sinüzit derdine dogal cozum

SİNÜZİT DERDİNE SON VEREN 100 YILLIK AİLE GELENEĞİ DAMLA
Yaşadığımız şehrin doğal ikliminden dolayı rüzagarı çok fazla almakta ve yükseklik ovada 760 mt. Dağ köylerinde ise rekam 1500 mt kadar çıkıyor. Bu durum Amasyanın Merzifon ilçesi sakinlerinin büyük bir kısmının asırlardır geniz akıntısı ve sinüzit sorunları ile baş etme yöntemleri aramaya itmiştir. Hafızoğulları ailesi olarak Büyük dedem Alişan Hafızoğlu Yıldırım bu dertten muzdarip olan insanlara 4 adet bitkinin usaresinden bir damla hazırlayıp şifa bulmalarına ömrü elverdiği müddetçe yardım etmiş. Sonrasında ise benim çocukluğumdan hatırladığım Bağ yaprağı yara otu dediğimiz bitkinin bahçemizde yetiştirilip usaresinin bir çok bakteri sorunu için kullanılıyor olmasıdır. Son bir kaç yıla kadar hiç sinüzit sorunu veya geniz akıntısı problemi yaşamadığım için tarifimiz biraz atıl kalmıştı. Derdi yaşayan dermanı içinde yoğun çaba sarfettiğinden dolayı bu aile geleneğini tekrar hayata geçirmeye başladık. Kullandığımız bitkileri aşağıda resimleri ve faydaları ile paylaşacağız.

Acıbadem hastenisinin sitesinden aldığımız bilgiye göre 
Nezle ya da gribin ardından baş ağrısı, burun tıkanıklığı, burun ve genizden sarı-yeşil renkli akıntı, halsizlik ve adaptasyon güçlüğü gibi belirtiler veren sinüzit; tüm mevsimlerde görülse de, en çok kış aylarında etkisini gösteriyor. Kişilerin yaşam kalitesini düşüren sinüzit medikal veya cerrahi tedaviye çok iyi yanıt veren bir hastalık. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Battal Tekin; sinüzitin belirtileri, ile sinüzitten korunma yollarını anlattı.

Sinüs nedir?
Sinüsler, kafa kemiklerinin içine yerleşen ve ağızları (yani kanalları) burun içine açılan, içi hava dolu kemik boşluklarıdır. Doğumdan sonra bir kısmı (ethmoid ve maksiler sinüsler) oluşur, diğerleri sonradan oluşur ( sfenoid ve frontal sinüsler ) ve ergenlikte tamamlanır. Sesin tınısını, karakterini sağlamasının yanı sıra burundan geçen havanın nemlenmesine ve vücut ısısına yaklaşmasına, içi hava dolu olduğu için kafanın ağırlığını azaltıp (sinüzit hastalarının başında bir ağırlık hissetmeleri) ve başın dik durmasına yardımcı olurlar.

Sinüzit nasıl oluşur?
Sinüs boşluklarını kaplayan mukozanın viral, bakteriyel ve mantar gibi etkenlerle iltihaplanmasına sinüzit deniyor. Sinüzitler; 2 haftadan kısa sürerse akut sinüzit, 2 ile 12 hafta arası sürerse subakut sinüzit, 12 haftadan uzun sürerse kronik sinüzit olarak adlandırılıyor.

Sinüzit oluşumunu etkileyen en önemli faktörler; bağışıklık sistemi ve buna bağlı sık üst solunum yolu enfeksiyonları, burun ve sinüs anatomisi (burun kemiği veya kıkırdağının eğri olması burun eti büyüklüğü veya sinüs kanallarının kapalı olması, burun ve sinüs tümörleri), özellikle çocuklarda geniz eti büyüklüğü, alerjik rinit ve kirli hava (sigara) sayılabilir.

Yukarıdaki resimde  sağlıklı ve enfekte olmuş sinüsler ve burun yapısı sinüs kanalları görülmektedir. Enfekte olmuş sinüsler belli bir oranda boşaltıldığında şikayetlerimiz büyük oranda geçmekle bereber Hafızoğlu sinüzit damlası kullanıldığında sinüzlerin tekrar enfekte olmasının önüne uzun bir zaman geçilmektedir. 

Hazirlanabilecek sinuzit damlası icerigi

ÇÖREK OTU %70 oranında (Nigella sativa): çörek otu takribi kırk ikibinin üzerinde çalışmaya konu olmuş bir bitki olur hadisi şerif ilede müjdelenmiş bir şifa kaynağıdır. Yapılan klinik çalışmalarda çörek otu yağının ve usaresinin yani sıvı extraktın antibiyotiğe dirençli bakteri türlerinde antibakteriyel ve antimikrobiyal etki gösterdiği tesbit edilmiştir arzu eden tıp literatüründeki çalışmayı okuyabilir
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5372484/ bu çalışma  Finding Novel Antibiotic Substances from Medicinal Plants – Antimicrobial Properties of Nigella Sativa Directed against Multidrug-resistant Bacteria yani şifalı bitkilerden yeni antibiyotik bulma çalışması bir çok antibiyotiğe karşı dirençli bakterilerin çörek otu ile yok edilmesini incelemktedir. Bizim sinüzit damlasında çörek otu özü burundan alındığında sinüslerde bakteri üremesini engellediği gibi sinüs duvarları tutunmasınıda engellemektedir bundan dolayı sinüslerin içindeki bakteriler burundan boşalmakta olup tekrar bakteri üremesinin önüne geçilmektedir. 

DAMAR OTU %5 oraninda (Plantago Lanceolata) : Anadoluda asırlardır bakteri kapmış yaranın üzerine lapa şekline konularak yaranın iyileşmesini sağlayan bu bitki dünya genelinde bir çok klinik çalışmaya konu olmuştur.  Yapılan klinik çalışmalar bu bitkinin özütünün yoğun miktarda antiimflamatuar etki gösterdiği tespit edilmiş olup özellikle sinüs kanallarındaki bakterilerin burundan boşalmasını sağlamaktadır. 
aynı zamanda çok iyi bir antibakteriyel olup bakterileri yokk ettiği ile alakalı almanyada yapılan çalışmada alt linkte yer almaktadır 


PROPOLİS ÖZÜTÜ %24 oraninda ve ÇAY AĞACI yagi %1 oraninda :Son yıllarda tıbbın üzerinde durduğu en değerli bitkilerden biri olan propolis en etkili antibiyotki türüdür ve arı tarafından üretilmiş olup tamamen organiktir. 
Özellikle ağız içi sağlığı geniz akıntısı ve sinüs sorunu için yapılan bir çalışmada avusturyada sağlık bakanlığı tarafından onaylanmıştır
Bakteriler sinüs duvarlarına tutunamaz damar otu ile aşağı çekilir ve propolis ile yok olma evresine girer. 

Bu damla uzun yıllardır sayısız insan için hem doğal hemde güvenli bir tercih olabilir 

Kullanım bilgisi: Yetişkinlerde günlük iki damla sağ iki damla sol burun deliğine özellike burnun iç kısmının sağına ve soluna sürere kullanılması tavsiye edilir direk genze gidecek şekilde değilde iç duvarlara sürmeye çalışın. Çocuklarda uygulamaya müsait değildir 

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget