hatmi çiçeği faydaları yan etkiler kullanım dozajı

Hatmi

Genel bakış

İngilizce adı ile Marshmallow ( Althea officinalis ) - bir kamp ateşi üzerine kavrulmuş beyaz kabarık şeker değil, bitki - 2000 yılı aşkın bir süredir hem gıda hem de ilaç olarak kullanılmıştır. Romalılar, Çinliler, Mısırlılar ve Süryaniler, hatmallow'u bir gıda kaynağı olarak kullandılar. Araplar, yapraklarından peluş yaparak iltihaplanmayı azaltmak için cilde uyguladılar. Hem kök hem de yapraklar, 粘 sıvısı denilen sakızan bir madde içerir. Su ile karıştırıldığında, tahrişi azaltmak için boğazı ve mideyi kaplamak için kullanılan kaygan bir jel oluşturur. Çatlamış cildi yatıştırmak için de topikal olarak uygulanır.
İnsanlarda hatmi yapanın etkilerini inceleyen az sayıda bilimsel araştırma bulunmaktadır. Önerilen kullanımlarının çoğu geleneksel şifa sistemlerinde uzun bir kullanım öyküsünden gelmektedir. Bununla birlikte, yakın tarihli bir çalışmada, hatmi hazırlamanın, tahriş olmuş mukoza zarlarını yatıştırmaya yardımcı olduğunu doğruladı:
  • Astım
  • Bronşit
  • Sık görülen soğuk / boğaz ağrısı
  • Öksürük
  • İnflamatuar bağırsak hastalıkları (Crohn hastalığı ve ülseratif kolit gibi)
  • Hazımsızlık
  • Mide ülseri
  • Deri iltihabı

Bitki Tanımı

Marshmallow başlangıçta tuzlu topraklarda büyüdü. Fakat şimdi, nemli, ekilmemiş zemin içinde gelişir. Güney ve batı Avrupa'da, batı Asya'da ve Kuzey Amerika'nın kuzeydoğu bölgesinde bulunur. Etli, dik duran gövdeleri 3 ila 4 fit yüksekliğe ulaşmaktadır. Soluk sarı kökler ince, uzun ve kalın, sert fakat esnek bir dışa sahip olacak şekilde inceltilir. Kısa saplanmış yapraklar yuvarlaktır, düzensiz olarak dişli kenarlar ve 3 ila 5 lob bulunur. Yumuşak ve kadifemsi yaprakları ve gövdeyi örter. Çiçeklerin kırmızımsı beyaz beş yaprakları var. Bütün bitki, özellikle kök, hafif dereceli bir dolgu maddesi ile doludur.

Kullanılan Parçalar

Hatmi yaprağı ve kökleri şifa amaçlı kullanılan parçalardır.

Mevcut Formlar

Kurutulmuş yapraklar infüzyonlarda, sıvı özütlerde ve tentürlerde kullanılabilir. Marshmallow kökleri özler (kuru ve sıvı), tentürler, kapsüller, merhemler, kremler ve öksürük şuruplarında kurutulmuş, soyulmuş veya soyulmamış halde mevcuttur.

Nasıl Alınır

Pediyatrik
Bir çocuğa göre hangi dozun uygun olduğunu gösteren herhangi bir veri yoktur. Çocuğunuzun çocuk doktorundan rehberlik etmesini isteyin.
Yetişkin
Marshmallow kökü, çay, sıvı tentür veya kapsül olarak bulunur. Her gün birkaç bardak çay için, günlük 30-40 damla tinkutre içeren 1 bardak su içirin veya bölünmüş dozlarda günde 6g toz kök eşdeğeri içeren kapsüller alın.

Önlemler

Otların kullanımı, vücudu güçlendirmek ve hastalığı tedavi etmek için zamana dayalı bir yaklaşımdır. Bununla birlikte, otlar yan etkileri tetikleyebilir ve diğer şifalı bitkiler, takviyeler veya ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu sebeplerden dolayı, bir sağlık kuruluşunun gözetiminde otları özenle almalısınız.
Marshmallow genellikle güvenli kabul edilir. Bildirilen yan etkisi yoktur. Hamilelik ve emziren dönemlerde kullanım için güvenli gibi görünse de, almadan önce doktorunuza danışmalısınız.
Bir çalışma, hatmi yapmanın kan şekeri düzeylerini düşüreceğini gösteriyor. Dolayısıyla şeker hastalığı olan insanlar, hatmi yemiş almadan önce doktorlarıyla konuşmalıdır.

Olası Etkileşimler

Marshmallow midenin astarını kaplar. Dolayısıyla, diğer ilaçların veya otların emilimine müdahale edebilir. Herhangi bir sorundan kaçınmak için, diğer şifalı bitkiler veya ilaçları almadan önce veya sonrasında birkaç saat boyunca hatmi yiyin.
  • Lityum - Marshmallow, vücuttaki lityum miktarını artırabilir ve böylelikle yan etki riskini artırabilir.
  • Diyabet uyuşturucu - Marshmallow kan şekerini düşürebilir. Hatmi ile birlikte diyabet ilaçları almak kan şekerinizin çok düşük olmasına neden olabilir.

Araştırmayı Destekleme

Basch E, Ulbricht C, Çekiç P, Vora M. Marshmallow (Althaea officinalis L.) monografisi. J Herb Pharmacother . 2003; 3 (3): 71-81.
Buechi S, Vogelin R, von Eiff MM, Ramos M, Melzer J. Open, sarmaşık ve kekik içeren kombine bir bitkisel öksürük şurubu emniyet ve etkililik yönlerini değerlendirmek için deneme. Forsch Klass Naturheilkd Komplementarmed Armed. 2005 Aralık; 12 (6): 328-332.
Blumenthal M, Goldberg A, Brinckmann J. Bitkisel Tıp: Genişletilmiş Komisyon E Monografileri . Newton, MA: İntegratif Tıp İletişimi; 2000: 244-248.
Brinker F. Herb Kontrendikasyonları ve İlaç Etkileşimleri . 2. baskı. Sandy, OR: Ekolojik Tıp Yayınları; 1998: 99.
Drake PM, de Moraes Madeira L, Szeto TH, Ma JK. Anti-HIV mikrop öldürücü siyanovirin-N'yi ifade eden transjenik köklerin üretimi için Althaea officinalis L.'nin Agrobacterium rhizogenes tarafından dönüştürülmesi. Transgenik Arş. 2013; 22 (6): 1225-1229.
Franz G. Polisakkaritler eczanede. Güncel uygulamalar ve gelecekteki kavramlar. Planta Med . 1989; 55: 493-497.
Newall C, Anderson L, Phillipson J. Bitkisel İlaçlar: Sağlık Profesyonellerine Yönelik Bir Kılavuz . Londra, İngiltere: Pharmaceutical Press; 1996: 188.
Nosál'ova G, Strapková A, Kardösová A, Capek P, Zathurecký L, Bukovská E. [Marche mallow'un özleri ve polisakaritlerinin ([ Althea officinalis L., var. Robusta]] Antitüsif etkisi ] [Almanca]. Pharmazie . 1992; 47 (3): 224-226.
Rakel: Bütünleştirici Tıp, 3. baskı. Philadelphia, PA: Saunders, Elsevier'in Künye; 2012.
Schulz V, Hansel R, Tyler V. Akılcı Fitoterapi: Bir Doktorlar İçin Bitkisel Tıp Rehberi . 4. baskı. Berlin, Almanya: Springer; 2000: 29.182.
Sutovska M, Nosalova G, Franova S, Kardosova A. Althaea officinalis ls ., Var. ' Dan polisakkaritlerin antitüsif aktivitesi . Robusta, Arctium lappa L., var. Herkules ve Prunus persica L., Batsch. Bratisl Lek Listy . 2007; 108 (2): 93-99.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget