keten tohumunun faydaları yan etkileri kullanım dozajı

Keten tohumu

Genel bakış

Keten tohumu  ( Linum usitatissimum L. ), yıllık bir bitki olan keten bitkisinden gelir. Eski Mısırlılar, keten tohumu hem gıda hem de ilaç olarak kullandılar. Geçmişte, keten tohumu çoğunlukla müshil olarak kullanılmıştır. Elyaf miktarı yüksektir ve su ile temasa geldiğinde her ikisi de genişleyen, 粘 sıvısı adı verilen yapışkan bir materyal içerir. Tabureye dökme yük getirirler ve bağırsaklardan daha hızlı geçmesine yardımcı olurlar.
Keten tohumu ve keten tohumu yağı, kalp hastalığı, inflamatuvar bağırsak hastalığı (IBD), artrit ve diğer sağlık sorunları için yararlı olabilecek bir aloe linolenik asit (ALA), omega-3 yağ asidi bakımından zengindir. Diğer omega-3 yağ asitleri arasında, balık yağı içinde bulunan ve dokosaheksaenoik asit (DHA) ve eikosapentaenoik asit (EPA) bulunan yağ asitleri bulunur. Uskumru, somon ve ceviz omega-3 yağ asitleri için iyi kaynaklardır.
Keten tohumu yağı sadece keten tohumu içinde bulunan lif veya lignanlar değil  ALA da içerir. ALA içeren diğer bitkiler kanola (kolza tohumu), soya yağı, ceviz ve kabak çekirdeği içerir. Araştırmalar, keten tohumunun aşağıdaki sağlık durumlarını önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Yüksek kolestorol

Akdeniz diyeti uygulayan insanlar daha yüksek HDL (iyi) kolestrol seviyesine sahip olma eğilimindedir. Akdeniz diyeti, kepekli tahıllar, kök ve yeşil sebzeler, meyveler, balık ve kümes hayvanları, zeytin ve kanola yağları ve keten tohumu, keten tohumu yağı ve cevizlerden elde edilen ALA'yı kapsar. Kırmızı et, tereyağı ve yediğiniz krem ​​miktarını sınırlar.
Laboratuar testleri ve hayvan etüdlerinde, keten tohumu ve keten tohumu yağı kolestrolü düşürdüğü bildirildi. İnsan çalışmaları karışık sonuçlar verdi. Bir insan çalışması, düşük kolesterollü bir diyet için keten tohumu ekleyen kişilerin LDL (kötü) kolestrol ve trigliserit düzeylerini (kandaki yağları) düşürdüğünü buldu.

Kalp hastalığı

Meyve, sebze, tahıl, fıstık ya da baklagiller açısından zengin bir beslenme şekli ve ALA'ya sahip gıdalar hem kalp krizi hem de inme riskini azaltabilir; bu da herhangi bir sorunu yaşamamış kişiler için ve halihazırda bir kalp krizi ya da Vuruş.
Kalp hastalığını önlemeye ve tedavi etmeye en iyi yollardan biri, doymuş yağ ve trans yağın düşük bir diyetle beslenmesidir ve keten tohumu içerisindeki omega-3 yağ asitleri de dahil olmak üzere tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlardan zengin gıdaları tüketmektir. Kanıtlar, ALA açısından zengin bir diyet yiyen kişilerin ölümcül bir kalp krizi geçirme olasılığının düşük olduğunu ortaya koyuyor.
Birçok insan araştırması, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin bir diyetin (ALA dahil) hipertansiyonlu kişilerde kan basıncını düşüreceğini öne sürüyor.

Menopoz semptomları

Bir küçük çalışma keten tohumu ile menopozdaki kadınlarda hormon replasman tedavisine (HRT) kıyaslar. 40 g keten tohumu hafif menopoz semptomları (sıcak basması, duygudurum bozukluğu ve vajinal kuruluk) için HRT'nin yanı sıra çalıştığını bildirdi. Ancak çalışma iyi tasarlanmamıştı ve başka büyük bir araştırma, keten tohumunun sıcak basması gibi semptomları iyileştirmediğini ve kemik kaybına karşı korunmadığını buldu.

Meme kanseri

Keten tohumu lignanlar denilen bitki kimyasalları olan fitoestrojenler içerir. Lignanlar vücutta östrojen gibi davranabildikleri için, bilim adamları keten tohumunun meme kanseri için zararlı veya yararlı olup olamayacağından emin değildir. Çalışmalar, keten tohumunun sıçanlarda meme tümörü büyümesini ve metastazını (yayılma) azalttığını bildirmiştir.
İnsanlarda sadece bir klinik çalışma yapılmıştır. Bu çalışmada, yeni meme kanseri teşhisi konan menopoz sonrası kadınlar, 40 gün boyunca her gün 25 gram diyetli keten tohumu içeren bir çörek yedi. Çalışma, keten tohumu diyetine eklenmesinin meme kanseri olan kadınlarda tümör büyümesini azaltma potansiyeline sahip olabileceğini buldu. Daha fazla araştırma gerekiyor.

Kolon kanseri

Hayvan çalışmaları lignanın kolon tümör hücrelerinin büyümesini yavaşlattığını gösteriyor. Nüfus çalışmaları, keten tohumunun kolon kanserinin erken belirteçleri olan anormal hücre çoğalmalarının sayısını azaltabileceğini göstermektedir. Bununla birlikte, insanlardaki klinik denemelere ihtiyaç duyulmaktadır.

Prostat kanseri

Çalışmalardan elde edilen sonuçlar, prostat kanseri ve keten tohumu söz konusu olduğunda kafa karıştırıcıdır. Birkaç çalışma ALA alımının prostat kanseri için artmış bir risk ile ilişkili olduğunu göstermek için görünüyordu. Ancak diğer çalışmalar, keten tohumunun erkeklerin prostat kanseri riski altında olabileceğini buldu. Bir çalışmada, önceden kanserli prostat durumu olan PIN'li erkeklerin, düşük yağlı diyetle birlikte günde 30 g keten tohumu yediğinde daha düşük PSA seviyeleri (prostat kanseri belirteci) vardı. Prostat kanseri olan erkeklerde günlük 30 g keten tohumu ve az yağlı bir diyet PSA düzeylerini düşürmedi. Fakat testosteron düzeylerini düşürmekte ve doku büyüme oranını yavaşlatmaktadır. Keten tohumunun prostat kanserini nasıl etkilediğini anlamak için daha fazla çalışma yapılması gerekiyor.

Diğer kullanımlar

Araştırmacılar, omega-3 yağ asitlerinin belirli enfeksiyonlara karşı ve ülserler, migren baş ağrısı, dikkat eksikliği / hiperaktivite bozukluğu (ADHD), bağımlılık, yeme bozuklukları, preterm doğum, amfizem, sedef hastalığı, glokom, Lyme hastalığı gibi durumların tedavisinde yardımcı olup olmadığını araştırıyorlar , Lupus ve panik atak.

Bitki Tanımı

Keten, kum, çamur ve kil bakımından zengin derin nemli topraklarda gelişen yıllık bir bitkidir. Keten bitkisinin küçük oval biçimli tohumları, bazen de keten tohumu yağı olarak da adlandırılan yağ içeriyor.

Nedir bu Made of?

Keten tohumu, sağlıklı olabilecek birkaç bitki kimyasalına sahiptir:
  • Fiber, hem çözünür hem de çözünmez
  • Protein
  • Esansiyel yağ asitleri (ALA)
  • Lignanlar
Keten tohumu, lif ve müsilaj içeriğinden dolayı müshil gibi davranır.
Keten tohumu, kalp rahatsızlığı ve artritten korunma gibi sağlık yararları muhtemelen omega-3 yağlı asit ALA'nın yüksek konsantrasyonundan kaynaklanmaktadır.
Yağ içermeyen, önemli omega-3 yağlı asit ALA'ya ek olarak, keten tohumu, lignanlar olarak adlandırılan bitki kimyasalları olan fitoestrojenler de içerir. Fito estrojenler östrojen hormonu gibi davranırlar ve bazı kanser türlerine karşı korunmaya yardımcı olabilirler.

Mevcut Formlar

Keten tohumu yağı buzdolabında tutulmalıdır. Öğütülmeden 24 saat sonra bütün keten tohumlarını kullanın, aksi takdirde maddeler aktifliğini yitirir. Keten tohumları özel bir mylar paketinde de bulunur, böylece keten tohumlarındaki bileşenler aktif kalır. Olgunlaşmış tohumlar, keten tohumu küspesi, toz, kapsüller ve keten tohumu yağı, sağlıklı yiyecek ve bakkallarda mevcuttur.

Nasıl Alabilirim

Pediyatrik
Yağlı asitlerin dengelenmesine yardımcı olmak için çocuğun diyetine keten tohumu yağı eklenebilir.
Çocuklar (2 ila 12 yaş arası): Doğru dozu belirlemenize yardımcı olması için doktorunuza danışın.
Yetişkin
Yemekten önce öğüteyin ve bol su ile alın.

Önlemler

Otların kullanımı, vücudu güçlendirmek ve hastalığı tedavi etmek için zamana dayalı bir yaklaşımdır. Bununla birlikte, otlar yan etkilere sahip olabilirler ve diğer şifalı bitkiler, takviyeler veya ilaçlarla etkileşebilirler. Bu sebeplerden dolayı, bitkisel ilaç alanında nitelikli olan bir sağlık uzmanının gözetiminde, otları özenle almalısınız.
Araştırmalar, omega-3 yağ asitleri içeren balık yemenin düzenli olarak maküler dejenerasyon riskini azaltabileceğini bulsa da, iki büyük erkek ve kadın grubunun yakın tarihli bir çalışması, ALA açısından zengin diyetlerin maküla dejenerasyonu riskini artırabileceğini buldu. Sağlık uzmanınıza danışın.
Çiğ veya çırlak keten tohumu YEMEĞİNİZ DEĞİL, zehirli olabilirler.
Göğüs, rahim ve yumurtalık kanseri veya endometriyoz olan kadınlar, keten tohumu almadan önce doktorlarına danışmalıdır; çünkü vücutta östrojen gibi davranabilir.
Bazı araştırmacılar hamile kadınların keten tohumu almaması gerektiğini düşünüyor, çünkü vücutta östrojen gibi davranabiliyor. Hamileyseniz veya emziriyorsanız keten tohumu almadan önce doktorunuza danışın.
Prostat kanseri olan erkekler keten tohumu almadan önce doktorlarına danışmalıdır.
Bağırsak tıkanıklığı, bağırsak iltihabı veya özofagus daralması olan insanlar keten tohumu almamanız gerekir. Lif yüksektir ve durumu daha da kötüleştirebilir.
Eğer keten tohumu alırsanız, bir sürü su ile birlikte kullandığınızdan emin olun.

Olası Etkileşimler

Keten tohumu takviyeleri bazı reçeteli ve reçetesiz ilaçların etkilerini değiştirebilir. Şu anda aşağıdaki ilaçlardan herhangi biriyle tedavi altındaysanız, keten tohumu doktorunuzla konuşmadan kullanmanız gerekir.
Kan inceltici ilaçlar: Omega-3 yağ asitleri kanama riskini artırabilir, özellikle de varfarin (Coumadin), klopidogrel (Plavix) veya aspirin gibi kan tinerlerini kullanırsanız. Bazı vakalarda, aspirin ve omega-3 yağ asitlerinin kombinasyonu yardımcı olabilir. Fakat bir doktor gözetiminde olmak dışında bir araya getirilmemelidir.
Diyabet için ilaçlar: Keten tohumu kan şekeri seviyelerini düşürebilir . İnsülin dahil olmak üzere diyabet için ilaç kullanıyorsanız, keten tohumu (ALA) kullanmanız yalnızca doktorunuzun gözetiminde olmalıdır.
Doğum kontrol hapları veya hormonal replasman tedavisi (HRT): Keten tohumu hormon düzeylerini değiştirebilir ve oral kontraseptiflerin veya HRT'nin etkilerini değiştirebilir. Oral kontraseptif veya HRT kullanıyorsanız, keten tohumu almadan önce doktorunuza danışın.

Araştırmayı Destekleme

Angerer P, von Schacky C. n-3 çoklu doymamış yağ asitleri ve kardiyovasküler sistem. Curr Opin Lipidol . 2000; 11 (1): 57-63.
Arnold LE, Kleykamp D, Votolato N, Gibson RA, Horrocks L. Yağ asidi ve davranışın diyet alımı arasındaki potansiyel bağlantı: dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunda serum lipidlerinin pilot araştırılması. J Child Adolesc Psychopharmacol . 1994; 4 (3): 171-182.
Boelsma E, Hendriks HF. Roza L. Beslenme cilt bakımı: mikro besin maddelerinin ve yağ asitlerinin sağlık üzerindeki etkileri. Am J Clin Nutr . 2001; 73 (5): 853-864.
Bommareddy A, Arasada BL, Mathees DP, Dwivedi C. Diyetli keten tohumunun kolon tümörü gelişimine kimyasal önleyici etkisi. Nutr Kanseri . 2006; 54 (2): 216-22.
Bruinsma KA, Taren DL. Diyet, esansiyel yağ asidi alımı ve depresyon. Beslenme Rev . 2000; 58 (4): 98-108.
Caligiuri SP, Aukema HM, Ravandi A, Guzman R, Dibrov E, Pierce GN. Keten tohumu tüketimi, a-linolenik asitle indüklenen çözünür epoksit hidrolaz inhibisyonu yoluyla dolaşımdaki oksilipinleri değiştirerek hipertansiyon hastalarında kan basıncını düşürür. Hipertansiyon . 2014; 64 (1): 53-9.
Caron MF, Beyaz CM. Diyet takviyelerinin antihiperlipidemik özelliklerinin değerlendirilmesi. Farmakoterapi . 2001; 21 (4): 481-487.
Cellini M, Caramazzu N, Mangiafico P, Possati GL, Caramazza R. Glokomatöz optik nöropati tedavisinde yağ asidi kullanımı. Acta Ophthalmol Scand Suppl . 1998; 227: 41-42.
Cho E, Hung S, Willet WC, Spiegelman D, Rimm EB, Seddon JM, ve ark. Prospektif diyette yağ çalışımı ve yaşa bağlı maküla dejenerasyonu riski. Am J Clin Nutr . 2001; 73 (2): 209-218.
Clark WF, Kortas C, Heidenheim AP, Garland J, Spanner E, Parbtani A. Lupus nefritinde keten tohumu: iki yıllık nonplacebo kontrollü çaprazlama çalışması. J Am Coll Nutr . 2001; 20 (2 Suppl): 143-148.
Curtis CL, Hughes CE, Flannery CR, Little CB, Harwood JL, Caterson B. N-3 yağ asitleri eklem kıkırdağının parçalanmasına katılan katabolik faktörleri spesifik olarak modüle eder. J Biol Chem . 2000; 275 (2): 721-724.
Dahl WJ, Lockert EA, Cammer AL, Whiting SJ. Sağlıklı gönüllülerde keten lifinin gevşeme ve glisemik tepki üzerine etkileri. J Med Yiyecek . 2005; 8 (4): 508-11.
De Logeril M, Salen P, Martin JL, Monjaud I, Delaye J, Mamelle N. Akdeniz diyeti, geleneksel risk faktörleri ve miyokard enfarktüsü sonrası kardiyovasküler komplikasyonların oranı: Lyon Diyet Kalp Çalışmasının nihai raporu. Dolaşım . 1999; 99 (6): 779-785.
Demark-Wahnefried W, Price DT, Polascik TJ ve diğerleri. Ameliyattan önce prostat kanseri olan erkeklerde diyette yağ kısıtlaması ve keten tohumu takviyesinin pilot çalışması: hormonal düzeylerdeki etkileri, prostata özgü antijen ve histopatolojik özellikleri araştırmak. Üroloji . 2001; 58 (1): 47-52.
Deutch B. Danimarkalı kadınlarda menstrüel ağrı düşük n-3 çoklu doymamış yağ asiti alımı ile korele idi. Eur J Clin Nutr . 1995; 49 (7): 508-516.
Dew TP, Williamson G. Menapoz semptomlarının ve menopoz sonrası kemik sağlığının iyileştirilmesi için kontrol edilen keten müdahaleleri: sistematik bir gözden geçirme. Menopoz . 2013; 20 (11): 1207-15.
Dodin S ve ark. Sağlıklı menopoz kadınlarında kardiyovasküler hastalık belirteçleri üzerine keten tohumu: randomize, çift-kör, plasebo kontrollü bir çalışma. Beslenme . 2008; 24 (1): 23-30.
Dodin S, Lemay A, Jacques H, Legare F, Orman JC, Masse B. Menopozdaki kadınlarda keten tohumlu diyet takviyesinin lipid profili, kemik mineral dansitesi ve semptomları üzerine etkileri: randomize, çift kör, buğday tohumu, plasebo kontrollü klinik çalışma. J Clin Endocrinol Metab . 2005; 90 (3): 1390-7.
Edwards R, Peet M, Shay J, Horrobin D. Omega-3 çoklu doymamış yağ asidi düzeyleri diyet ve depresif hastaların kırmızı kan hücrelerinin membranlarında. J Şikayet Etmektedir . 1998; 48 (2-3): 149-155.
Freeman VL, Meydani M, Yong S, Pyle J, Flanigan RC, Waters WB, Wojcik EM. Prostat yağ asitleri seviyeleri ve lokalize prostat kanseri histopatolojisi. J Urol . 2000; 164 (6): 2168-2172.
Frieri G, Pimpo MT, Palombieri A, Melido D, Marcheggiano A, Capriilli R, et al. Çoklu doymamış yağ asidi diyet takviyesi: Helicobacter pylori enfeksiyonunun tedavisine adjuvan yaklaşımı. Nut Res . 2000; 20 (7): 907-916.
Geerling BJ, Badart-Smook A, van Deursen C, van Houwelingen AC, Russel MG, Stockbrugger RW ve diğerleri. Crohn hastalığında remisyonda görülen hastalarda N-3 yağ asitleri ve antioksidanlarla beslenme takviyesi: Antioksidan durumu ve yağ asidi profili üzerine etkiler. IBD . 2000; 6 (2): 77-84.
GISSI Prevenzione Araştırmacılar. Miyokard enfarktüsü sonrası n-3 çoklu doymamış yağ asitleri ve E vitamini ile beslenme takviyesi: GISSI Prevenzione denemesinin sonuçları. Lancet . 1999; 354: 447-455.
Griel AE, Kris-Etherton PM, Hilpert KF, Zhao G, Batı SG, Corwin RL. Diyetteki n-3 yağ asitlerinde bir artış, insanlarda kemik rezorpsiyon belirtecini azaltır. Nutr J. 2007; 6 (1): 2 [Baskı önündeki Epub].
Salon C 3., Tulbek MC, Xu Y. Flaxseed. Adv Food Nutr Res . 2006; 51: 1-97.
Halinde J, Tetens I, Bugen S, Tholstrup T, Ferrari M, Teerlink T, Kjaer A, Wiinberg N. Yağlı postmenopozal kadınlarda keten tohumundan izole edilen lignan kompleksinin altı haftalık günlük tüketimi endotel fonksiyonunu etkilemez. J Nutr . 2006; 136 (9): 2314-8.
Haggans CJ, Hutchins AM, Olson BA, Thomas W, Martini MC, Slavin JL. Postmenopozal kadınlarda keten tohumu tüketiminin üriner östrojen metabolitleri üzerine etkisi. Nutr Canc . 1999; 33 (2): 188-195.
Harper CR, Edwards MJ, DeFilipis AP, Jacobson TA. Keten tohumu yağı, insanlardaki kardiyovasküler (n-3) yağ asitlerinin plazma konsantrasyonunu arttırır. J Nutr . 2006; 136 (1): 83-7.
Harris WS. N-3 yağ asitleri ve serum lipoproteinleri: insan çalışmaları. Am J Clin Nutr . 1997; 65 (5): 1645S (10).
Hibbeln JR, Salem N, Jr.Diyetli çoklu doymamış yağ asitleri ve depresyon: kolestrol tatmin olmadığında. Am J Clin Nut . 1995; 62 (1): 1-9.
Holman RT, Adams CE, Nelson RA, Grater SJ, Jaskiewicz JA, Johnson SB, vd. Anoreksiya nervoza'lı hastalar, seçilmiş esansiyel yağ asitlerinin eksikliklerini, gerekli olmayan yağ asitlerinde telafi edici değişiklikleri ve plazma lipidlerinin akışkanlığını azalttığını göstermektedir. J Nutr . 1995; 125: 901-907.
Hu FB, Stampfer MJ, Manson JE ve ark. Diyetle alfa-linolenik asit alımı ve kadınlarda ölümcül iskemik kalp hastalığı riski. Am J Clin Nutr . 1999; 69: 890-897.
Hutchins AM, Martini MC, Olson BA, Thomas W, Slavin JL. Keten tohumu tüketimi postmenopozal kadınlarda endojen hormon konsantrasyonlarını etkiler. Nutr Kanseri . 2001; 39 (1): 58-65.
Jenab M, Thompson LU. Keten tohumu ve lignanların kolon karsinogenezi ve ß-glukuronidaz aktivitesi üzerindeki etkisi. Karsinojenez . 1996; 17 (6): 1343-1348.
Klurfeld DM, Bull AW. Deneysel modellerde yağ asitleri ve kolon kanseri. Am J Clin Nut . 1997; 66 (6 Suppl): 1530S-1538S.
Kremer JM. Romatoid artritte N-3 yağ asidi takviyeleri. Am J Clin Nutr . 2000; (Suppl 1): 349S-351S.
Kris-Etherton P, Eckel RH, Howard BV, St. Jeor S, Bazzare TL. AHA Bilim Danışma Belgesi: Lyon Diet Kalp Çalışması. Akdeniz tarzı Ulusal Kolesterol Eğitim Programının Faydaları / American Heart Association I. Adım Kardiyovasküler Hastalık Üzerine Diyet Paterni. Dolaşım . 2001; 103: 1823.
Kurzer MS, Xu X. Diyette fito östrojenleri. Ann Rev Nutr . 1997; 17: 353-381.
Laugharne JD, Mellor JE, Peet M. Yağ asitleri ve şizofreni. Lipidler . 1996; 31 (Suppl): S-163-165.
Leitzmann MF, Stampfer MJ, Michaud DS, Augustsson K, Colditz GC, Willett WC, Giovannucci EL. N-3 ve n-6 yağ asitlerinin diyette alınması ve prostat kanseri riski. Am J Clin Nutr . 2004; 80 (1): 204-16.
Lewis JE, Nickell LA, Thompson LU, Szalai JP, Kiss A, Hilditch JR. Yemek yeme soya ve keten tohumu keklerinin menopoz dönemindeki yaşam kalitesi ve sıcak basmaları üzerindeki etkisinin randomize kontrollü bir çalışması. Menopoz . 2006; 13 (4): 631-42.
Lockwood K, Moesgaard S, Hanioka T, Folkers K. Beslenme antioksidanları, esansiyel yağ asitleri ve koenzim Q10 ile takviye edilen 'yüksek riskli' hastalarda göğüs kanserinin kısmen hafifletilmesi. Mol Aspects Med . 1994; 15 Destek: s231-s240.
Lorenz-Meyer H, Bauer P, Nicolay C, Schulz B, Purrmann J, Fleig WE ve diğerleri. Crohn hastalığında remisyonun sürdürülmesi için Omega-3 yağ asitleri ve düşük karbonhidrat diyeti. Randomize kontrollü çok merkezli bir deneme. Çalışma Grubu Üyeleri (Alman Crohn Hastalığı Çalışma Grubu). Tarama J Gastroenterol . 1996; 31 (8): 778-785.
Lowcock EC, Cotterchio M, Boucher BA. Zengin bir lignan kaynağı olan keten tohumu tüketimi, meme kanseri riskinde azalma ile ilişkilidir. Kanser Kontrolü Gerektirir . 2013 Nis; 24 (4): 813-6. Doi: 10.1007 / s10552-013-0155-7. Epub 2013, 25 Ocak.
Lucas EA, Wild RD, Hammond LJ, Khalil DA, Juma S, Daggy BP, Stoecker BJ, Arjmandi BH. Keten tohumu postmenopozal kadınlarda kemik metabolizmasının biyolojik belirteçlerini değiştirmeden lipid profilini geliştirir. J Clin Endocrinol Metab . 2002; 87 (4): 1527-32.
Mandasescu S, Mocanu V, Dascalita AM, Haliga R, Nestian I, Stitt PA, Luca V. Hiperlipidemik hastalarda keten tohumu takviyesi. Rev Med Chir Soc Med Nat Iasi . 2005; 109 (3): 502-6.
Meydani M. Omega-3 yağ asitleri koroner kalp hastalıklarında endotel fonksiyonlarının çözünür belirteçlerini değiştirir. Nutr Rev . 2000; 58 (2 sayfa 1): 56-59.
Moyad M. Soy, hastalık önleme ve prostat kanseri. Sem Urol Oncol . 1999; 17 (2): 97-102.
Mozaffarian D. Alfa-linolenik asit alımı koroner kalp hastalığı riskini azaltıyor mu? Delillerin gözden geçirilmesi. Alternatif Ther Sağlık Med . 2005; 11 (3): 24-30; Sınav 31, 79.
Newcomer LM, Kral IB, Wicklund KG, Stanford JL. Yağ asitlerinin prostat kanseri riski ile ilişkisi. Prostat . 2001; 47 (4): 262-268.
Peet M, Laugharne JD, Mellor J ve diğerleri. Kronik şizofreni hastalarından kaynaklanan eritrosit membranlarda yağ asidi eksikliği ve diyet takviyesinin klinik etkileri. Prostaglandinler Leukot Esansiyel Yağ Asitleri . 1996; 55 (1-2): 71-75.
Prasad K. keten tohumu ve kardiyovasküler sağlık. J Cardiovasc Pharmacol . 2009 Kasım; 54 (5): 369-77. Gözden geçirmek.
Prasad K. Diyet, hiperkolesterolemik aterosklerozun önlenmesinde keten tohumu. Ateroskleroz . 1997; 132 (1): 69-76.
Prisco D, Paniccia R, Bandinelli B, vd. Hafif hipertansif hastalarda kan basıncına orta vadeli takviyenin orta doz n-3 poli doymamış yağ asidi ile etkisi. Thromb Res . 1998; 91: 105-112.
Pruthi S ve ark. Kıymalı fıstığın yönetimi için ateşli flaşların pilot değerlendirmesi. J Soc Integr Oncol . 2007; 5 (3): 106-12.
Rodriguez-Leyva D, Dupasquier CM, McCullough R, Pierce GN. Keten tohumu ve omega-3 yağ asidi alfa-linolenik asidin kardiyovasküler etkileri. Can J Cardiol . 2010 Kasım; 26 (9): 489-96. Gözden geçirmek.
Rodriguez-Leyva D, Weighell W, Edel AL ve diğerleri. Hipertansif hastalarda diyetteki keten tohumunun güçlü antihipertansif etkisi. Hipertansiyon . 2013; 62 (6): 1081-9.
Rose DP, Connolly JM, Coleman M. Çıplak farelerde büyüyen insan meme kanseri hücresi katı tümörlerinin cerrahi eksizyonundan sonra metastazların ilerlemesi üzerine omega-3 yağ asitlerinin etkisi. Clin Can Res . 1996; 2: 1751-1756.
Hempse ve keten tohumu yağlarının, serum lipitleri, serum total ve lipoprotein lipid konsantrasyonları ve hemostatik faktörler üzerine olan etkileri, Hemodiyaliz ve keten tohumu yağlarının serum lipidleri, serum total ve lipoprotein lipid konsantrasyonları ve hemostatik faktörler üzerindeki etkileri, Schwab US, C Callaway J, Erkkila AT, Gynther J, Uusitupa MI, Jarvinen T. Eur J Nutr . 006; 45 (8): 470-7.
Seddon JM, Rosner B, Sperduto RD, Yannuzzi L, Haller JA, Blair NP, Willett W. Diyet yağları ve ileri yaşa bağlı maküla dejenerasyonu riski. Arch Opthalmol . 2001; 119 (8): 1191-1199.
Serraino M, Thompson LY. Keten tohumu takviyesi ve kolon karsinogenezi erken belirteçleri. Cancer Lett . 1992; 63 (2): 159-165.
Simopoulos AP. Sağlıkta ve kronik hastalıkta uçucu yağ asitleri. Am J Clin Nutr . 1999; 70 (30 Suppl): 560S-569S.
Simopoulos AP. N-3 çoklu doymamış yağ asitleri için insan ihtiyacı. Poult Sci . 2000; 79 (7): 961-970.
Soyland E, Funk J, Rajka G, Sandberg M, Thune P, Ruistad L, ve diğerleri. Sedef hastalığında çok uzun zincirli n-3 yağ asitleri ile diyet takviyesinin etkisi. NEJM . 1993; 328 (25): 1812-1816.
Stuglin C, Prasad K. Sağlıklı insanlarda keten tohumu tüketiminin kan basıncına, serum lipidlerine, hemopoietik sisteme ve karaciğer ve böbrek enzimlerine etkisi. J Cardiovasc Pharmacol Ther . 2005; 10 (1): 23-7.
Sung MK, Lautens M, Thompson LU. Memeli lignanları, östrojen bağımsız insan kolon tümörü hücrelerinin büyümesini inhibe eder. Antibiyotik Araştırma . 1998; 18 (3A): 1405-1408.
Von Schacky C, Angere P, Kothny W, Theisen K, Mudra H. Diyetteki omega-3 yağ asitlerinin koroner ateroskleroz üzerine etkisi: randomize, çift-kör, plasebo kontrollü bir çalışma. Ann Intern Med . 1999; 130: 554-562.
Voskuil DW, Feskens EJM, Katan MB, Kromhout D. Hollanda yaşlı erkeklerde alfa-linolenik asit alımı ve kaynakları. Euro J Clin Nutr . 1996; 50 (12): 784-787.
Yan L. Farelerde melanom hücrelerinin diyette keten tohumu takviyesi ve deney metastazı. Kanser Mektupları . 1998; 124: 181-186.
Zambón D, Sabate J, Munoz S, vd. Tekli doymamış yağ için ceviz koymak, hiperkolesterolemik erkek ve kadının serum lipid profilini geliştirir. Ann Intern Med . 2000; 132: 538-546.
Zhang W, Wang X, Liu Y, Tian H, Flickinger B, Empie MW, Sun SZ. Diyette keten tohumu lignan özütü, hiperkolesterolemik kişilerde plazma kolesterolü ve glikoz konsantrasyonunu düşürür. Br Nutr . 2008; 99 (6): 1301-9.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget