seylan-cayinin-cinsel-etkileri

Seylan çayının çok yararı var
Prof Erdem YEŞİLADA

Birkaç haftadır sürdürdüğüm yazılarımda cinsel sorunlara çare olduğu ileri sürülen ‘bitkisel afrodizyaklar’ın etkilerini bilimsel olarak değerlendirmeye çalıştık. Şüphesiz, küreselleşen dünyamızda dünyanın bir diğer ucunda bulunan bitkilerin de ülkemizde pazarlanabildiğini biliyoruz. Benim incelediklerim, bu amaçla etkili olduğu ileri sürülen ve pazarlanan çok sayıda ürün arasında ülkemizde daha çok tanınanlar.

Çok yeni yayınlanan bir çalışmanın sonuçları oldukça ilginç; bildiğimiz ‘kara çay’ın hiç cinsel sorunlar üzerinde etkili olabileceğini düşünmüş müydünüz? Sri Lanka ya da eski adıyla Seylan, bildiğiniz gibi çayıyla meşhur. Seylan adasındaki halk hekimleri tarafından, cinsel ilişkiden bir saat önce, yüksek yerlerde yetişen yapraklardan hazırlanan Seylan çayının ince toz (no.1) tipi ile hazırlanan çaydan 1-2 bardak içilmesi durumunda cinsel gücü artırdığı ve erken boşalmayı önlediği ileri sürülüyor.

Bu öneriyi araştırmak amacıyla yürütülen bir bilimsel çalışmada, iki gram çayın bir fincan (100 ml) kaynar su içerisinde beş dakika bekletilmesi suretiyle hazırlanan çay numunesi 1.5, 3 ve 9 fincan çaya eşdeğer miktarlarda erkek sıçanlara verilmiş. Bir hafta uygulama sonucunda düşük miktarda (1.5 fincan) çay verilen grupta erkeklik hormonu (testosteron) seviyesinin normal su verilen gruba göre dört misli arttığı görülmüş. Bu nedenle ileri yaşlarda görülen cinsel isteksizliğin giderilmesinde etkili olabileceği ve böbrek ya da karaciğer işlevleri üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi bulunmadığı ileri sürülüyor. Diğer taraftan aynı miktar çayın erken boşalma sorunu üzerinde etkili olduğu da tespit edilmiş ancak bunun ne şekilde ortaya çıktığı konusunda kesin bir değerlendirme yapılamamış.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget