilaçlara göre daha güvenilirdir. çünkü daha hafiftirler ve bir yan etki olsa bile şiddeti yüzlerce kezdaha düşüktür.
kimyevi içerik olarak birbirinden faklı 300.000 in üzerinde bitki olmasına rağmen %10dan daha az bir bölümü labaratuvar ortamlarında incelenmiştir. Bu gün aktarlarda satılan nerde ise tüm bitkilerin farmakolojik özellikleri ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. Bunu bizim kurumlarımız yapmamış olsa dahi inceleme yapılmadığı manasına gelmez. Lakin Her doktor eczacı ve diğer meslek insanları gibi aktarlarda hatalı ürünler verebilir.
Sorunları anlamak.
Hangi bitkisel ilacı kullanırsanız kullanın ilaçtan ne tür etkiler beklemeniz gerektiği hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenmenizi tavsiye ederim. eğer beklenmedik bir etki görür iseniz her ne alıyoriseniz kesin ve uzman bir herbaliste danışın. buna ek olarak bitkileri kullanmak isteyen herkese şu aşağıdakiler tavsiye ederim
Teşhisin doğru onduğundan emin olun.
Şifalı bitki tutkunları kimi zaman hastalıkları bitkisel ilaç ile iyileştirebildikleri gibi bu hastalıklara teşhis koyabilecekleri gibi bir düşünceye kapılırlar. fakat teşhis koymak başlı başına bir sanattır ve en iyisi bu işi eğitimini almış doktorlara bırakmaktır. Hastalığı teşhis ettmek hiçte kolay değildir ve kimi zaman en iyi doktorlar bile bu konuda hata yapabilirler. insan öncelikle teşhisten emin olmalıdır. sonra doktorunuz ile tedavi yöntemleri üzerinde konuşun tedavi kimyevi ilaçlar ile mi bitkilerlemi yoksa bu ikisinn kompozisyonu ilemi olmalı egzersiz ve beslenme nasıl olmalı öğrenin. bizim memlekette bitkiler doktorlar için öcü olduğu için bitkisel tedavi seçeneklerini sormayın azar işitebilirsiniz.
Etkileşimlere dikkat edin
Kimyevi ilaçlar kimi zaman bazı yiyecekler ve diğer ilaçlar ile alındığında ters etkiler doğurabilir. mesela MAO inhibitörleri olarak bilinen antidepresanlar şarap peynir gibi bir çok yiyecekle girdiği reaksiyonlar.
tıpkı bunun gibi sarı kantaronda bir MAO inhibitörüdür ve devamlı içen insanlarda bununla etkileşen yiyecekleri öğrenmelidir
İletişim hatlarını açık tutun
Bir çok insan doktorların ve herbalistlerin verdikleri öğütleri tutar. Doktor uykusuzluğunuz için uyku hapı verdi herbalistiniz ise yatıştırıcı aromaterapik yağların karışımı ile ılık bir banyo önerdi bunda bir sorun yok ikisi bir arada kullanılabilir
lakin doktorunuz size bir antidepresan vverdi ve aktarınızda aynı etkiyi yapacak sarı kantaron verdi ikisi bir arada kullanılmamalıdır.
yada doktorunuz size kalp krizi riskinden korunmanız için günde yarım aspirin komadin veya wolfarin verdi sizde keklik üzümü çayı veya söğüt kabuğu çayı içiyorsunuz ikiside aynı işi yapacağından birlikte kullanmamanız gerekmektedir. çünkü kanama durumunda kanınız pıhtılaşmayabilir.
Aşırılık sorunundan kaçınak için herbalistinizi hangi ilacı kullanırsanız kullanın bilgilendirin.
Sağlıklı ve mutlu yaşamlar
Yorum Gönder
yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.