ginko biloba nın faydaları

Tanımı: Folium Ginkgo consists of the dried whole leaf of Ginkgo biloba L.
(Ginkgoaceae).
Farklı ülkelerdeki farklı isimleri
Eun-haeng, gin-nan, ginkgo, ginkgo balm, ginkgo leaves, ginkyo, ginan, icho,ityo, kew tree, maidenhair tree, pei-wen, temple balm, yin guo, yinhsing

Çinde avustralyada asyada amerikada yetişebilen bir bitkidir.En önemli etken maddesi ginkolides tir ve içinde flavinoidlerde barındırır. iyi kurutulmuş bitkiler %0.06  ile %0.023 arası ginkolides barındırır. ve %0.026 bilobalide barındırır.

Tıbbi kullanım şekilleri ve faydaları:
ginko biloba bitkisi klinik verilerle desteklenen çalışmalara sahiptir. Bellek kayı, konsantrasyon bozukluğu, depresif duygusal durum, Baş dönmesi kulak çınlaması ve baş ağrısı, için tıbbi olarak kullanılabilir.

yürümekte zorlanan insanlarda yürüme mesafelerinin artırımı içinde bitki oldukça idealdir.periferik arter tıkanıklığı olan kişilerde topallamaların önüne geçer. Raynaud hastalığı, akrosiyanoz ve post- flebit sendromu için tedavi edebilme özelliğine sahiptir.
Aynı zamanda özellikle orta kulak hastalıkları için kulllanılır. Kulak çınlaması baş dönmesi dengekaybı gibi durumlar için çok faydalalıdır.

Halk hekimliğinde dünyanın bir çok bölgesinde kronik bronşit tedavisinde de destekleyici olarak kullanılmaktadır. Mantar hastalıklarında artrit tedavisinde de kullanılır.

ilaç miktarları bilgisi Kurutulmuş ekstrakt (dozaj formları olarak açıklandığı gibi), 120-240mg günde 2 defa tok karına  (2), 40 mg ekstrakt  17 gr
yaprak ile eşdeğerdir. Sıvı ekstresi (1: 1), 0.5 mi, günde 3 defa

References
1. DeFeudis FV. Ginkgo biloba extract (egb 761): pharmacological activities and clinical  applications. Paris, Elsevier, Editions Scientifiques, 1991:1187.
2. Hänsel R et al., eds. Hagers Handbuch der pharmazeutischen Praxis, Vol. 6, 5th ed. Berlin, Springer-Verlag, 1994.
3. Squires R. Ginkgo biloba. Australian traditional medicine society (ATOMS), 1995:9–14.
4. Huh H, Staba EJ. The botany and chemistry of Ginkgo biloba L. Journal of herbs, spices and medicinal plants, 1992, 1:91–124.
5. Farnsworth NR, ed. NAPRALERT database. University of Illinois at Chicago, IL, August 8, 1995 production (an on-line database available directly through the University of Illinois at Chicago or through the Scientific and Technical Network
(STN) of Chemical Abstracts Services).
6. Keys JD. Chinese herbs, their botany, chemistry and pharmacodynamics. Rutland, VT, CE Tuttle, 1976:30–31.
7. Pharmacopoeia of the People’s Republic of China (English ed.). Guangzhou, Guangdong Science and Technology Press, 1992:64.
8. Melzheimer V. Ginkgo biloba L. aus Sicht der systematischen und angewandten Botanik. Pharmazie in unserer Zeit, 1992, 21:206–214.
9. Van Beek TA, Lelyveld GP. Thin layer chromatography of bilobalide and ginkgolides A, B, C and J on sodium acetate impregnated silica gel. Phytochemical analysis, 1993, 4:109–114.
10. Hasler A, Meier B, Sticher O. Identification and determination of the flavonoids from Ginkgo biloba by HPLC. Journal of chromatography, 1992, 605:41–48.
11. Hasler A, Meier B. Determination of terpenes from Ginkgo biloba by GLC. Pharmacy and pharmacology letters, 1992, 2:187–190.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget