cilt lekelerine bitkisel çareler

Aman, yüzünüz leke kapmasın!
DİLEK GÜRAY
Geçmişte yüze güzellik kattığına inanılan benleri, çilleri ve cilt lekelerini günümüzde pek çok kişi, sorun olarak görüyor. Güneşin yüzünü göstermesi ile birlikte daha da artan cilt lekeleri ve çillerden kurtulmak o kadar da zor değil.


Güneşin yüzünü göstermesi iyi hoş, ama kadınlar için bir o kadar da rahatsızlık verici. Çünkü sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak isteyen kadınların güneş ışınlarıyla beraber yüzlerinde leke ve çiller oluşabiliyor. Oysa yüzündeki benleri ve çilleri seven insan sayısı giderek azalıyor. Yaş ilerledikçe de bunlar birer sorun olarak karşımıza çıkabiliyor. Dış görünüşün büyük önem kazandığı günümüzde kadınlar, benlerinden, çillerinden ve lekelerden kurtulmak için çalmadık doktor kapısı bırakmıyor. Yüze sürülen kremler, maskeler, peelingler yetmiyor artık, lazer gibi çeşitli cihazlarla silme işlemleri bile yapılıyor.
Cilt lekelerinin pek çok sebebi mevcut. Bazen doğuştan gelen doğum lekeleri olabileceği gibi sonradan hamilelik, yaşlılık gibi sebeplerle ya da güneşe bağlı lekeler de oluşabiliyor. Akne izleri de hoşa gitmeyen görüntüler oluşturabiliyor. Ayrıca genetik yatkınlık, mantar gibi enfeksiyon hastalıkları, yanlış kozmetik kullanımı ve bazı ilaçlar yüzde olumsuz görüntülere yol açabiliyor. Cildimizde görmeye dayanamadığımız bütün bu problemlere yeni geliştirilen dermokozmetik ürün grubu AFA’lar çare olabiliyor. Üstelik sadece lekeleri gidermekle kalmıyor, kırışıklıkları da düzeltiyor. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Makbule Dündar’a göre AFA’larla uygulanan peeling, ciltte anti-aging etkisi oluşturuyor. 6 seans sonunda kırışıklıkları azalttığını ve lekelerin tedavi edildiğini söyleyen Dündar, AFA’nın en hassas ciltlerde dahi uygulanabileceğini ve güneş hassasiyeti oluşturmayacağını vurguluyor.

Yeni geliştirilmiş bir dermatokozmetik ürünü olan AFA’lar cildi yaşlanmaya karşı koruyor ve yaşlılık belirtilerini geriletiyor. Çeşitli nedenlere bağlı gelişen cilt lekelerinin ve aknenin tedavisinde, gerek tek başına gerekse mevcut tedaviye destek olarak kullanılabiliyor. Ayrıca cildi yenileyip, yoğun nem tutucu etki bırakıyor.

AFA Peeling nasıl uygulanıyor?

En az 6 hafta bir uzman denetiminde AFA Gel seansı uygulanıyor. Seanslar haftada bir ya da iki haftada bir kez uygulanıyor. Kür tamamlandığında uzmanın önereceği ürünler evde kullanılıyor. Bu uygulama istenirse 6 ayda bir tekrar edilebilir.

Cilt lekeleri ve akne izleri için doğal reçeteler
* Yumurta akı ve rendelenmiş limon kabuğu krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan krem, banyodan bir saat önce masaj yapılarak cilde sürülür.

* Elma suyu, limon suyu ile karıştırılır. Hazırlanan bu karışıma zeytinyağı ve süt ilâve edilerek kaynatılır. Elde edilen pomat soğuduktan sonra cilde masaj yapılarak sürülür.

* Rendelenen havuçtan elde edilen su, killi toprak ile karıştırılır. Hazırlanan bu karışıma zeytinyağı ilave edilerek sürülecek kıvama gelinceye kadar yoğrulur. Bu merhemden tedavi süresince, günaşırı lekeli cilde sürülür.

* Bir kaba yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi koyup kaynatın. Daha sonra bu su ile yüzünüze buhar banyosu yapın. Ayrıca yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü 3-4 günde bir silebilirsiniz.


Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget