on-adimda-kalbinizi-koruyun

10 adımda kalbinizi koruyun
ESRA TÜZÜN

1. Sağlıklı beslenmeye çocuk yaşlarda başlanması gerektiğini unutmayın.
2. Boyunuz ile kilonuz arasındaki orana çok dikkat edin.
3. Kadınsanız menopozunuzu mutlaka geciktirin.
4. Fiziksel aktivitenizi artırın. Tembellikten ve aşırı stresten uzak durmaya çalışın.
5. Mesleğiniz konusunda hiçbir zaman beceri ve olanaklarınızı zorlamayın.
6. 20 yaşından sonra hiç olmazsa bir kez kan yağları (Kolesterol, trigliserid, HDL, LDL), Lp(a), homosistein ve HS-CRP kontrolü yaptırın.
7. Aile hikayenizde erken kalp hastalığı varsa ya da diyabet veya yüksek tansiyon hastası iseniz 30; değilseniz 40 yaşından sonra her yıl kan yağları (kolesterol, trigliserid, HDL, LDL), Lp(a), homosistein kontrolü ve efor testi yaptırın.
8. Kendinizle, yaşamla, ailenizle, eşinizle, dostlarınızla barışık olun. A tipi (Çabuk karar veren, hırslı, kavgacı, acele hareket eden) kişiliğiniz varsa yavaşlayın.
9. Sigara içmeyin.
10. Hastalığınızın sizde yarattığı psikolojik etkileri veya çevrenizle ilgili sorunlarınızı bir psikiyatri uzmanı ile görüşün.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget