boyun da çizgi oluşumunu nasil önlenir

Boyunda çizgi oluşumunu önleme

İhmal edildiği taktirde, yoğunlaşan yaşlanma izlerini hemen yansıtır. Boyun güzelliği bir cilde bağlı olduğu kadar, uygulanan bakıma da bağlıdır. İşte bu uygulamalardan bazıları:

1-Bakış açınız, boynunuzu düzgün tutmanıza yardımcı olabilir. Mümkün olan en geniş alanı görecek ve vücutla dik açı oluşturacak şekilde bakın.

2- Boynunuzu omuzlarınız arasına gömmekten veya çenenizin altına sıkıştırmaktan kaçının. Bu hareketlerin cezası, erken kırışık oluşumudur.

3-Boynunuzu uyurken de düz tutabilmek için, alçak bir yastık kullanmak en iyisidir.

4-Yüzünüzle beraber boynunuzu da nemlendirmeniz ve beslemeniz gerektiğini unutmayın. Hatta, boynunuza daha fazla özen göstermelisiniz. Bu bölge, terleme ile kolayca tahriş olur.

5- Günboyunca, boynunuzu ileri doğru uzatıp germek ve başınızı soldan sağa ve sadan sola döndürmek gibi basit egzersizler yapın.

6-Esnek ve gergin bir boyuna kavuşmak için yapabileceğiniz spor ise yüzme.

7-Boyun deriniz sarkmaya ya da bu kısımda çizgiler belirmeye başlamışsa, fularla gizlemenize gerek yok. Özel bir bakım uygulayın yeter.

·Temizleme sütü ya da nötr sabun yardımı ile temizleyin.

·Sofratuzu ve zeytinyağı ile hazırlayacağınız bir karışımla peeling uygulayın

·Besleyici ve güçlendirici bir maske uygulayın.

·15 dakika sonra, cildi temizleyin ve fazla hırpalamadan, nazik hariketlerle masaj yapın. Aşağıdan yukarı ve yukarıdan aşağı doğru parmaklarınızla hafif hafif vurun ve işaret parmaklarınızı sırayla çene altına kaydırın.

Bir kadının yaşını belli eden bölümlerin başında gelir boyun. Son derece hassas bir yapıya sahip olduğu için de büyük özen ister. Güzel bir boyuna sahip olmak için, biraz vakit ayırmak, biraz da özen göstermek yeterli...
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte, tüm kış üzerimizde bir yük gibi taşıdığımız giysilerden de kurtulduk. Tiril tiril yazlıklar, ince askılı bluzlar sokakları süslemeye başladı. Belki de boğazlı kazakların altında hiç önemsemediğimiz boynumuz da, yeniden gün ışığına kavuştu. Peki acaba nasıl görünüyor? Ona gerekli özeni ve bakımı yaptık mı? Evet, kozmetik dünyasının bizlere sunduğu binbir çeşit ürün arasında karar vermeye çalışırken, hiç aklımıza gelmeyen boynumuz da aslında güzelliğimizin bir parçası ve bakımı gerçekten hak ediyor...

Özellikle yaş ilerledikçe, kendisine hor davranılmasının acısını çıkarırcasına kötü bir görünüme bürünür boyunlar. Fakat önlemi baştan almak ve ilerde "keşke" dememek için boyun bakımına zaman ayırmakta fayda var...

Asla kurumamalı
Dış etkenlere karşı yüzümüzden daha dayanıksız olan boyun bölgesindeki kasların, canlılığını korumaya dikkat etmek gerekiyor. Özellikle boyun derisi asla kurumamalı. Boyun bakımı için hazırlanmış kremler, dokuları beslediği gibi, aynı zamanda ölü hücreleri de yok eder. Ayrıca kırışıklıkların oluşumuna da engel olurlar.

Boyun derisi son derece yumuşak ve yağ açısından da fakirdir. Gergin kalması için, bu bölgedeki kaslar iyi çalışmalı, aksi takdirde boyunda yatay çizgiler oluşur.

Gece yatmadan önce boyun bölgenize önce tonik ardından da besleyici bir krem uygulamalısınız. Bu krem, cildin yorgunluğunu giderir. Bu işlemin ardından da boynunuza masaj yapabilirsiniz.

Masaj yaparken elinizle boynunuza daireler çizebilirsiniz. Bu hareketi boğazdan enseye doğru yapın. Sağ eliniz sol, sol eliniz ise sağ tarafta olmalı. Önce kırışıklıkları parmak ucunuzla ovuşturun. Daha sonra da yüzün alt çevresini baş ve orta parmaklarla hafifçe sıkıştırın. Elinizin ters kısmını kullanıp çenenin altına vurarak da masajı tamamlayın.

Derinin üzeri sürekli olarak yenilenir. Bu bölgenin fırçalanması deriye esneklik kazandırır. Fakat kullandığınız fırçanın kılları naylon değil, tamamen bitkisel olmalıdır. Fırçalama işleminin bir faydası da, kan dolaşımını arttırması ve daha sonra sürülecek maddelerin deri altına sızmasını sağlamasıdır.

Losyon kullanın
Canlılığını kaybetmiş dokular için gerekli şeylerin başında ise, uyarıcı losyonlar gelir. Bazı bitki özleri kan dolaşımını rahatlatıcı özelliklere sahiptirler. Losyonların deriye işlemesi ise, esnek saplı ve ucuna pamuk sarılmış bir fırçayla olabilir.

Boynunuzun en büyük düşmanları arasında, içinde bergamut bulunan losyon ve kolonyalar gelir. Nedeni ise, bergamutun alkolle karıştığı zaman boyunda lekeler meydana getirmesidir.

Boynu uzun süre güneşte tutmak da son derece zararlıdır. Eğer tatilde iseniz, mutlaka boyun derisini güneşten koruyacak bir krem kullanmalısınız. Hatta güneş altında kaldığınız sürece bu kremi birkaç kez sürmenizde de fayda var.

Boyuna özel jimnastik
Boyun için jimnastik önemlidir. Fakat ters hareketler son derece zararlı sonuçlara varabilir. Biz de bunun için sizlere kolay, fakat faydalı birkaç öneri veriyoruz.

Başınızı önce öne doğru eğin. Sonra yavaşça sağa ve sola çevirin. Bu hareketi 10 defa tekrarlayın. Birkaç saniye dinlenip, bu defa da tersten tekrarlayın.

Başınızı arkaya doğru atarak ve boyun kaslarını gergin tutarak, dairesel bir hareket yapın. Bunu da 10 defa tekrarlayın.

Yere oturun ve bacaklarınızı göğsünüze değecek şekilde kıvırın. Başınızı öne doğru eğin ve boyun kaslarınızı yukarı doğru kaldırarak, omuzlarınızı kaldırmadan ve gevşek tutarak başınızı yukarı doğru hafifçe kaldırın. Ardından başınızı geriye sarkıtın ve biraz bekleyin. Bu arada ağzınızı aralayıp kapatın. Son olarak ise başınızı, yine boyun kaslarınızı gererek düzeltin. Böylece, başınızı çalışırken öne doğru dik tutmanın yarattığı deri, kas gevşemesi ve sarkma yok olmuş olur. Bu hareketi de 10 defa tekrarlayın.



Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget